κάλυψη για κάγκελα μπαλκονιού

  Ιδέες για να καλύψεις τα κάγκελα του μπαλκονιού

  Εάν διαθέτετε μεγάλα μπαλκόνια στο σπίτι σας τα οποία θέλετε να αξιοποιήσετε προκειμένου να περνάτε τον χρόνο σας κατά τις ηλιόλουστες ημέρες, σίγουρα θα θέλετε να εξασφαλίσετε την ιδιοτικότητά σας από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων και των περαστικών, ειδικά εάν μένετε σε πολυκατοικία ή ισόγειο. Ταυτόχρονα, η κάλυψη για τα κάγκελα του μπαλκονιού είναι και ένας τρόπος ασφάλειας εάν έχετε μικρά παιδιά ή ζώα που κινδυνεύουν να πέσουν. Εδώ θα βρείτε μερικές έξυπνες ιδέες για να καλύψετε τα κάγκελά σας με όμορφους τρόπους χωρίς να χαλάτε την αισθητική του μπαλκονιού και του σπιτιού σας.

  Δες επίσης: 7 Πρωτότυπες ιδέες για καθίσματα μπαλκονιού

  Κάλυψη για τα κάγκελα του μπαλκονιού: Τα υλικά και οι κατασκευές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

  Περίφραξη από μπαμπού

  διαχωριστικό μπαμπού για μπαλκόνι

  Ένας όμορφος τρόπος να καλύψετε τα κάγκελα του μπαλκονιού σας είναι με έναν φράχτη από μπαμπού. Εάν το φτιάξετε μόνοι σας, μπορείτε να το προσαρμόσετε το ύψος και το μέγεθος του μπαλκονιού σας. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε πάνελ περίφραξης από μπαμπού που υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά και μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα στα κάγκελά σας.

  Δες επίσης: Ιδέες για να διακοσμήσεις τα κάγκελα του μπαλκονιού

  Ξύλινη περίφραξη

  ξύλινη περίφραξη για κάγκελα

  Μια άλλη επιλογή είναι η ξύλινη περίφραξη. Επιπλέον, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε φυσικά υλικά στο χώρο σας και να τον κάνετε να μοιάζει με κήπο. Ταυτόχρονα, το ξύλο είναι αρκετά ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και αντέχει στην βροχή και το χιόνι, γεγονός που σημαίνει πως η περίφραξή σας θα διατηρηθεί περισσότερο από κάθε άλλο υλικό.

  Ωστόσο, ενώ το ξύλο είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, απαιτεί κάποια συντήρηση. Πιθανότατα θα πρέπει να λαδώνεται ή να βάφεται κάθε χρόνο για να παραμένει φρέσκο και καινούργιο. Στην περίπτωση που δεν θέλετε τα ξύλινα πάνελ να είναι μόνιμα, θα μπορούσατε να φτιάξετε ένα ξύλινο διαχωριστικό που να είναι ανεξάρτητο και να αφαιρείται εύκολα.

  Δες επίσης: 5 Διακοσμητικά για το τέλειο καλοκαιρινό μπαλκόνι

  Κάλυψη με ψεύτικα φυτά και λουλούδια

  ψεύτικος κισσός για κάλυψη κάγκελων

  Μια κάλυψη για τα κάγκελα του μπαλκονιού που συναντάμε συνήθως είναι ο ψεύτικος κισσός και γενικότερα τα ψεύτικα φυτά και λουλούδια. Αν θέλετε την όψη του πράσινου αλλά δεν θέλετε όλη τη φασαρία της κηπουρικής, τα ψεύτικα φυτά και τα δέντρα είναι οι τέλειες λύσεις για να προσθέσετε ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι σας. Ταυτόχρονα, είναι αρκετά φθηνά ανάλογα με το πόσο ρεαλιστικά θέλετε να φαίνονται.

  Δες επίσης: 5 Ανθεκτικά φυτά για το μπαλκόνι σου!

  Κουρτίνες εξωτερικού χώρου

  κουρτίνες για μπαλκόνι

  Ένας τρόπος που δεν συναντάμε τόσο συχνά αλλά θα μπορούσε να προσθέσει μια ξεχωριστή νότα στο μπαλκόνι μας ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την ιδιωτικότητα μας είναι οι κουρτίνες εξωτερικού χώρου. Κρεμώντας τις κουρτίνες πάνω από τα κάγκελα σας, μπορείτε εύκολα να τις ανοίξετε και να τις κλείσετε όποτε θέλετε.

  Υπάρχουν φορές που μπορεί να θέλετε να τα αφήσετε ανοιχτά για να απολαύσετε τη θέα. Όταν είστε έτοιμοι για κάποιο ιδιωτικό χρόνο, τραβήξτε τα για να κρύψετε την περιοχή του μπαλκονιού σας. Οι κουρτίνες μπορούν να σας προστατεύσουν τόσο από τον ήλιο όσο και από τον άνεμο ενώ σας δίνουν την δυνατότητα να εκφράσετε την δική σας αισθητική επιλέγοντας το σχέδιο και το χρώμα της αρεσκείας σας.

  Δες επίσης: 4 Οικονομικές Ιδέες για Σκίαση μπαλκονιού!

  Πλαστικό δίχτυ

  Δες επίσης: 5 Κανόνες για να διακοσμήσεις εύκολα το μπαλκόνι

  δίχτυ για κάγκελα

  Ένα από τα πιο συνηθισμένα υλικά για κάλυψη των κάγκελων είναι αυτό το πλαστικό δίχτυ το οποίο είναι και αρκετά φθηνό. Είναι εύκολο να εφαρμοστεί και να αφαιρεθεί αν και σε σύγκριση με τους υπόλοιπους τρόπους είναι το λιγότερο καλαίσθητο.