αποξηράνεις λουλούδια

3 Τρόποι να αποξηράνεις λουλούδια για διακόσμηση

Τα λουλούδια είναι εντυπωσιακά σε όλες τις μορφές τους, ακόμα και αποξηραμένα! Πράγματι, τα αποξηραμένα λουλούδια αποτελούν μια τέλεια προσθήκη στη διακόσμηση του χώρου αφού τον ομορφαίνουν, του δίνουν στυλ και μάλιστα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής! Γιατί λοιπόν να μη μάθεις πως μπορείς να αποξηράνεις λουλούδια μόνος σου;

Είναι αλήθεια ότι το να φτιάξεις αποξηραμένα λουλούδια δεν είναι δύσκολη υπόθεση και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις. Δες λοιπόν 3 εύκολους τρόπους να αποξηράνεις λουλούδια για διακόσμηση!

Πως να αποκτήσεις υπέροχα αποξηραμένα λουλούδια!

 

1. Αποξήρανση στον αέρα

κρεμασμένα λουλούδια

Ένας πολύ απλός τρόπος να αποξηράνεις ένα μπουκέτο λουλούδια ώστε να διακοσμήσεις με αυτό τα βάζα σου είναι να το κρεμάσεις ανάποδα ώστε να ξεραθεί από τον αέρα. Φρόντισε να βρεις ένα δωμάτιο χωρίς υγρασία και να αφαιρέσεις περιττά φύλλα πριν δέσεις τα λουλούδια σου από τα κοτσάνια τους για να τα κρεμάσεις.

Το μειονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι είναι αρκετά χρονοβόρα. Συγκεκριμένα, θα χρειαστούν περίπου 2-3 εβδομάδες για να αποξηρανθούν τα λουλούδια σου. Ωστόσο, με τον τρόπο αυτό μπορείς να αποξηράνεις πολλά λουλούδια ταυτόχρονα. Αφού το μπουκέτο σου είναι έτοιμο μπορείς να το ψεκάσεις με λακ για μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια!

Δες επίσης: 6 Όμορφες ιδέες για περιτύλιγμα δώρου με χαρτί kraft!

2. Αποξήρανση με τζελ πυριτίου

λουλούδια τάπερ silica gel αποξηράνεις λουλούδια

Ένας πιο γρήγορος τρόπος να αποξηράνεις τα λουλούδια σου διατηρώντας ζωηρό το χρώμα τους είναι να χρησιμοποιήσεις gel πυριτίου, γνωστό και ως silica gel. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις τα λουλούδια, να γεμίσεις ένα δοχείο με silica gel και να τοποθετήσεις μέσα τα κομμένα λουλούδια. Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι να καλύψεις πλήρως τα λουλούδια ώστε να ξεραθούν ομοιόμορφα. Είναι καλύτερα να ρίξεις τους κόκκους σιγά σιγά πάνω στα άνθη ώστε να μην χαθούν πολλά πέταλα.

Θα χρειαστούν περίπου 3-7 μέρες για να ξεραθούν τα λουλούδια σου. Μην τρομάξεις αν δεις πέταλα να πέφτουν καθώς βγάζεις τα λουλούδια από το δοχείο, καθώς είναι φυσιολογικό. Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πινέλο για να αφαιρέσεις κόκκους που μπορεί να έχουν μείνει πάνω στο λουλούδι. Μόλις τελειώσεις, μην πετάς το silica gel αφού μπορείς να το ξαναχρησιμοποιήσεις!

Δες επίσης: 60 Υπέροχες DIY κατασκευές με υγρό γυαλί!

3. Αποξήρανση λουλουδιών με πίεση

αποξηραμένα λουλούδια βιβλίο

Μια διαχρονική μέθοδος για την αποξήρανση λουλουδιών είναι να πιέσεις τα άνθη στα φύλλα ενός βιβλίου. Αρχικά, θα πρέπει τα λουλούδια σου να μην έχουν υγρασία. Άνοιξε λοιπόν ένα μεγάλο βιβλίο, τοποθέτησε λίγο απορροφητικό χαρτί και βάλε μέσα τα λουλούδια που θέλεις να αποξηράνεις. Μετά από περίπου 7 μέρες τα λουλούδια θα έχουν ξεραθεί. Όταν λοιπόν περάσει αυτός ο καιρός και πρέπει να ανοίξεις το βιβλίο, φρόντισε να το κάνεις προσεκτικά ώστε να μην σπάσουν τα αποξηραμένα λουλούδια σου.