μαγειρική σόδα στα παπούτσια

Οι 4 άγνωστες χρήσεις της μαγειρική σόδας στο καθάρισμα του σπιτιού!

Αυτός ο μικρός δαίμονας που λέγεται μαγειρική σόδα, υπάρχει σε όλες τις κουζίνες. Και πέρα από το μαγικό ρόλο που παίζει στις μαγειρικές μας εμπνεύσεις, μπορεί να αποτελέσει και την σωτήρια λύση στο καθάρισμα του σπιτιού. Φυσικά και κυρίως σε δουλειές που δε θα πήγαινε ο νους σου να την χρησιμοποιήσεις.

Σήμερα, θα σου αποκαλύψω τις 4 άγνωστες χρήσεις της μαγειρικής σόδας στο καθάρισμα του σπιτιού! Αμ πως για μας μόνο θα τα κρατάμε, πιστεύεις; Ε όχι δα! Τέτοια καθαριστικά lifehack είναι για να τα μοιραζόμαστε μεταξύ μας!

Εναλλακτικές καθαριστικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας

Καθάρισε τους τοίχους

καθάρισμα ζωγραφισμένου τοίχουΑν έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι,ξέρεις την μανία που έχουν να ζωγραφίζουν πέρα από το μπλοκ ζωγραφικής και να επεκτείνονται και στα ντουβάρια. Καθάρισε τους τοίχους εύκολα με λίγη μαγειρική σόδα. Ρίξε λίγη σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και τρίψε πάνω στο λεκέ. Σαν καινούριος ο τοίχος!

Δες επίσης: 7 Τέλεια lifehacks καθαριότητας για όλο το σπίτι!

Κάνε τα πλακάκια να λάμψουν και πάλι

καθαρά πλακάκια, exypnes-idees.grΘάμπωσαν τα πλακάκια του μπάνιου; Μην σκάς και μπορείς να τα κάνεις να λαμποκοπούν πολύ εύκολα και γρήγορα. Το κόλπο είναι να ρίξεις σε ζεστό νερό λίγη μαγειρική σόδα και έπειτα με ένα σφουγγάρι να περάσεις τα πλακάκια. Για περισσότερη λεπτομέρεια, πάρε μια οδοντόβουρτσα και καθάρισε και τους αρμούς ανάμεσα.

Δες επισης: 8 Έξυπνες χρήσεις του ταλκ!

Βάλτην στα παπούτσια να μην μυρίζουν

μαγειρική σόδα στα παπούτσια για να μην μυρίζουνΔεν αρέσει σε κανέναν η μυρωδιά από τα ιδρωμένα παπούτσια. Τι να κάνεις; Ρίξε λίγη μαγειρική σόδα στα παπούτσια και άστα όλο το βράδυ έτσι. Την επόμενη μέρα τίναξε τα παπούτσια. Πες αντίο στα παπούτσια που μυρίζουν! Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές και άμα πας επίσκεψη,θα νιώθεις και άνετα να τα βγάλεις.

Διατήρησε μυρωδιά φρεσκάδας στο πλυντήριο

καθάρισμα πλυντηρίου με μαγειρική σόδαΜια φορά το μήνα κάνε μια απλή πλύση με μαγειρική σόδα στο πλυντήριο σου και διατήρησε τη μυρωδιά φρεσκάδας. Πες αντίο στη μυρωδιά κλεισούρας ή σε ενοχλητικές μυρωδιές από την διαρκή χρήση. Μια φορά το μήνα αρκεί!