κεριά στο σπίτι

4 Λάθη που κάνεις όταν ανάβεις τα κεριά σου!

Από τον τίτλο θα αναρωτιέσαι ‘τι μπορεί να κάνω λάθος με τα κεριά μου’; Κι όμως, μερικές συνήθειες μπορεί να μειώνουν το χρόνο διάρκειας των κεριών σου και έτσι να μη τα απολαμβάνεις στο μέγιστο.

Ποια λοιπόν είναι αυτά τα λάθη που πιθανόν κάνεις όταν καις τα κεριά σου; Παρακάτω θα βρεις τα 4 πιο συνηθισμένα!

4 Συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις όταν ανάβεις τα κεριά σου!

 

1. Αφήνεις τεράστιο το φυτίλι!

κόψιμο φυτιλιών σε κεριά

Κάτι που πιθανόν κάνεις λάθος και πρέπει να προσέξεις είναι το πόσο μεγάλο αφήνεις το φυτίλι του κεριού σου. Αν έχεις παρατηρήσει, όταν παίρνεις ένα κερί πολλές φορές το φυτίλι είναι υπερβολικά μεγάλο. Εσύ πρέπει να το κόψεις και γενικά να το διατηρείς σε μικρό μέγεθος, περίπου 1 με 2 εκατοστά.

Αυτό θα βοηθήσει στο να μη δημιουργηθεί υπερβολικά μεγάλη φλόγα η οποία θα κάψει ανομοιόμορφα το κερί σου. Επίσης, όταν καίγεται σωστά το κερί σου βγάζει και σωστά τα αρώματα του!

Δες επίσης: 5 Κομψές ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι με κεριά!

2. Δεν κάνεις σωστά τη πρώτη καύση στα κεριά σου!

άναμμα κεριού

Η πρώτη καύση είναι πολύ σημαντικό να γίνει σωστά έτσι ώστε σε κάθε επόμενη φορά το κερί σου να καίγεται ομοιόμορφα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα δημιουργηθεί ένα ‘στεφάνι’ γύρω γύρω και έτσι θα καεί το μισό κερί και όχι ολόκληρο.

Η σωστή πρώτη καύση συμπεριλαμβάνει το να καεί το κερί σου σε όλη του την επιφάνεια, δηλαδή να γίνει ρευστό όλο το πάνω μέρος του!

Δες επίσης: Ποια είναι τα καλύτερα, μη τοξικά κεριά για το σπίτι!

3. Κουνάς το κερί σου ενώ είναι αναμμένο!

γυναίκα κρατάει κερί

Άλλο ένα συνηθισμένο λάθος είναι να κουνάς το κερί σου ενώ είναι αναμμένο. Αυτό είναι λάθος διότι το ρευστό περιεχόμενο θα κολλήσει στα τοιχώματα και έτσι θα συμβεί αυτό που αναφέραμε στο νούμερο 2: θα δημιουργηθεί ένα ‘στεφάνι’ και το κερί δε θα ξανακάψει τις άκρες αλλά μόνο τη μέση!

Δες επίσης: 9 Μοναδικές λύσεις για διακόσμηση σπιτιού με κεριά! 

4. Ανάβεις το κερί σου για υπερβολικά πολλές ώρες!

κερί

Δες επίσης: 5 Tips για να κρατάνε τα κεριά σου περισσότερο!

Μια επίσης κακή συνήθεια είναι το να καις το κερί σου για πάρα πολλές ώρες. Όταν το κάνεις αυτό, το κερί υπερθερμαίνεται και αλλάζει ελαφρώς η σύσταση του. Έτσι, από κει και πέρα θα καίγεται ανομοιόμορφα.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!