Γυάλισμα μαρμάρων

Tips για εύκολο γυάλισμα μαρμάρων μόνος σου

Τα μάρμαρα, είναι μια όμορφη επιλογή για το σπίτι σου, καθώς αναβαθμίζουν αισθητικά τον χώρο και τον κάνουν να φαίνεται ακριβός και προσεγμένος! Όμως, αν αποφασίσεις να επενδύσεις σε μάρμαρο για τη διακόσμηση του τοίχου, του πατώματος ή του πάγκου σου, πρέπει να είσαι έτοιμος για γυάλισμα μαρμάρων!

Αρχικά πρέπει να γνωρίζεις πως το γυάλισμα των μαρμάρων, είναι μια υπόθεση που απαιτεί αρκετή προσοχή! Ακόμα, ένα συνεργείο καθαρισμού θα σου κοστίσει περισσότερα από ότι νομίζεις. Όμως, υπάρχουν τρόποι που μπορείς να ακολουθήσεις για το γυάλισμα των μάρμαρων σου, μόνος σου και με απλά καθαριστικά και φυσικά προϊόντα! Αν θέλεις τα μάρμαρα σου να φαίνονται σαν καινούρια δες παρακάτω μερικά tips για εύκολο γυάλισμα μαρμάρων μόνος σου!

Εύκολο γυάλισμα μαρμάρων με φυσικό τρόπο

Τεχνητό ή φυσικό;

σαλόνι με μάρμαρο στο πάτωμαΑρχικά, πριν ξεκινήσεις με το γυάλισμα των μαρμάρων σου, πρέπει να ελέγξεις και να σιγουρευτείς αν το υλικό που υπάρχει στο σπίτι σου είναι τεχνητό ή φυσικό! Πώς θα το κάνεις αυτό; Απλά ακούμπα με την παλάμη σου την επιφάνεια και έλεγξε τη θερμοκρασία του μάρμαρου! Αν είναι πιο κρύα από άλλες επιφάνειες τότε πρόκειται για φυσικό υλικό, καθώς το τεχνητό μάρμαρο έχει θερμοκρασία δωματίου. Ακόμα, σε μια κρυφή επιφάνεια, μπορείς να ρίξεις λίγο ξύδι και να δεις πως θα αντιδράσει. Αν αφρίσει, σκούπισε το γρήγορα γιατί έχεις φυσικό μάρμαρα και δεν κάνει να έρθει σε επαφή με ξύδι! Αλλιώς, πρόκειται για τεχνητό! Παρακάτω θα μάθεις πως μπορείς να το γυαλίσεις στην κάθε περίπτωση!

Δες επίσης: 5 Πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίσεις με λευκό ξύδι!

Φυσικό μάρμαρο, γυάλισμα με μαγειρική σόδα

μαγειρική σόδα γυάλισμα μαρμάρωνΗ μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει στο σπίτι σου, γιατί είναι ιδανική σχεδόν για όλες τις επιφάνειες! Ακόμα, έχει τη δυνατότητα να απορροφά τις άσχημες μυρωδιές, ενώ είναι μια πολύ οικονομική λύση! Για να γυαλίσεις τα μάρμαρα σου, πασπάλισε πάνω στην επιφάνεια λίγη μαγειρική σόδα, και έπειτα χρησιμοποίησε ένα βρεγμένο βαμβακερό πανί! Τρίψε με το πανί τη μαγειρική σόδα πάνω στην επιφάνεια και όταν το απλώσεις άφησε το να δράσει για λίγη ώρα! Έπειτα, αφαίρεσε το υλικό με ένα καθαρό πανί και είναι έτοιμο!

Δες επίσης: 5 Χρυσοί κανόνες στο καθάρισμα

Καθάρισμα με πράσινο σαπούνι

πράσινο σαπούνι Μασσαλίας

Επίσης, τα μάρμαρα του σπιτιού σου θα φαίνονται λαμπερά και καθάρα με τη βοήθεια του πράσινου σαπουνιού! Το πράσινο σαπούνι ή σαπούνι Μασσαλίας, διαθέτει ουδέτερο pH και αυτό σημαίνει πως δε βλάπτει τα υλικά! Ανακάτεψε λίγο σαπούνι με χλιαρό νερό και βούτηξε μέσα ένα βαμβακερό πανί! Τρίψε με μαλακές, κυκλικές κινήσεις τις επιφάνειές σου και μετά ξέπλυνε!

Δες επίσης: Φανταστικά diy καθαριστικά για το σπίτι! 

Καθάρισμα με οξυζενέ

οξυζενέ καθάρισμαΑκόμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο οξυζενέ για το γυάλισμα των μαρμάρων σου. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για πιο επίμονους λεκέδες, από κρασί ή καφέ! Το φυσικό μάρμαρο απορροφά πολύ γρήγορα τις χρωστικές ουσίες, για αυτό αν δεν προλάβεις να το καθαρίσεις αμέσως με ένα πανάκι, και οι επιλογές με τη μαγειρική σόδα και το σαπούνι δε λειτούργησαν, χρησιμοποίησε οξυζενέ. Ρίξε λίγο οξυζενέ στο σημείο του λεκέ σου, και σκέπασε το με μια μεμβράνη. Στη συνέχεια, άφησε το να δράσει για λίγες ώρες, και αφαίρεσε το υλικό με ένα πανί!

Δες επίσης: Πώς να καθαρίσεις το κόκκινο κρασί από τον τοίχο!

Τεχνητό μάρμαρο, γυάλισμα με ξύδι

γυάλισμα τεχνητού μαρμάρου με ξύδιΑν τα μάρμαρα του σπιτιού σου είναι τεχνητά, τότε το καθάρισμα τους είναι εύκολη υπόθεση! Το ξύδι είναι ο καλύτερος σου φίλος, καθώς καθαρίζει και γυαλίζει χωρίς να τα βλάπτει καθόλου! Ακόμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο ειδικό γυαλιστικό που θα προμηθευτείς από κάποιο κατάστημα!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!