καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι

5 Τρόποι να διατηρήσεις καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι!

Εξωτερική σκόνη, ακάρεα, χνούδια, τρίχες κατοικιδίων, καυσαέριο είναι συνήθη φαινόμενα μέσα σε ένα σπίτι. Η ατμόσφαιρα γίνεται πολύ επιβαρυμένη και είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν αναπνευστικά θέματα, καταρροή ή και αλλεργίες. Ο σκοπός είναι , λοιπόν, να μπορέσεις να διατηρήσεις καθαρή την ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Παρακάτω, θα δεις ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι να διατηρήσεις καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Μη φοβάσαι να “αναπνεύσεις” και πες αντίο σε ενοχλητικές αλλεργίες. Κάνε το σπίτι σου να λάμπει εξ ολοκλήρου από καθαριότητα!

Φυσικοί τρόποι για να έχεις καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι!

 

Αέρισε καλά το σπίτι

αερισε το σπίτι

Ο πρώτος και καλύτερος τρόπος για να έχεις καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι , φυσικά, να το αερίζεις συχνά. Το να αερίζεις το σπίτι έχει πολλά προτερήματα. Αρχικά, ο καθαρός αέρας θα ανανεώσει το δωμάτιο, θα επιτρέψει σε καθαρό οξυγόνο να μπει μέσα και θα αφεθούν ελεύθερα όλα τα επιβαρυντικά σωματίδια. Επιπλέον, το συχνό αέρισμα του σπιτιού δε θα εμποδίσει την υγρασία και τη μούχλα να εισχωρήσουν σπίτι.

Δες επίσης : 10 Εύκολοι τρόποι να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα στο σπίτι σου!

Χρησιμοποίησε κερί από μελισσοκέρι

κερί μελισσοκέρι

Τα κεριά από μελισσοκέρι μπορούν να καθαρίσουν πολύ αποτελεσματικά την ατμόσφαιρα. Άμα σου αρέσουν τα κεριά, τότε αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να απολαύσεις ένα φυσικό αλλά και ευεργετικό κερί. Προσπάθησε να αποφύγεις τα κεριά παραφίνης ,που σαν προϊόν πετρελαίου, μολύνουν περισσότερο την ατμόσφαιρα στο σπίτι. Ένα άλλο προτέρημα που έχουν τα κεριά από μελισσοκέρι είναι ότι καίγονται πολύ πιο αργά με αποτέλεσμα να μη χρειάζονται συνεχώς αντικατάσταση.

Δες επίσης : Ποια είναι τα καλύτερα, μη τοξικά κεριά για το σπίτι!

Πέτρες από ροζ αλάτι

πέτρες ροζ αλάτι

Οι πέτρες από ροζ αλάτι είναι επίσης πολύ καλές για να διατηρήσεις καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι.Πρόκειται για πέτρες που είναι φτιαγμένες από ροζ αλάτι και με την πάροδο του χρόνου “λιώνουν”. Οι πέτρες αυτές μπορούν να διώξουν ενοχλητικές σκόνες που προκαλούν ερεθισμούς και αλλεργίες. Μάλιστα, λένε ότι οι συγκεκριμένες πέτρες Ιμαλαΐων απορροφούν τις τοξίνες τις ατμόσφαιρας και τις εξουδετερώνουν. Χρησιμοποιούνται επίσης και για να φέρουν θετική ενέργεια στο σπίτι.

Ενεργός άνθρακας

ενεργός άνθρακας

Η χρήση του ενεργού άνθρακα είναι πολύ συνηθισμένη για τον καθαρισμό. Τόσο σε καλλυντικά όσο και σε φίλτρα νερού χρησιμοποιείται ενεργός άνθρακας για καθαρισμό. Ο ενεργός άνθρακας είναι άοσμος, πολύ απορροφητικός σε επιβλαβής ουσίες και μπορεί να εξαφανίσει πολύ αποτελεσματικά τις τοξίνες από την ατμόσφαιρα.

Δες επίσης :  6 Απλά tips για καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου!

Φυτά

φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά αποτελούν εξαιρετικό διακοσμητικό, λέγεται ότι φέρνουν θετική ενέργεια και τύχη στο σπίτι και απ’ ότι φαίνεται μπορούν να κρατήσουν καθαρή την ατμόσφαιρα στο σπίτι. Βέβαια, δεν είναι καθόλου παράλογο αυτό αφού ως γνωστόν τα δέντρα και τα φυτά παράγουν αρκετό οξυγόνο.

Τα φυτά μπορούν να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα, να απορροφήσουν τοξίνες και μάλιστα είναι αρκετά βοηθητικά όταν υπάρχουν άτομα με αναπνευστικά προβλήματα στο σπίτι. Τα καλύτερα φυτά για καθαρή ατμόσφαιρα είναι το σπαθίφυλλο και το φυτό ραφίς ή Lady Palm(ανήκει στην οικογένεια των φοινίκων).

Δες επίσης : 7 Φυτά εσωτερικού χώρου για καθαρή ατμοσφαίρα στο σπίτι!

Μην ανησυχείς άμα η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι επιβαρυμένη από εξωτερικούς παράγοντες. Με τους παραπάνω φυσικούς τρόπους μπορείς να την καθαρίσεις και να την κάνεις ανανεωμένη και πιο αναζωογονημένη.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Tips
google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!