μουριά για σκιά

Τα 5 Πανέμορφα δέντρα για σκιά στον κήπο

Το καλοκαίρι πλησιάζει και αν έχεις κήπο, είναι λογικό να θέλεις να τον εκμεταλλευτείς. Ωστόσο, εάν δεν έχεις ήδη ένα σκιερό μέρος, για να καθίσεις είτε μόνη σου είτε με τους αγαπημένους σου, τότε θα αντιμετωπίσεις μεγάλο πρόβλημα με τον ήλιο και τη ζέστη. Για αυτό το λόγο, μπορείς να με φυσικό τρόπο να δημιουργήσεις σκιά, ώστε να μην ταλαιπωρείσαι από τον ήλιο. Παρακάτω, θα βρεις τα δέντρα για σκιά στον κήπο σου, που θα σου προσφέρουν τη σκίαση, που αναζητάς!

Ποια είναι τα δέντρα με παχιά σκιά για τον κήπο σου;

 

1. Μουριά

μουριά για σκιά

Η μουριά είναι γνωστή για τη σκιά που προσφέρει και ανήκει στα φυλλοβόλα πλατύφυλλα δέντρα. Μπορεί να το έχεις πετύχει σε κήπους σπιτιών, λόγω της μεγάλης ανάπτυξης τους, αλλά και της σκιάς που δημιουργούν. Το συγκεκριμένο δέντρο φτάνει σε ύψος 8-10 μέτρα και 6-8 μέτρα διάμετρο. Θα το δεις να ανθίζει την άνοιξη, ενώ οι καρποί του θα βγουν το καλοκαίρι μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου. Συνεπώς, με ένα τέτοιο δέντρο θα έχεις τη σκιά που χρειάζεσαι όλο το καλοκαίρι, αλλά θα μπορέσεις να απολαύσεις και τους καρπούς του.

Δες επίσης: Τα 5 καλύτερα δέντρα για παχιά σκιά στον κήπο!

2. Ροβίνια Ψευδοακακία

ροβίνια ψευδοακακία σκίαση

Το συγκεκριμένο δέντρο ανήκει στα φυλλοβόλα δέντρα ταχείας ανάπτυξης. Έχει αγκαθωτά κλαδιά και το φθινόπωρο το φύλλωμα μετατρέπεται από πράσινο σε κίτρινο. Μεγαλώνει πολύ, οπότε η σκιά που θα σου προσφέρει θα είναι, εξίσου, μεγάλη. Το δέντρο αυτό δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις και επίσης, αντέχει σε όλα τα είδη εδάφους.

Δες επίσης: 4 Εναλλακτικοί τρόποι σκίασης αν δεν έχεις τέντα!

3. Σφένδαμος

σφένδασμος κήπος

Ο σφένδαμος ή σφενδάμι είναι φυλλοβόλο δέντρο γρήγορης ανάπτυξης. Θα το βρεις σε πλατείες, πάρκα, αλλά και σε κήπους για την υπέροχη σκίαση του. Το σχήμα του είναι σφαιρικό και πολύ σημαντικό ότι αντέχει στο κρύο. Το ύψος του φτάνει περίπου, μέχρι τα 15 μέτρα, συνεπώς, θα σε βοηθήσει πολύ, όσον αφορά τον ήλιο και τη ζέστη.

Δες επίσης: 3 Τρόποι για σκιά στον κήπο σου!

4. Φλαμουριά

φλαμουριά δέντρα για σκιά στον κήπο

Πρόκειται για ένα δέντρο που η ανάπτυξη του είναι συμμετρική. Την άνοιξη αρχίζει και εμφανίζει κίτρινα άνθη, το γνωστό τήλιο και δημιουργεί μεγάλη σκιά σε έναν κήπο. Είναι ένα ελάχιστα απαιτητικό δέντρο και θα διαπιστώσεις και μόνη σου, πως είναι ένα πανέμορφο μεγάλο δέντρο, που θα γεμίσει το χώρο σου.

Δες επίσης: Ιδέες για να διακοσμήσεις τον κήπο με κορμούς δέντρων!

5. Καλλωπιστική Δαμασκηνιά

δαμασκηνιά δέντρα για σκιά στον κήπο

Δες επίσης: 6 Φανταστικές ιδέες για σκίαση στον κήπο σου!

Η καλλωπιστική δαμασκηνιά είναι φυλλοβόλο δέντρο και το ύψος του φτάνει έως τα 8 μέτρα. Έχει πολύ πυκνή βλάστηση, συνεπώς είναι ό,τι πρέπει για να κάνει σκιά στον κήπο σου. Τα φύλλα του είναι πανέμορφα με ένα σκούρο κόκκινο χρώμα και τα άνθη του εμφανίζονται κατά την άνοιξη και είναι πολύ αρωματικά.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!