δέντρα για φράχτη

5 Φυτά για ιδιωτικότητα στον κήπο!

Εάν έχεις σπίτι με κήπο, τότε λογικά θα χρειάζεσαι κάτι, που θα περιορίζει τους γείτονες από το να σε βλέπουν μέσα στη μέρα. Οπότε, θα πρέπει να βάλεις έναν φράχτη. Όμως, είναι πιο χρονοβόρο και πιο ακριβό να τοποθετήσεις είτε ξύλινο, είτε πέτρινο ή φράχτη από τσιμέντο. Συνεπώς, μια πολύ καλή και εύκολη λύση είναι να βάλεις φράχτη από φυτά. Διάβασε παρακάτω, λοιπόν, για τα 5 φυτά για ιδιωτικότητα στον κήπο, που θα σε βολέψουν πολύ!

Ποια φυτά μπορείς να βάλεις στον κήπο για φράχτη;

 

1. Μπαμπού

μπαμπού φυτά για φράχτη

Τα μπαμπού είναι μια πολύ καλή λύση για φράχτη στον κήπο, καθώς αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και γίνονται ψηλά. Εκτός, από τρομερή ιδιωτικότητα, είναι και μια πολύ όμορφη προσθήκη στον εξωτερικό χώρο , από αισθητική άποψη.

Δες επίσης: Καλοκαιρινά φυτά για τον κήπο ανθεκτικά στη ζέστη

2. Τούγια

φυτά για ιδιωτικότητα στον κήπο

Ίσως είναι από τα πιο δημοφιλή δέντρα για φράχτη στην αυλή. Έχει παχύ φύλλωμα, οπότε δημιουργεί μεγάλη ιδιωτικότητα. Όμως, πρέπει να προσέξεις να τα φυτέψεις σε σωστή απόσταση, ώστε να δημιουργείται πυκνός φράχτης. Επίσης, είναι αρκετά ανθεκτικό σε καιρικές συνθήκες και πολύ σημαντικό, δε χρειάζεται τρομερή φροντίδα.

Δες επίσης: Τα 5 Πανέμορφα δέντρα για σκιά στον κήπο

3. Κυπαρίσσια

κυπαρίσσια για φράχτη

Προφανώς και θα ξέρεις τα κυπαρίσσια και πόσο ψηλά είναι. Φτάνουν μέχρι και 30 μέτρα, οπότε θα είσαι πολύ απομονωμένος. Επίσης, είναι πολύ όμορφα φυτά για τον κήπο και πολύ ανθεκτικά σε καιρικές συνθήκες.

Δες επίσης: 5 Φυτά που δεν πρέπει να βάλεις στον κήπο σου!

4. Πυξός

δέντρα για φράχτη

Δες επίσης: Μοντέρνοι τρόποι να διακοσμήσεις το σπίτι με φυτά

Σίγουρα, θα έχεις δει αυτά τα φυτά σε πολλά σπίτια και συνήθως είναι κουρεμένα πολύ προσεκτικά. Είναι από τις καλύτερες επιλογές για φράχτη στο σπίτι, καθώς μπορείς να το αφήσεις και απεριποίητο και να δείχνει το ίδιο πανέμορφο. Εάν επιλέξεις να βάλεις αυτό το φυτό, θα σε ενθουσιάσει!