κουζίνες σχήμα Π

  Ιδέες για κουζίνες σε σχήμα Π που εντυπωσιάζουν!

  Η διαρρύθμιση της κουζίνας παίζει μεγάλο ρόλο στο να είναι λειτουργική και να μπορείς να κινείσαι άνετα σε αυτή. Και μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές διαρρύθμισης είναι οι κουζίνες σε σχήμα Π. Μια τέτοια κουζίνα εκτείνεται σε 3 πλευρές, με τις δύο να είναι περίπου ίσες και την τρίτη μεγαλύτερη ή μικρότερη.

  Μια κουζίνα σε σχήμα Π συχνά προτιμάται καθώς μπορεί να προσφέρει αρκετό αποθηκευτικό χώρο αλλά και επιφάνεια στον πάγκο για να μαγειρέψεις. Ανακάλυψε λοιπόν μερικές όμορφες ιδέες για κουζίνες σε σχήμα Π που εντυπωσιάζουν!

  Όμορφες λύσεις για μια κουζίνα σχήματος Π

   

  Μετάτρεψε τη μια μεριά σε τραπέζι

  κουζίνα πάγκος τραπέζι

  Μια έξυπνη ιδέα αν έχεις μια κουζίνα σε σχήμα Π είναι να μετατρέψεις τη μια από τις πλευρές της σε τραπεζαρία. Φυσικά για να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστείς μερικά σκαμπό που θα κάνουν τον πάγκο σου να μοιάζει με μια ολοκληρωμένη τραπεζαρία. Με τον τρόπο αυτό θα δώσεις μια μοντέρνα και εναλλακτική πινελιά στην κουζίνα σου. Αν λοιπόν ο υπόλοιπος χώρος που έχεις στον πάγκο είναι επαρκής τότε δεν χάνεις τίποτα να χρησιμοποιήσεις τη μια μεριά για να κάθεσαι και να απολαμβάνεις τον καφέ και το φαγητό σου.

  Δες επίσης: Ιδέες από τα ΙΚΕΑ που θα ανανεώσουν την κουζίνα!

  Γέμισε μια πλευρά με ηλεκτρικές συσκευές

  κουζίνα σχήμα Π

  Αν η κουζίνα σου δεν έχει ακριβώς σχήμα Π τότε μπορείς να το δημιουργήσεις εσύ! Ένας τρόπος είναι να φτιάξεις ένα ράφι πάνω στο οποίο θα τοποθετήσεις τις ηλεκτρικές σου συσκευές. Αν έχεις μια πολύ μικρή πλευρά μπορείς να τοποθετήσεις εκεί το φούρνο σου και να δώσεις την αίσθηση ενός συνεχόμενου πάγκου.

  Δες επίσης: 7 Tips για την οργάνωση της κουζίνας!

  Τοποθέτησε το παράθυρο στο κέντρο

  κουζίνες σχήμα Π παράθυρο

  Αν είσαι στη φάση που ανακαινίζεις την κουζίνα σου τότε μπορείς να ορίσεις το πώς θα γίνει η διαρρύθμιση στο χώρο. Αν λοιπόν έχεις ένα παράθυρο στην κουζίνα τότε μπορείς να οργανώσεις την κουζίνα γύρω από αυτό, τοποθετώντας το στο κέντρο. Έτσι, η κουζίνα θα φανεί πιο φωτεινή, πιο ευχάριστη αλλά και πιο μεγάλη.

  Δες επίσης: 5 Τρόποι να γεμίσεις το κενό πάνω από τα ντουλάπια κουζίνας!

  Φτιάξε μια κουζίνα Π ακόμα και σε μικρό χώρο

  πάγκος κουζίνας μικρή γωνία

  Μπορεί να νομίζεις ότι για να διαμορφώσεις μια κουζίνα σε σχήμα Π πρέπει να έχεις άπλετο χώρο αλλά κάνεις λάθος. Αντίθετα, μια τέτοια διαρρύθμιση μπορεί να πετύχει ακόμα και σε λίγο χώρο. Αυτό που απλά θα χρειαστεί να κάνεις είναι να προσαρμόσεις τις διαστάσεις των πλευρών. Έτσι, είναι πιο πιθανό η μια ή οι δύο πλευρές να είναι μικρές σε έκταση αλλά και πάλι ο χώρος μπορεί να είναι άκρως λειτουργικός.

  Δες επίσης: 6 Λύσεις για να διακοσμήσεις τη μικρή κουζίνα σου!

  Βάλε χρώμα

  πράσινη κουζίνα σχήμα Π

  Ακόμα και στην πιο μικρή κουζίνα σε σχήμα Π το χρώμα δεν είναι απαγορευτικό. Τόλμησε λοιπόν να βάψεις τα ντουλάπια σου σε ένα statement χρώμα, όπως το μπλε, το πράσινο ή το κίτρινο! Έτσι, θα αναβαθμίσεις πολύ το χώρο της κουζίνας!