εναλλακτικοί τρόποι διακόσμησης με κουρτίνες

  5 Εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις τις κουρτίνες

  Οι κουρτίνες είναι απαραίτητες τόσο για πρακτικούς λόγους όσο και για αισθητικούς. Φυσικά, ο πιο συνηθισμένος τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις κουρτίνες σου είναι κρεμώντας τες στο παράθυρο ή στην μπαλκανόπορτα. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος τρόπος! Θα σου δείξουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι εναλλακτικοί τρόποι να διακοσμήσεις με κουρτίνες και να κάνεις upgrade στο χώρο σου!

  Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις με τις κουρτίνες στη διακόσμηση του σπιτιού σου, τα οποία δεν είχες σκεφτεί ποτέ! Και τα περισσότερα από αυτά είναι ιδιαίτερα εύκολο να εφαρμοστούν. Ανακάλυψε λοιπόν ποιοι είναι οι εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις τις κουρτίνες στη διακόσμηση!

  Πώς να διακοσμήσεις με κουρτίνες όχι μόνο τα παράθυρα!

  1. Χρησιμοποίησε την κουρτίνα σαν ταπετσαρία

  κουρτίνες τοίχο σαλόνι εμπριμέ κουρτίνα υπνοδωμάτιο

  Οι κουρτίνες μπορούν να αποτελέσουν ένα εναλλακτικό και πολύ πλούσιο διακοσμητικό για τους τοίχους σου. Συγκεκριμένα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κουρτίνα σαν ταπετσαρία, καλύπτοντας έναν ολόκληρο τοίχο. Αυτό είναι μια τέλεια ιδέα αν θέλεις να ανανεώσεις γρήγορα ένα χώρο, να κρύψεις κάποια ελαττώματα ενός τοίχου (όπως ένα αποτυχημένο χρώμα ή κάποιες τρύπες) ή γενικότερα να δώσεις ένα συγκεκριμένο στυλ. Αν σου αρέσει σαν ιδέα μπορείς να την εφαρμόσεις τόσο στο σαλόνι όσο και στην κρεβατοκάμαρα.

  Δες επίσης: Μοντέρνες κουρτίνες για ένα όμορφο σπίτι

  2. Φτιάξε ένα κρεβάτι με ουρανό

  κρεβάτι ουρανός κουρτίνες κρεβάτι κουρτίνες εναλλακτικοί τρόποι κουρτίνες

  Και ποιος δεν αγαπά τα κρεβάτια με ουρανό που μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένα από ταινία; Μάλιστα, δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα φτιάξεις! Αν έχεις ήδη ένα μεταλλικό κρεβάτι μπορείς να προσθέσεις κουρτίνες στις πλευρές του. Αν δε θέλεις να το βαρεθείς γρήγορα κι αν θέλεις να μοιάζει με ησυχαστήριο προτίμησε απαλά χρώματα στην κουρτίνα που θα χρησιμοποιήσεις. Με τον τρόπο αυτό ολόκληρο το υπνοδωμάτιο θα αναβαθμιστεί και θα δείχνει πολυτελές.

  Δες επίσης: Όμορφοι τρόποι να φτιάξεις ένα πολυτελές υπνοδωμάτιο

  3. Χώρισε ένα μεγάλο χώρο

  κουρτίνα διαχωριστικό χώρουτραπεζαρία κρεβάτι κουρτίνα εναλλακτικοί τρόποι κουρτίνες

  Όταν έχεις έναν ενιαίο χρώρο είναι πιθανό να θέλεις να τον χωρίσεις ώστε κάθε υποχώρος να έχει άλλη χρήση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν έχεις ένα σπίτι- στούντιο. Και επειδή τα διαχωριστικά μπορεί να είναι ακριβά ή περίπλοκα, μια απλή και πιο οικονομική ιδέα είναι να χωρίσεις το μεγάλο δωμάτιο με μια κουρτίνα. Είναι στο χέρι σου να διαλέξεις μια διάφανη κουρτίνα ή μια πιο χοντρή, αδιάφανη.

  Δες επίσης: 5 Εντυπωσιακές ιδέες για διακόσμηση με βάζα

  4. Κρύψε τους αποθηκευτικούς χώρους

  κουρτίνα ράφια εναλλακτικοί τρόποι κουρτίνες κουρτίνα ντουλάπα

  Αν έχεις ανοιχτούς αποθηκευτικούς χώρους (για παράδειγμα ράφια στην κουζίνα αντί για ντουλάπια, ανοιχτή ντουλάπα στην κρεβατοκάμαρα) μπορεί το θέαμα να προκαλεί μια ακαταστασία στο χώρο. Ένας όμορφος και εύκολος τρόπος να κρύψεις τους ανοιχτούς αποθηκευτικούς χώρους είναι τοποθετώντας μια κουρτίνα μπροστά τους. Έτσι θα μπει στο χώρο τάξη με στυλ!

  Δες επίσης: Συμβουλές Feng Shui για ένα ισορροπημένο σαλόνι

  5. Φτιάξε ένα προσκέφαλο με κουρτίνες

  κρεβάτι κουρτίνα κρεβάτι κουρτίνα φωτάκια

  Αν θέλεις να προσθέσεις κεφαλάρι στο κρεβάτι σου μπορείς να το κάνεις με έναν πολύ απλό τρόπο: στερέωσε μια κουρτίνα στον τοίχο στο ύψος του προσκέφαλου του κρεβατιού. Αν θέλεις να το πας ένα βήμα παρακάτω μπορείς να προσθέσεις μερικά φωτάκια για ένα ρομαντικό αποτέλεσμα στο υπνοδωμάτιο.