μείγμα με χλωρίνη για καθάρισμα μούχλας

3 Απλοί τρόποι να διώξεις τη μούχλα από την κουζίνα!

Αν ένας χώρος οφείλει να είναι σε μόνιμη βάση καθαρός, αυτός είναι η κουζίνα– και μετά εννοείται και το μπάνιο! Όχι γιατί αν πέσει ένα ψίχουλα θα γίνει πανικός, αλλά κυρίως γιατί οι τροφές, η υγρασία έχουν μια τάση να έλκουν μαμούνια και μούχλα. Και άντε τα μαμούνια τα βλέπεις, τη μούχλα;

Η μούχλα κάνει σιγά σιγά την εμφάνιση της και για αυτό καλό είναι να την αντιμετωπίζεις με το που τη δεις-μην προκύψει και κάποιο αναπνευστικό θέμα από το πουθενά! Για αυτό το λόγο και επειδή η κουζίνα προσφέρεται σαν χώρος για την ανάπτυξη της, σου έχω 3 απλούς τρόπους για να διώξεις τη μούχλα από την κουζίνα– εννοείται μπορείς να τους εφαρμόσεις και σε άλλα δωμάτια!

Αποτελεσματικοί τρόποι να διώξεις τη μούχλα

Ξύδι

λευκό ξύδιΦυσικά και θα ξεκινήσω προτίνοντας σου ό,τι πιο φυσικό υπάρχει και αυτό δεν είναι άλλο από το ξύδι. Το ξίδι που λες είναι από τα καλύτερα και δυνατότερα οξέα κατά της μούχλας. Πάρε λευκό ξύδι, βάλτο σε ένα μπουκάλι σπρέι- ή και όχι- και ψέκασε τα σημεία που παρατηρείς ότι χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Άσε το ξίδι να δράσει για καμιά ώρα. Θα δεις τα αποτελέσματα θα είναι ικανοποιητικά, δεν χρειάζεται καν να σκουπίσεις το σημείο με πανί.

Δες επίσης: Τι να κάνεις αν έχουν υγρασία ή μούχλα τα δωμάτια του σπιτιού σου!

Μαγειρική σόδα

μαγειρική σόδα, exypnes-idees.grΜη τοξικός τρόπος νούμερο 2 και δε μπορεί να είναι άλλη από την μαγειρική σόδα! Τι να λέμε τώρα για αυτό το θαύμα του νοικοκυριού. Αρχικά έχει διπλή δράση! Είναι και κατά της μούχλας, αλλά και απορροφά την υγρασία. Επίσης, είναι κατάλληλο για νοικοκυριά με κατοικίδια και μικρά παιδιά. Σε ένα μπουκάλι σπρέι βάλε νερό και 1/4κ.σ μαγειρική σόδα. Ψέκασε το σημείο με τη μούχλα,τρίψε με μια βούρτσα και έπειτα ξέπλυνε με νερό. Τέλος, ξανά ψέκασε το σημείο και άφησε το να απορροφήσει το μείγμα!

Δες επίσης: 5 Μυστικά για να διατηρείς πάντα καθαρή την κουζίνα σου!

Μείγμα με χλωρίνη

μείγμα με χλωρίνη για καθάρισμα μούχλαςΚαι αν τα παραπάνω σε απογοητεύσουν έχω και άλλη λύση, δυστυχώς χημική μιας και θα χρειαστείς χλωρίνη. Σε 2 λίτρα ζεστό νερό, ρίξε 1/2κούπα χλωρίνη. Βάλε γάντια, βάλε σε ένα μπουκάλι σπρέι από το μείγμα αυτό και ψέκασε τα προβληματικά σημεία. Άφησε το να δράσει για 5 λεπτά, με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, μην το εισπνέεις, και έπειτα με μια σκληρή βούρτσα τρίψε τη μούχλα. Αφού φύγει, άσε τον χώρο να αερίζεται για να στεγνώσει.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!