Καθρέφτης ο ένας απέναντι στον άλλο

  Πού να βάλεις τους καθρέφτες για καλό feng shui

  Οι καθρέφτες αποτελούν σημαντικό κομμάτι για καλό φενγκ σούι και μπορούν να κάνουν θαύματα αν τους χρησιμοποιήσεις έξυπνα. Θα κἀνουν το χώρο σου να δείχνει μεγαλύτερος, πιο φωτεινός και θα αποκτήσει τη σωστή ενέργεια για να μπορείς να χαλαρώσεις. Βέβαια, πολλές φορές κάνουμε αρκετά λάθη αναφορικά με το πού βάζουμε τους καθρέφτες. Η τυχαία τοποθέτησή τους μπορεί να οδηγήσει σε κακό φενγκ σούι και σε κακή ενέργεια επίσης.

  Σήμερα, έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τις καλύτερες και τις χειρότερες τοποθεσίες για τους καθρέφτες μέσα στο σπίτι. Από την είσοδο μέχρι και το υπνοδωμάτιο, θα σου δώσουμε ορισμένες συμβουλές για τις μαγικές ιδιότητες του καθρέφτη και πώς να ωφεληθείς από αυτούς.

  Πως να διακοσμήσεις το σπίτι σου με καθρέφτες, για καλό Φενγκ Σούι

  1. Κεντρική είσοδος

  Καθρέφτης στην κεντρική είσοδο

  Ένας καθρέφτης στην κεντρική είσοδο του σπιτιού είναι καλό φενγκ σούι για πολλούς λόγους. Αρχικά, γεμίζει με φως μια μικρή είσοδο, μπορείς να τσεκάρεις τον εαυτό σου πριν φύγεις και τέλος δίνει μια νότα κομψότητας αν έχει κάποιο ιδιαίτερο στυλ.

  Δες επίσης: Πώς να διακοσμήσεις την είσοδο του σπιτιού με έναν καθρέφτη!

  Όμως, υπάρχει μόνο μια περίπτωση που το φενγκ σούι χαλάει και πρέπει να την ξέρεις. Πιο συγκεκριμένα, η ενέργεια αλλοιώνεται όταν ο καθρέφτης κοιτάζει την πόρτα. Φρόντισε να αποφύγεις να τον τοποθετήσεις έτσι.

  2. Ο καθρέφτης να είναι απέναντι σε σκάλα

  Καθρέφτης απέναντι από σκάλα

  Το χολ σου μπορεί επίσης να μεταμορφωθεί με έναν καθρέφτη, ανεξάρτητα από το αν είναι μικρό ή μεγάλο. Αυτό που πρέπει όμως να προσέξεις είναι να μην κοιτάει ο καθρέφτης την σκάλα. Γιατί; Οι σκάλες θεωρούνται αρκετά πολύπλοκες στο φεγνκ σούι, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Γι αυτό το λόγο, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα μια τέτοια τοποθέτηση, καθώς ο καθρέφτης θα αντανακλά την ήδη περίεργη ενέργεια της σκάλας.

  3. Καθρέφτες, ο ένας απέναντι στον άλλο

  Καθρέφτης ο ένας απέναντι στον άλλο

  Ένας μεγάλος καθρέφτης αλλάζει ριζικά ένα δωμάτιο καθώς προσθέτει κομψότητα, φως και μια αίσθηση μεγαλύτερης χωρητικότητας. Όμως, το να βάλετε καθρέφτες τον έναν απέναντι στον άλλο θεωρείται αρκετά κακό φενγκ σούι. Αυτή η συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι προβληματική καθώς η ενέργεια πηγαινοέρχεται από την αντανάκλαση και δημιουργεί την αίσθηση χάους στο σπίτι.

  Δες επίσης: Ιδέες διακόσμησης σπιτιού με καθρέφτες!

  4. Καθρέφτες στο σαλόνι

  Γκαλερί από καθρέφτες στο σαλόνι

  Το σαλόνι σου μπορεί να ωφεληθεί αρκετά από καθρέφτες σε διαφορετικά σχήματα και στυλ. Αρκεί να τους επιλέξεις σωστά. Μπορείς να τοποθετήσεις πολλούς καθρέφτες σε έναν τοίχο που θα δείχνουν φανταστικά και θα δημιουργούν καλό φενγκ σούι. Φρόντισε μόνο να τους βάλεις σχετικά ψηλά ώστε να μην χρησιμοποιούνται ως καθρέφτες αλλά να αντανακλούν μόνο το φως.

  5. Καθρέφτης πάνω από το τζάκι

  Καθρέφτης πάνω από το τζάκι

  Μια από τις καλύτερες θέσεις του καθρέφτη και αρκετά παραδοσιακή θα έλεγα, είναι ακριβώς πάνω από το τζάκι. Σύμφωνα με τους κανόνες του φενγκ σούι, ένας καθρέφτης σε αυτή τη θέση δημιουργεί ηρεμία στο χώρο και φέρνει αίσθηση χαλαρότητας. Δοκίμασέ το και εσύ και θα δεις πώς θα μεταμορφωθεί αμέσως ο χώρος.

  6. Καθρέφτες στο μπάνιο

  Καθρέφτες στο μπάνιο

  Οι καθρέφτες στο μπάνιο είναι αναγκαίοι. Και σύμφωνα με το φεγνκ σούι, όσο μεγαλύτεροι είναι σε αυτό το δωμάτιο τόσο το καλύτερο. Θα δημιουργήσουν μια αίσθηση καθαριότητας και τάξης αφού αντανακλούν το φως γύρω τους.

  Δες επίσης: 18 Ιδιαίτεροι καθρέφτες που θα σε εντυπωσιάσουν!

  7. Καθρέφτης πάνω από το κρεβάτι

  Καθρέφτης πάνω από το κρεβάτι για καλό φενγκ σούι

  Ο καθρέφτης πάνω από το κρεβάτι δεν είναι καλό φενγκ σούι. Πέρα από το γεγονός ότι είναι αρκετά επικίνδυνο να έχεις κάτι τόσο βαρύ πάνω από το κεφάλι σου, οι καθρέφτες επίσης μεταφέρουν συνεχώς ενέργεια. Πρόκειται για μια κίνηση ενέργειας που δεν θες να έχεις πάνω από το κεφάλι σου όταν απλά το σώμα σου θέλει να χαλαρώσει το βράδυ.

  8. Ο καθρέφτης αντανακλά το κρεβάτι

  Καθρέφτης αντανακλά το κρεβάτι για καλό φενγκ σούι

  Πρόκειται μια ακόμα μια πολύ κακή θέση του φενγκ σούι ειδικά στη κρεβατοκάμαρα. Πρέπει να την αποφύγεις με κάθε τρόπο.

  9. Καθρέφτες για καλό φενγκ σούι στην κουζίνα;

  Καθρέφτης στην κουζίνα για καλό φενγκ σούι

  Οι καθρέφτες στην κουζίνα, αν δεν είναι μικροί και διακοσμητικοί, δεν είναι καλή ιδέα. Οι καθρέφτες φέρουν μαζί τους την ενέργεια του νερού και η κουζίνα είναι ο χώρος της φωτιάς. Αυτά τα δύο στοιχεία συγκρούονται και δημιουργούν άσχημη ενέργεια σε ένα δωμάτιο που θες να είναι αρμονικό.

  Δες επίσης: 20 Τρόποι για να ξαναχρησιμοποιήσεις τους σπασμένους καθρέφτες!

  Καλές και κακές θέσεις για τους καθρέφτες

  Περιληπτικά, οι χειρότερες θέσεις φενγκ σούι για να βάλεις έναν καθρέφτη είναι οι εξής:

  • Στον τοίχο και να βλέπουν σε πόρτα, ειδικά την εξώπορτα.
  • Να βλέπουν το κρεβάτι ή πάνω από το κρεβάτι.
  • Σε οποιαδήποτε θέση που αντανακλά αντίθετη ενέργεια, όπως σκάλες, κουζίνα.

  Οι καλύτερες θέσεις είναι:

  • Να αντανακλούν το φως ή μια όμορφη θέα.
  • Στο μπάνιο.
  • Σε μια θέση που μπορείς να δεις ολόκληρο τον εαυτό σου.
  • Βεβαιώσου ότι το σπίτι έχει τουλάχιστον 2-3 καθρέφτες.
  google-news

  Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!