αποθηκευτικό χώρο σε μικρή κουζίνα

Δημιούργησε αποθηκευτικό χωρο σε μικρή κουζίνα!

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις μεγάλη και ανοιχτή κουζίνα. Πολλά σπίτια έχουν πιο περιορισμένο χώρο στην κουζίνα τους. Παρόλα αυτά, όταν πρόκειται για μικρή κουζίνα, φροντίζεις να εκμεταλλευτείς το κάθε χιλιοστό της στο έπακρο. Έξυπνη αποθήκευση, δημιουργία νέων χώρων και εκμετάλλευση οτιδήποτε ανεκμετάλλευτου είναι ο τρόπος που κινείσαι για να χωρέσουν όλα όπως πρέπει.

Δες λοιπόν, πως να δημιουργήσεις αποθηκευτικό χώρο σε μικρή κουζίνα πιο αποτελεσματικά από ποτέ. Κάνε τις απαραίτητες κινήσεις και κάνε κάθε χιλιοστό της κουζίνας σου να μετρήσει.

Πως να κάνεις αποθηκευτικό χώρο σε μικρή κουζίνα!

 

Μην υπερφορτώνεις τα ντουλάπια

ντουλαπι κουζινας

Μπορεί να αγχώνεσαι για τον περιορισμένο χώρο, αλλά τα ασφυκτικά γεμάτα ντουλάπια δε θα σου λύσουν τα χέρια. Αγόραζε τόσα προιόντα όσα καλύπτουν τις ανάγκες σου. Επιπλέον, φρόντισε να τα ξεχωρίζεις ανά κατηγορίες έτσι ώστε να τα βρίσκεις εύκολα και να μη δημιουργείται αναστάτωση. Ζυμαρικά, ζάχαρη, κονσέρβες, αλεύρι, είδη πρωινού είναι κάποιες από τις πιο συνηθισμένες κατηγορίες.

Δες επίσης : 11 Ιδέες για την μικρή κουζίνα του σπιτιού!

Άφηνε έξω ότι μπορείς

σκευη μαγειρικης

Δεν είναι ανάγκη να τα έχεις όλα φυλαγμένα και στοιβαγμένα.Κάποια σκεύη μπορείς να τα έχεις και κρεμασμένα έξω και δε φαίνονται αντιαισθητικά. Για παράδειγμα, τις κουτάλες του μαγειρέματος, κάποια μπρίκια ή κάποια μαχαίρια μπορείς να τα έχεις κρεμασμένα κοντά εκεί που μαγειρεύεις.

Δες επίσης : Πως να κάνεις την μικρή κουζίνα σου πλήρως λειτουργική!

“Αρχειοθέτησε” τις επίπεδες επιφάνειες

καθετη αποθηκευση

Οι επίπεδες επιφάνειες όπως οι επιφάνειες κοπής μπορούν να τοποθετηθούν και οριζόντια και κάθετα. Βάζοντας τες σαν “φάκελο” , δηλαδή κάθετα, μπορείς να εξοικονομήσεις αρκετό χώρο στο ντουλάπι που τις αποθηκεύεις. Βαριές πιατέλες, επιφάνειες κοπής ή λεπτά ταψιά μπορούν άνετα να αποθηκευτούν με αυτόν τον τρόπο.

Δες επίσης : 6  Ιδέες για να εξοικονομήσεις χώρο στο πάγκο της κουζίνας σου!

Κοίτα πάνω

ραφια κουζινας

Ο χώρος πάνω από το κεφάλι σου είναι πολύ πιθανό να είναι ανεκμετάλλευτος. Βάλε ράφια ή ντουλάπια σε ψηλά, κενά σημεία για να δημιουργήσεις επιπλέον αποθηκευτικό χώρο σε μικρή κουζίνα.

Δες επίσης : 5 Τρόποι να γεμίσεις το κενό πάνω από τα ντουλάπια κουζίνας!

Οργάνωσε τα συρτάρια

οργανωση συρταριων

Υπάρχουν ειδικά διαχωριστικά που μπορούν να κουμπώσουν και να εφαρμόσουν τέλεια στα συρτάρια. Αυτά τα διαχωριστικά θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις ανά κατηγορίες διάφορα πράγματα με αποτέλεσμα να είναι όλα πιο μαζεμένα και τακτοποιημένα. Χωρίζοντας ανά κατηγορίες τα πράγματα σου, θα δημιουργηθεί νέος χώρος για άλλα.

Δες επίσης : 9 Έξυπνες λύσεις για να οργανώσεις όλο το σπίτι!

Πιάσε το ταβάνι

ψηλα ντουλαπια

Ανάμεσα στο ψηλά ράφια και το ταβάνι υπάρχει κενός χώρος. Εκμεταλλεύσου τον για να αποθηκεύεις και άλλα πράγματα. Ενδεχομένως να σου είναι δύσκολο να φτάσει σε εκείνο το σημείο, οπότε αποθήκευσε αντικείμενα που δε χρησιμοποιείς τόσο συχνά. Βάζοντας πράγματα εκεί, θα ανοίξει χώρος για αντικείμενα που χρησιμοποιείς πιο συχνά.

Σκέψου “στενά”

ραφι στενού χωρου στο ψυγειο

Υπάρχει κενός χώρος σε ένα πολύ μικρό σημείο όπως ανάμεσα στο ψυγείο και τον πάγκο σου; Με ένα μικρό συρταρωτό ράφι, μπορείς να αποθηκεύσεις ακόμα και εκεί. Δες ποια σημεία είναι αρκετά έτσι ώστε να φιλοξενήσουν και άλλα αντικείμενα και μην τα αφήνεις να πάνε χαμένα.

Δες επίσης : 5 Τρόποι διακόσμησης για το πλαϊνό ντουλαπιών κουζίνας!

Μην ανησυχείς εάν έχεις μικρή κουζίνα. Δε θέλει κόπο αλλά τρόπο. Με τους παραπάνω εύκολους τρόπους μπορείς να δημιουργήσεις αποθηκευτικό χώρο σε μικρή κουζίνα πιο απλά και έξυπνα από ποτέ. Εκμεταλλεύσου κάθε χιλιοστό της μικρής κουζίνας σου όσο καλύτερα μπορείς.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!