σόμπα pellet πολυθρόνα

Οι 4 πιο οικονομικοί τρόποι θέρμανσης του σπιτιού σου!

Η θέρμανση είναι ένα από τα πιο μεγάλα έξοδα του χειμώνα. Όλοι θέλουμε ένα ζεστό σπίτι αλλά με συγκεκριμένους τρόπους θέρμανσης αυτό δεν είναι εφικτό ή τουλάχιστον όχι με οικονομικό τρόπο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι θέρμανσης που είναι πιο οικονομικοί από άλλους, με την έννοια ότι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Πράγματι, το τι είδους θέρμανση θα επιλέξεις για το σπίτι σου είναι πολύ σημαντικό γιατί επηρεάζει αισθητά και το πορτοφόλι σου. Ανακάλυψε λοιπόν ποιοι είναι οι πιο οικονομικοί τρόποι θέρμανσης για το σπίτι σου!

Πώς να ζεσταθείς χωρίς πολλά χρήματα!

 

Φυσικό αέριο

σώμα καλοριφέρ

Το φυσικό αέριο είναι ίσως η πιο οικονομική μέθοδος θέρμανσης. Το τέλειο είναι ότι με το φυσικό αέριο έχεις πάντα ζεστό νερό άρα δε χρειάζεται να ανοίγεις θερμοσίφωνο επιβαρύνοντας το λογαριασμό της ΔΕΗ. Ακόμα, έχεις την αυτονομία σου αφού ανοίγεις το θερμοστάτη όποτε θέλεις, ελέγχοντας πλήρως το πόσο θα το κάψεις άρα και πόσο θα πληρώσεις. Επιπλέον, ο λέβητας του αερίου είναι εγκατεστημένος στο μπαλκόνι και δεν πιάνει πολύ χώρο ώστε να σε ενοχλεί αισθητικά. Το μειονέκτημα ωστόσο είναι ότι το φυσικό αέριο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Δες επίσης: 6 Υπέροχοι τύποι δαπέδων για το σπίτι σου!

Υδραυλικό ενεργειακό τζάκι

ενεργειακό τζάκι σαλόνι οικονομικοί τρόποι θέρμανσης

Ενώ ένα απλό τζάκι δεν είναι μια καλή μέθοδος θέρμανσης γιατί αφήνει πολύ αέρα να μπει στο σπίτι, ένα ενεργειακό τζάκι είναι μια πολύ καλύτερη λύση. Το ενεργειακό τζάκι ουσιαστικά πρόκειται για μια κλειστή εστία που φυσικά παράγει θερμότητα από την καύση ξύλων. Τη θερμότητα αυτή μπορείς να τη διοχετεύσεις σε ολόκληρο το σπίτι και να ζεστάνεις τα καλοριφέρ των δωματίων. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει η σύνδεση με την κεντρική θέρμανση. Φυσικά, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι το κόστος ενός ενεργειακού τζακιού είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το κλασικό τζάκι. Ωστόσο, η απόδοση του είναι πολύ μεγαλύτερη και μπορεί να φτάσει και πάνω από το 85%.

Δες επίσης: 5 Τρόποι να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς θέρμανση!

Σόμπα pellet

σόμπα pellet πολυθρόνα

Οι σόμπες pellet αποτελούν μια ακόμα εναλλακτική λύση θέρμανσης. Οι σόμπες αυτές χρησιμοποιούν ως πηγή θέρμανσης τα pellet και έχουν πολύ μεγαλύτερη απόδοση από τις ξυλόσομπες. Οι επιλογές που έχεις είναι δύο: οι υδραυλικές σόμπες pellet που μεταφέρουν τη θερμότητα στα καλοριφέρ και οι αερόθερμες σόμπες που μεταφέρουν ζεστό αέρα. Αυτά που θα πρέπει να σκεφτείς πριν προβείς σε αγορά σόμπας pellet είναι ότι η εγκατάσταση της είναι μια διαδικασία. Ακόμα, θα πρέπει να προσέξεις τις συνθήκες αποθήκευσης των pellet καθώς δεν πρέπει να τραβήξουν καθόλου υγρασία για να μη μειωθεί η απόδοση.

Δες επίσης: 6 Tips για να κρατάς ζεστό το σπίτι το χειμώνα!

Κλιματιστικό inverter

air condition γυναίκα οικονομικοί τρόποι θέρμανσης

Τα κλιματιστικά inverter έχουν μεγαλύτερη απόδοση από τα κλασικά κλιματιστικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ζεστάνουν πιο αποτελεσματικά και πιο οικονομικά ένα χώρο. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι να τοποθετήσεις ένα κλιματιστικό ανάλογο του χώρου που θέλεις να ζεστάνεις. Καλύτερα είναι βέβαια να μη το χρησιμοποιείς για τη θέρμανση ολόκληρου του σπιτιού και να το προτιμήσεις για να ζεστάνεις μερικά δωμάτια. Ακόμα, το μειονέκτημα είναι ότι ο χώρος κρυώνει γρήγορα με το που κλείσεις το air condition. Για το λόγο αυτό προτίμησε να το χρησιμοποιείς συνδυαστικά με έναν άλλο τρόπο θέρμανσης για να μειώσεις τα έξοδα σου.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!