εξωτερικό καθάρισμα καλοριφέρ με πανί

5 Τρόποι για να καθαρίσεις τα καλοριφέρ του σπιτιού

Σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχουν τα σώματα του καλοριφέρ για θέρμανση. Σίγουρα είναι χρήσιμα και βολικά για την θέρμανση του χώρου, ωστόσο είναι αρκετά δύσκολο να τα καθαρίσεις. Μπορείς να καθαρίσεις τα καλοριφέρ εξωτερικά, αλλά η καθαριότητα εσωτερικά μπορεί να είναι μπελάς ακόμα και αν είναι απαραίτητη.

Εάν προσπαθείς να βρεις έξυπνους τρόπους για να καθαρίσεις τα καλοριφέρ τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά αλλά δεν μπορείς να βρεις κάτι, τότε μείνε εδώ. Διάβασε παρακάτω ποιοι είναι οι 5 τρόποι για να καθαρίσεις τα καλοριφέρ του σπιτιού και απόλαυσε την καθαριότητα σε κάθε πιθανό σημείο του σπιτιού σου.

Έξυπνες ιδέες για να καθαρίσεις τα σώματα καλοριφέρ!

 

1. Χρησιμοποίησε πανί και σφουγγάρι

εξωτερικό καθάρισμα καλοριφέρ με πανί

Αυτή η λύση είναι για το εξωτερικό μέρος του καλοριφέρ. Θα χρειαστείς ένα καθαρό πανί, ένα σφουγγάρι χωρίς άγρια επιφάνεια και χλιαρό νερό. Αρχικά, πέρασε όλο το σώμα του καλοριφέρ με το πανί. Απομάκρυνε όση περισσότερη σκόνη μπορείς. Μετά, βρέξε και στράγγιξε καλά το σφουγγάρι και αφαίρεσε δυσκολότερους λεκέδες. Έτσι, εξασφάλισε την καθαριότητα στο εξωτερικό του σώματος. Αυτή τη λύση μπορείς να τη συνδυάσεις και με άλλες για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Δες επίσης : Δημιουργικές ιδέες για να κρύψεις το καλοριφέρ

2. Βάλε ηλεκτρική σκούπα

ηλεκτρική σκούπα ανάμεσα στις εσωχές

Η ηλεκτρική σκούπα είναι μια πολύ βοηθητική συσκευή για κάθε νοικοκυριό. Κάθε ηλεκτρική σκούπα συνοδεύεται και από διάφορα εξαρτήματα που βοηθούν σε διαφορετικές δουλειές. Χρησιμοποίησε το πιο λεπτό εξάρτημα για να μπορείς να καθαρίσεις το καλοριφέρ. “Σκούπισε” ανάμεσα στις εσοχές, από πίσω και γενικότερα όπου έχεις πρόσβαση. Καθάρισε και το περιβάλλον γύρω από το καλοριφέρ. Για παράδειγμα, εάν το σώμα βρίσκεται πίσω από έναν καναπέ, τότε είναι σημαντικό να καθαρίσεις και τον χώρο που το περιβάλλει. Έτσι, θα αποφύγεις το ενδεχόμενο να ανακυκλωθεί η σκόνη και να ξανά μπει στο καλοριφέρ.

Δες επίσης : Πως να καθαρίσεις εσωτερικά το καλοριφέρ!

3. Αέρας υπό πίεση

σπρέι αέρα για καθάρισμα καλοριφέρ

Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά εύκολη, αποτελεσματική και καθόλου επιβαρυντική για την ατμοσφαίρα του σπιτιού αλλά και για το καλοριφέρ. Τα περισσότερα καταστήματα που πουλάνε είδη για επισκευές σπιτιών έχουν σπρέι αέρα. Μάλιστα, στα περισσότερα από αυτά τα σπρέι θα βρεις και μια ειδική “μύτη” που θα σου επιτρέψει να καθαρίσεις και πιο δύσκολα σημεία. Ψέκασε το εσωτερικό του σώματος μέχρι εκεί που έχεις πρόσβαση. Αυτό, θα διώξει ακόμα περισσότερους ρύπους και κυρίως από το εσωτερικό.

4. Ατμοκαθαριστής

ατμοκαθαριστής για εσωτερικό καλοριφέρ

Ο ατμοκαθαριστής είναι , επίσης, μια χρήσιμη συσκευή για διάφορες δουλειές του σπιτιού. Με αυτόν, μπορείς να φυσήξεις θερμό αέρα σε ,σχεδόν, κάθε επιφάνεια καθαρίζοντας και απολυμαίνοντας την. Όπως και η ηλεκτρική σκούπα, έτσι και η συσκευή του ατμοκαθαριστή περιέχει διάφορα εξαρτήματα για διάφορες ανάγκες. Με την πιο λεπτή μύτη μπορείς να καθαρίσεις τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του καλοριφέρ.

Δες επίσης : Πως να καθαρίσεις σωστά το καλοριφέρ σου!

5. Χάρακας και πανί

σώμα

Αυτή η μέθοδος θα σε βοηθήσει να φτάσεις και τα πιο δύσκολα σημεία. Ο χάρακας είναι λεπτός και σχετικά εύκαμπτος. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δύο, θα μπορέσεις να καθαρίσεις με άνεση ακόμα και μέσα από τις σχάρες του καλοριφέρ. Με ένα καθαρό, νωπό πανί, τύλιξε τον χάρακα και καθάρισε κάθε εσοχή.

Ο χειμώνας είναι η εποχή που η θέρμανση στο σπίτι είναι απαραίτητη. Διατήρησε μια καθαρή ατμόσφαιρα χωρίς σκόνες και αόρατους ρύπους καθαρίζοντας τα σώματα του χώρου σου. Βρες εδώ μερικές έξυπνες λύσεις που ,είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά, θα μπορείς να καθαρίσεις ακόμα και τα πιο σύνθετα καλοριφέρ.