χωρέσεις ντουλάπια

5 Μυστικά για να χωρέσεις πιο πολλά στα ντουλάπια!

Μια δυσκολία που πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε στην κουζίνα μας είναι η έλλειψη επαρκή χώρου στα ντουλάπια. Καμιά φορά όμως το μόνο που χρειάζεται είναι απλά σωστή οργάνωση! Με μερικές σωστές κινήσεις μπορείς να χωρέσεις τα πάντα μέσα στα ντουλάπια σου, ακόμα κι αν είναι μικρά ή λίγα!

Πράγματι, η οργάνωση θα σε σώσει αν έχεις μια μικρή κουζίνα με μικρά ντουλάπια. Ανακάλυψε λοιπόν 5 μυστικά για να χωρέσεις πιο πολλά στα ντουλάπια!

Πως να χωρέσεις τα πάντα στα ντουλάπια της κουζίνας!

 

1. Χρησιμοποίησε αξεσουάρ οργάνωσης

ντουλάπι ποτηριών χωρέσεις ντουλάπια

Ακόμα κι αν τα ντουλάπια της κουζίνας σου δεν έχουν λειτουργικούς χώρους που σε βολεύουν μπορείς να επέμβεις σε ένα βαθμό. Κι αυτό μπορείς να το πετύχεις με μερικά αξεσουάρ οργάνωσης, όπως είναι τα διαχωριστικά ή οι μικρές ράγες για να στερεώνεις ποτήρια. Ακόμα, τα βαζάκια, τα καλάθια και άλλα τέτοια δοχεία είναι ότι πρέπει για να διαχωρίσεις τρόφιμα και άλλα πράγματα που αποθηκεύεις στα ντουλάπια και να γλιτώσεις πολύτιμο χώρο!

Δες επίσης: 7 Tips για την οργάνωση της κουζίνας!

2. Πρόσθεσε έξτρα ράφι στο ντουλάπι

οργανωμένο ντουλάπι κουζίνας

Καμιά φορά τα ντουλάπια έχουν ένα μεγάλο μεσοδιάστημα μεταξύ των ραφιών. Αυτό ουσιαστικά αχρηστεύει ένα μεγάλο μέρος του χώρου καθώς μένει ανεκμετάλλευτος. Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να προσθέσεις ένα έξτρα ράφια μεταξύ των υπαρχόντων ώστε να εκμεταλλευτείς το χαμένο χώρο. Φυσικά, θα πρέπει να μετρήσεις καλά τις διαστάσεις ώστε να φτιάξεις το κατάλληλο ραφάκι για το ντουλάπι σου.

Δες επίσης: Δημιούργησε αποθηκευτικό χωρο σε μικρή κουζίνα!

3. Βάλε γαντζάκια στα ντουλάπια

ντουλάπι κρεμασμένα σκεύη

Για έξτρα χώρο στα ντουλάπια σου μια καλή λύση είναι να κρεμάσεις γαντζάκια, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό τους. Έτσι, στην ουσία θα αποκτήσεις περισσότερο χώρο και τα ντουλάπια σου δε θα φαντάζουν πια τόσο μικρά!

Δες επίσης: 6 Λύσεις για να διακοσμήσεις τη μικρή κουζίνα σου!

4. Εκμεταλλεύσου άλλους χώρους στην κουζίνα

πλαϊνό ντουλαπιού κατσαρόλες τηγάνια

Όσο καλά κι αν οργανωθείς, μπορεί να βελτιώσεις την κατάσταση αισθητά αλλά δε γίνεται να αλλάξει ριζικά ο χώρος των ντουλαπιών. Μια άλλη λύση λοιπόν είναι να αρχίσεις να εκμεταλλεύεσαι κι άλλους χώρους στην κουζίνα για αποθήκευση. Για παράδειγμα, μια καλή ιδέα είναι ο χώρος στο πλάι των ντουλαπιών ή ακόμα και ο κενός χώρος πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας.

Δες επίσης: 5 Τρόποι να ομορφύνεις τους τοίχους της κουζίνας!

5. Χρησιμοποίησε ένα τρόλεϊ

τρόλεϊ κουζίνα

Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σου είναι λίγα τότε πρέπει με κάποιο τρόπο να αποδεσμεύσεις χώρο από αυτά, τοποθετώντας αλλού ορισμένα πράγματα. Για παράδειγμα, τα ογκώδη μαγειρικά σκεύη μπορούν άνετα να τοποθετηθούν σε ένα τρόλεϊ, το οποίο θα τοποθετήσεις σε κάποιο σημείο της κουζίνας σου. Το ίδιο ισχύει και για λαχανικά ή φρούτα που μπορεί μέχρι πρότινος να σου δέσμευαν ένα από τα λίγα ντουλάπια σου.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!