μυρωδιά μούχλας στο σπίτι

Πώς να απαλλαγείς από τη μυρωδιά μούχλας στο σπίτι;

Μπορεί να σου έχει τύχει και εσένα, ακόμα και πολλές φορές, να διαπιστώσεις μούχλα σε κάποιο σημείο του σπιτιού σου. Ωστόσο, είναι πολύ ενοχλητική και η όψη της, αλλά κυρίως η μυρωδιά της. Άσε, που είναι ιδιαίτερα ανθυγιεινό για τον οργανισμό μας, όταν την εισπνέουμε μόνιμα. Για αυτό, διάβασε παρακάτω για το πώς να απαλλαγείς από τη μυρωδιά μούχλας στο σπίτι, με απλούς τρόπους!

5 Τρόποι να απαλλαγείς από τη μυρωδιά μούχλας στο σπίτι!

1. Βρες από πού έρχεται η μυρωδιά

μυρωδιά μούχλας στο σπίτι

Εάν θέλεις να απαλλαγείς από τη μυρωδιά μούχλας στο σπίτι, πρέπει αρχικά να δεις από πού πηγάζει. Υπάρχουν κάποια στάνταρ σημεία, που μπορείς να ξεκινήσεις, όπως αυτά που έχουν επαφή με νερό. Για παράδειγμα, τσέκαρε τα ντουλάπια που έχουν βρύση ή νιπτήρα. Εάν στάζει κάποιος σωλήνας, τότε πολύ πιθανό να προέρχεται από εκεί. Στη συνέχεια, βεβαιώσου ότι δεν ξεκινάει η μυρωδιά από τη μπανιέρα ή το ντουζ. Ειδικότερα στις ντουζιέρες, που έχει πλακάκι κάτω, μπορεί να έχουν πιάσει μούχλα οι αρμοί, λόγω της συνεχούς επαφής με νερό.

Ένα ακόμη σημείο που πρέπει να κοιτάξεις, είναι οι τοίχοι, κυρίως αυτοί του μπάνιου ή της κουζίνας. Σε αυτούς τους δύο χώρους είναι πιο πιθανό να μαζευτεί μούχλα λόγω της υγρασίας από το νερό ή το μαγείρεμα.

Δες επίσης: Πως να αφαιρέσεις τη μούχλα από το μπάνιο!

2. Πάρε αφυγραντήρα

αφυγραντήρας για μούχλα

Εάν ζεις σε μέρος, που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα ή γενικά έχει πολύ υγρασία, τότε η μούχλα είναι κάτι που δεν ευθύνεσαι εσύ και δε μπορείς να το αποφύγεις τις περισσότερες φορές. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις έναν αφυγραντήρα, που να λειτουργεί όλη την ημέρα και θα συσσωρεύει όλη την υγρασία του σπιτιού. Με αυτόν τον τρόπο, θα βοηθήσεις και τον οργανισμό σου, που πιθανότατα να εμφανίζεις προβλήματα λόγω υγρασίας, όπως, πονοκέφαλοι, κακή ποιότητα ύπνου κλπ.

Δες επίσης: 5 Τρόποι να καταπολεμήσεις την υγρασία στο σπίτι

3. Αέριζε συνεχώς το σπίτι

αερισμός σπιτιού για υγρασία

Γενικά, πρέπει να αερίζεις συστηματικά το χώρο σου για λόγους υγιεινής. Ωστόσο, η μούχλα είναι ένας ακόμη λόγος που πρέπει να αερίζεται το σπίτι σου. Άνοιξε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, όσο περισσότερο γίνεται μέσα στη μέρα, ώστε να εναλλάσσεται ο αέρας και να μη συσσωρεύεται υγρασία σε ένα σημείο.

Δες επίσης: Πώς να καλύψεις έναν τοίχο που έχει υγρασία!

4. Καθάρισε τα στρώματα και τους καναπέδες

καθάρισμα καναπέ

Ένας ακόμη λόγος που μπορεί το σπίτι σου να έχει μυρωδιά μούχλας είναι τα υφάσματα και τα στρώματα. Φυσικά θα ξέρεις, πόσα ακάρεα και μυρωδιές μαζεύουν τα στρώματα. Ειδικότερα, εάν καπνίζεις, τότε πρέπει να τα καθαρίζεις πιο συχνά. Εάν τα καλύμματα του καναπέ σου αφαιρούνται, τότε πλύνε τα στο πλυντήριο. Εάν όχι, αφιέρωσε λίγο χρόνο μέσα στην καθημερινότητα σου, για να κάνεις έναν καλό καθαρισμό. Επίσης, μπορείς ανά διαστήματα, να κάνεις βιολογικό καθαρισμό με συνεργείο, για καλύτερα αποτελέσματα.

Δες επίσης: 3 Tips για να μην μυρίζουν υγρασία τα ρούχα από το πλυντήριο!

5. Καθάρισε τα χαλιά σου

καθάρισμα χαλιού

Δες επίσης: 4 Tips για να πλύνεις καλά τα χαλιά και τις μοκέτες!

Εκτός από τα στρώματα και τα υφάσματα του καναπέ, πρέπει να καθαρίζεις και τα χαλιά σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορείς να τα στέλνεις σε καθαριστήριο, για να μην ταλαιπωρείσαι. Ωστόσο, εάν θέλεις να το κάνεις μόνη σου ρίξε λίγη μαγειρική σόδα, που απορροφάει τις μυρωδιές, άφησε την λίγο να δράσει και στη συνέχεια πέρνα τα χαλιά με ηλεκτρική σκούπα.