Home Διακόσμηση 9 Τάσεις στη διακόσμηση υπνοδωματίου το 2022

9 Τάσεις στη διακόσμηση υπνοδωματίου το 2022

by exypnes-idees

Το υπνοδωμάτιο είναι ίσως ο πιο προσωπικός μας χώρος μέσα στο σπίτι. Γι’ αυτό τον λόγο η διακόσμησή του είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Φυσικά θέλουμε να νιώθουμε όμορφα και άνετα στο δωμάτιό μας. Συνεπώς, τη διακόσμηση επηρεάζουν πολλοί παράγοντες. Σαφώς η πρακτικότητα και λειτουργικότητα είναι βασικά, αλλά και η αισθητική παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Εκτός από το προσωπικό γούστο, τη διαρρύθμιση του χώρου μας καθορίζουν και οι τάσεις κάθε εποχής. Αν θέλεις, λοιπόν, μια ανανέωση, ρίξε μια ματιά στις τάσεις στη διακόσμηση υπνοδωματίου το 2022.

Μοντέρνα διακόσμηση για το υπνοδωμάτιο το 2022

Δώσε έμφαση στο κεφαλάρι του κρεβατιού

κεφαλάρι κρεβατιού

Η φετινή χρονιά θέλει το κεφαλάρι του κρεβατιού σου έντονο τόσο σχετικά με το μέγεθος όσο και τα χρώματα και σχέδιά του. Είναι το στοιχείο που θα ξεχωρίζει σε όλο το δωμάτιο. Γι’ αυτό και πρέπει να δώσεις την κατάλληλη προσοχή. Ξέχνα τα ουδέτερα χρώματα και τη μονοχρωμία και επένδυσε σε μία ταπετσαρία με έντονα σχέδια. Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις και μεγάλα κεφαλάρια που στέκονται στο πάτωμα.

Φυσικά υλικά για τη διακόσμηση υπνοδωματίου το 2022

Φυσικά υλικά για τη διακόσμηση υπνοδωματίου το 2022

Η ενσωμάτωση της φύσης στη διακόσμηση του σπιτιού είναι μια γενικότερη τάση του 2022. Έτσι, δε λείπει ούτε από τα δωμάτια. Το ξύλο, το ρατάν, το μπαμπού, αλλά και οποιοδήποτε ανακυκλώσιμο υλικό είναι ευπρόσδεκτα για τα έπιπλα του υπνοδωματίου σου. Αλλά η ένταξη της φύσης στο εσωτερικό δεν περιορίζεται μόνο στα υλικά. Τα φυτά έχουν, επίσης, εξέχοντα ρόλο. Προτίμησε μεγάλα και αναρριχώμενα φυτά, τα οποία πρωταγωνιστούν φέτος.

Δες επίσης: 5 Ιδέες διακόσμησης για ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο!

Σκούρα χρώματα τοίχου

Σκούρα χρώματα τοίχου

Οι περισσότεροι επιλέγουμε πιο ουδέτερα και ανοιχτά χρώματα για τους τοίχους του σπιτιού μας, καθώς τα θεωρούμε πιο ασφαλή. Υπάρχει, μάλιστα, και η πεποίθηση ότι τα σκούρα χρώματα θα κάνουν τον χώρο να μοιάζει μικρότερος. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει 100%. Το ζητούμενο είναι η ισορροπία. Συνεπώς, αν επιλέξουμε ένα σκούρο χρώμα για έναν τοίχο, μπορούμε να το εξισορροπήσουμε με ανοιχτά στους άλλους τοίχους και επίσης με ανοιχτόχρωμα έπιπλα μπροστά στον σκουρόχρωμο τοίχο. Τόλμησε αυτή την αλλαγή και θα δεις ότι το υπνοδωμάτιό σου θα αποκτήσει χαρακτήρα. Στα must χρώματα της χρονιάς για το υπνοδωμάτιο ανήκουν το σκούρο πράσινο και μπλε.

Layering

Layering

Το layering αποτελεί βασικό στοιχείο της διακόσμησης της κρεβατοκάμαρας τη φετινή χρονιά. Και φυσικά, όταν μιλάμε για layering, δεν αναφερόμαστε μόνο στα πολλαπλά υφάσματα πάνω στο κρεβάτι. Η έννοια του layering θα πρέπει να είναι εμφανής στην επιλογή αρκετών χρωμάτων σε παρόμοιους τόνους για το υπνοδωμάτιό μας, στη διακόσμηση με ποικιλία σχεδίων και μοτίβων και ακόμα και στον συνδυασμό φαινομενικά αταίριαστων στοιχείων. Το mix n’ match είναι κυρίαρχη τεχνοτροπία του 2022.

Δες επίσης: Πως να κάνεις μια επιτυχημένη ρετρό σικ διακόσμηση κρεβατοκάμαρας!

Πολυλειτουργικότητα στη διακόσμηση υπνοδωματίου το 2022

Πολυλειτουργικότητα στη διακόσμηση υπνοδωματίου το 2022

Η πρακτικότητα είναι πολύ σημαντική στον χώρο μας και οι τάσεις στη διακόσμηση φέτος δείχνουν να συμφωνούν με αυτό. Κρυφοί αποθηκευτικοί χώροι και πολυλειτουργικά έπιπλα είναι το μυστικό της επιτυχίας. Ιδιαίτερα για εσένα που έχεις ένα μικρό δωμάτιο, αυτές οι επιλογές θα σου λύσουν τα χέρια.

Πολλά μαξιλάρια

Πολλά μαξιλάρια

Μία ακόμα τάση της φετινής χρονιάς για τα υπνοδωμάτια είναι τα πολλά και διαφορετικά μαξιλάρια. Κάνε ένα mix n’ match και στα μαξιλάρια και διακόσμησε το κρεβάτι, πολυθρόνες, αλλά και ό,τι άλλο μπορεί να έχεις στο δωμάτιο.

Επιτοίχια φωτιστικά

Επιτοίχια φωτιστικά

Τα επιτοίχια φωτιστικά στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι είναι must για το 2022. Εξοικονομούν χώρο, αν, για παράδειγμα, δεν επαρκεί για δύο κομοδίνα και είναι επίσης μια μοντέρνα λύση. Μπορείς να επιλέξεις κάτι μεταλλικό για ένα πιο μοντέρνο και βιομηχανικό στυλ ή κάτι ξύλινο για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Δες επίσης: 6 Πανέμορφοι χρωματικοί συνδυασμοί για την κρεβατοκάμαρα σου!

Έπιπλα με χρώμα

Έπιπλα με χρώμα

Ήρθε πλέον η ώρα να ξεχάσεις τα βαρετά μπεζ, λευκά ή μαύρα έπιπλα και να βάλεις λίγο χρώμα. Σκέψου μια συρταριέρα ή ένα τραπεζάκι σε πράσινο ή μπλε χρώμα. Θα είναι σίγουρα ένα statement κομμάτι που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα και θα κάνει τον χώρο σου πιο ενδιαφέροντα.

Τέχνη για τη διακόσμηση υπνοδωματίου το 2022

Τέχνη για τη διακόσμηση υπνοδωματίου το 2022

Η τέχνη έχει πάντα εξέχουσα θέση στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Ιδιαίτερα όσον αφορά την κρεβατοκάμαρα που είναι ο πιο προσωπικός μας χώρος, μπορούμε να επιλέξουμε ό,τι μας αρέσει. Είτε πρόκειται για έναν πίνακα ζωγραφικής είτε για φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλο, είναι όλα αποδεκτά. Αν, μάλιστα, θέλεις να το προχωρήσεις ένα βήμα παρακάτω, χρησιμοποίησε τα χρώματα ενός πίνακα και για τον υπόλοιπο χώρο. Έτσι η διακόσμησή σου θα έχει συνοχή και θα είναι πιο εύκολο να επιλέξεις τα κατάλληλα χρώματα.

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας για τη φετινή χρονιά. Επίλεξε ό,τι σου αρέσει και κάνε την ανανέωση που θέλεις στο δωμάτιό σου.

Related Posts