Home DIY 10 DIY κόλπα επιδιόρθωσης ρούχων!
trypa-siderotypo

10 DIY κόλπα επιδιόρθωσης ρούχων!

by exypnes-idees

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν στα αγαπημένα μας ρούχα είναι να χαλάσουν και να πρέπει να τα πετάξουμε! Όμως, για κάποιους λεκέδες αλλά και κάποια άλλα πράγματα που μπορεί να χαλάσουν τα ρούχα μας, υπάρχουν κόλπα επιδιόρθωσης ρούχων που μπορούν να τα γλυτώσουν από τον σκουπιδοτενεκέ!

Από απομάκρυνση λεκέδων έως την αλλαγή μεγέθους υπάρχουν τρόποι να το κάνετε μόνοι σας και να τα απολαύσετε για περισσότερο καιρό.

 

Εύκολα tips για να επιδιορθώσεις τα ρούχα σου!

 

Τρύπες στα jean παντελόνια

trypes-sto-jean

Τα ωραιότερα τζιν μας μπορούν να ξηλωθούν δυστυχώς ή να αποκτήσουν τρύπες επειδή τα φοράμε πολύ συχνά. Αλλά πλέον δεν χρειάζεται να τα πετάξουμε επειδή με αυτό το κόλπο θα μπορέσουμε να τα κρατήσουμε για περισσότερο καιρό! Απλά με ένα κομμάτι τζιν ίδιου χρώματος και μία ραπτομηχανή μπορεί να καλυφθεί πλήρως η τρύπα!

Τσίχλα στα ρούχα ή στον καναπέ

gum-on-clothes

Κόλλησε τσίχλα στα ρούχα σας ή στον καναπέ σας; Παλιά αυτό σήμαινε ότι το ρούχο έπρεπε να πεταχτεί, γιατί η τσίχλα δύσκολα φεύγει. Βέβαια αν χρησιμοποιήσουμε ξύδι η τσίχλα φεύγει ακόμα και από τα τζιν ρούχα! Επίσης το καλό είναι ότι δεν χρησιμοποιούμε χημικά με αυτό τον τρόπο!

Τσίχλα στα ρούχα δεύτερος τρόπος

gum-and-frizer

Άλλος ένας εύκολος τρόπος να ξεφορτωθείτε μία κολλημένη τσίχλα από τα ρούχα σας είναι να βάλετε το ρούχο με την τσίχλα στην κατάψυξη! Η τσίχλα θα παγώσει και θα φύγει με μία κίνηση!

Λεκέδες από λάδι

lekedes-apo-ladi

Ακόμα κι αν μέχρι σήμερα δεν καταφέρατε με άλλους τρόπους να διώξετε την λαδιά από ένα αγαπημένο σας ρούχο, με αυτό το κόλπο θα φύγει μια και καλή σε λιγότερο από 5 λεπτά! Παίρνετε το ταλκ από το ντουλάπι και απλώνετε μία χοντρή γενναία στρώση πάνω στον λεκέ! Το αφήνετε πέντε λεπτά ώστε να απορροφήσει η σκόνη τα λιπαρά στοιχεία του λεκέ, μετά τινάζετε το ρούχο και βάζετε πάνω απορρυπαντικό. Το πλένετε κανονικά στο πλυντήριο και ο λεκές εξαφανίζεται!

Λεκές από μελάνι

ink-stain

Ο δύσκολος λεκές από μελάνι μπορεί να γίνει επίσης παρελθόν! Απλά θα χρειαστείτε ένα μπόλ, γάλα και ξίδι! Θα βάλετε το λερωμένο ρούχο μέσα στο μπολ και θα προσθέσετε γα μέχρι τη μέση, ενώ το υπόλοιπο θα το καλύψετε με ξύδι. Θα αφήσετε όλη νύχτα το ρούχο στο μπολ με το μείγμα και το πρωί θα το πλύνετε κανονικά! Αν ο λεκές δεν φύγει εντελώς, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Λεκές από μελάνι δεύτερος τρόπος

melani-antisiptiko

Αν δεν έχετε την υπομονή να περιμένετε όλη τη νύχτα για να βάλετε το ρούχο με το λεκέ μελάνης στο πλυντήριο, υπάρχει και δεύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε έστω μεγάλο μέρος του λεκέ! Αρκεί να έχετε λακ μαλλιών ή αντισηπτικό για τα χέρια! Το μελάνι θα αρχίσει να απλώνεται και να εξαφανίζεται σιγά σιγά.

Αλλαγή μεγέθους σε τζιν

allagh-megethous

Πολλές φορές αδυνατίζουμε ανάμεσα στους μηρούς ή στο πίσω μέρος τους με αποτέλεσμα τα τζιν μας να φαίνονται σε αυτά τα σημεία ότι περισσεύουν. Δεν χρειάζεται για αυτόν τον λόγο να αγοράσετε ένα καινούργιο τζιν. Απλά σε τέσσερα βήματα θα το φτιάξετε οπουδήποτε κι αν έχει το πρόβλημα. Γυρίστε το μέσα έξω και βάλτε πινέζες στα σημεία που το τζιν είναι εντάξει! Στην συνέχεια ξεκινήστε να μαζεύετε με βελόνα και κλωστή στις ραφές στα σημεία που έχουν το πρόβλημα. Δοκιμάστε το τζιν ξανά αφού αφαιρέσετε τις πινέζες, για να δείτε αν χρειάζεται άλλο μάζεμα.

Λεκές από μπογιά

mpogia-sta-rouxa

Άλλος ένας δύσκολος λεκές που όμως γίνεται να νικηθεί! Απλά εφαρμόζετε πάνω στον λεκέ αρκετό οινόπνευμα, μέχρι να δείτε το λεκέ να εξαφανίζεται εντελώς!

Τρύπα στην αγαπημένη μας ζακέτα

trypa-siderotypo

Το πρώτο βήμα για να καλύψουμε την τρύπα στην ζακέτα μας είναι να πάρουμε ένα κομμάτι υφάσματος ίδιου χρώματος με την ζακέτα και να το ράψουμε από την εσωτερική πλευρά της ζακέτας. Στην συνέχεια θα πρέπει να επιλέξουμε ένα σιδερότυπο σε κάποιο σχήμα που μας αρέσει, για παράδειγμα πεταλούδα ή καρδιά, σε χρώμα σκουρότερο ή ανοιχτότερο από αυτό της ζακέτας, και πάντα αρκετά μεγαλύτερο από την τρύπα της ζακέτας.

Πουλόβερ που ξηλώνονται κλωστές

ksilomeno-pullover

Για αυτή την περίπτωση θα μας βοηθήσει ένα τσιμπιδάκι φρυδιών. Θα γυρίσουμε το μέσα έξω του πουλόβερ και θα τραβήξουμε την κλωστή που ξηλώνεται προς τα μέσα. Εκεί αναλόγως το μέγεθος της μπορούμε να την κάνουμε ένα μικρό κόμπο ή να την κόψουμε.

Related Posts