κανόνες μπαλκόνι

  5 Κανόνες για να διακοσμήσεις εύκολα το μπαλκόνι

  Ένα άνετο και όμορφο μπαλκόνι είναι όνειρο πολλών. Ωστόσο, συχνά η διαμόρφωση του φαντάζει βουνό. Βέβαια, αν ακολουθήσεις μερικούς απλούς κανόνες η διακόσμηση στο μπαλκόνι σου θα γίνει πολύ πιο εύκολη και αβίαστη. Έτσι, θα έχεις έναν λειτουργικό χώρο που θα σε εμπνέει να περνάς χρόνο σε αυτό.
  Αν ξεκινάς από την αρχή να φτιάχνεις τη βεράντα σου ή αν απλά θέλεις να την ανανεώσεις πλήρως, σε αυτό θα σε βοηθήσουν μερικές διαχρονικές συμβουλές που βρίσκουν πάντα εφαρμογή. Ανακάλυψε λοιπόν 5 κανόνες για να διακοσμήσεις εύκολα το μπαλκόνι σου!

  5 Συμβουλές διακόσμησης για όμορφες βεράντες!

   

  1.Λάβε υπόψιν σου τις διαστάσεις του μπαλκονιού σου

  μεγάλο μπαλκόνι κανόνες μπαλκόνι

  Μπορεί να έχεις μια συγκεκριμένη εικόνα για το τέλειο μπαλκόνι στο μυαλό σου αλλά είναι πιθανό οι διαστάσεις του δικού σου μπαλκονιού να μην επιτρέπουν στο όνειρο σου να πραγματοποιηθεί. Έτσι, πριν προβείς σε αγορές πρέπει οπωσδήποτε να λάβεις υπόψιν τις διαστάσεις του μπαλκονιού σου. Γιατί όπως καταλαβαίνεις άλλες επιλογές θα πρέπει να κάνεις αν έχεις ένα μακρόστενο μπαλκόνι, άλλες αν έχεις ένα μεγάλο μπαλκόνι που θα πρέπει να γεμίσεις και άλλες αν η βεράντα σου είναι πολύ μικρή.

  2. Διακόσμησε με φυτά που ταιριάζουν σε εσένα

  βεράντα πολλές γλάστρες

  Κάθε βεράντα καλό θα είναι να έχει μια δόση πράσινου με φυτά και λουλούδια που θα της δίνουν ζωή και θα βοηθήσουν το χώρο να γίνει η όαση σου. Αν όμως εσύ δεν έχει το χρόνο για να τα φροντίζεις θα πρέπει να κάνεις σωστές επιλογές σε φυτά. Αντίθετα, αν η κηπουρική είναι το χόμπι σου και σε χαλαρώνει μπορείς να διαλέξεις ακόμα και πιο απαιτητικές πρασινάδες. Το σημαντικό είναι όμως να επιλέξεις με βάση τις δικές σου δυνατότητες κι όχι με βάση αυτά που βλέπεις σε άλλα μπαλκόνια καθώς μπορεί να μην μπορείς να τα υποστηρίξεις.

  3. Κάλυψε σημεία που σου φαίνονται άσχημα

  βεράντα καλαμωτή χαλί

  Ειδικά οι βεράντες σε παλιές πολυκατοικίες είναι συχνά παλιομοδίτικες με αποτέλεσμα παρά τις προσπάθειες σου το αισθητικό αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που θα ήθελες. Αυτό όμως μπορεί εύκολα να αλλάξει αν καλύψεις τα επίμαχα σημεία! Αν για παράδειγμα δε σου αρέσουν τα κάγκελα τότε μπορείς εύκολα να τα καλύψεις με ζαρντινιέρες ή με καλαμωτές. Αντίστοιχα, αν το πάτωμα της βεράντας είναι παλιό μπορείς να το κρύψεις με ένα χαλί ή να το αλλάξεις πλήρως καθώς υπάρχουν πολλές οικονομικές λύσεις στην αγορά.

  4. Βάλε μικρές πινελιές διακόσμησης

  boho μπαλκόνι κανόνες μπαλκόνι

  Ακόμα κι αν έχεις τελειώσει με τα βασικά στη βεράντα είναι πιθανό να σου φαίνεται ότι κάτι λείπει. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχεις βάλει διακοσμητικά. Για παράδειγμα, μπορείς να διακοσμήσεις με διακοσμητικά μαξιλάρια στις καρέκλες, με φαναράκια, με ράφια, με βάζο επάνω στο τραπεζάκι ή με ότι άλλο σου αρέσει. Με τις πινελιές αυτές το μπαλκόνι θα αποκτήσει χαρακτήρα και θα φαίνεται πιο ζεστό και φιλόξενο.

  5. Μην ξεχνάς το φωτισμό

  λαμπάκια κεριά βεράντα

  Οι πιο πολλοί ξεχνάνε το φωτισμό στη βεράντα και περιορίζονται στο φως που υπάρχει ήδη. Αν όμως το εμπλουτίσεις θα δεις ότι το μπαλκόνι θα αλλάξει αισθητά! Μια απλή ιδέα είναι να κρεμάσεις γιρλάντα με φωτάκια και θα δώσεις στο χώρο μια παραμυθένια νότα. Τα κεριά είναι μια ακόμα καλή ιδέα για έξτρα ρομαντικό φωτισμό στη βεράντα.