σαλόνι με ανοικτό παράθυρο

  5 Tips διακόσμησης από το feng shui για ηρεμία και ευημερία!

  Η κινέζικη τέχνη του φενγκ σούι έχει συνδεθεί με την καλή τύχη και την καλή υγεία. Οι λέξεις σημαίνουν κυριολεκτικά “αέρας νερό” και πρόκειται για μία πρακτική πανάρχαια. Το feng shui για ηρεμία και ευημερία έχει συμβουλές που εφαρμόζονται χιλιάδες χρόνια.

  Οι περισσότεροι άνθρωποι λένε πως ένα σπίτι έχει φενγκ σούι εννοώντας πως το αισθάνονται πιο ήρεμο και αρμονικό. Για να αυξήσουμε τα καλά vibe ενός χώρου υπάρχουν πέντε tips διακόσμησης που θα δεις παρακάτω και είναι εύκολο να τα εφαρμόσεις.

  Tips διακόσμησης για φενγκ σούι που φέρνει ηρεμία και πλούτο!

  Άδειασε το σπίτι από τα περιττά αντικείμενα

  κουζίνα

  Βασικό στοιχείο κάθε καθαρού και οργανωμένου χώρου είναι να μην έχει αντικείμενα που έχουν χαλάσει και δεν χρησιμοποιούμε. Για να ρέει άφθονη ενέργεια δεν αρκεί να τα κρύψουμε έξυπνα κάτω από άλλα έπιπλα ή σε ντουλάπια. Ένας καθαρός χώρος φέρνει, σύμφωνα με το feng shui, υγεία, πλούτο και τύχη.

  Δες επίσης Πώς να εφαρμόσεις το feng shui σε μικρά δωμάτια!

  Φυσικό φως και φρέσκος αέρας

  σαλόνι με ανοικτό παράθυρο

  Για να έχουμε συνεχόμενα μία καλή ενέργεια στον χώρο, το φενγκ σούι προτείνει να αφήνουμε το φυσικό φως και τον φρέσκο αέρα να μπαίνουν στα δωμάτια του σπιτιού. Ενώ το να ξεφορτωθούμε τα περιττά αντικείμενα είναι το πρώτο βήμα, το δεύτερο είναι να κρατάμε καθαρά τα παράθυρα και τους καθρέπτες ώστε το φως να αντανακλά. Σε σκοτεινά δωμάτια και γωνίες μία λάμπα θα φωτίσει το χώρο.

  Πρόσθεσε φυτά

  φυτά στο σαλόνι

  Ο καθαρός αέρας είναι σημαντικός όπως όμως είναι το να φέρνουμε τη φύση μέσα στο σπίτι μας. Τα φυτά έχουν ζωτική ενέργεια. Εκτός από το feng shui πολλές μελέτες υποστηρίζουν πως τα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν την ατμόσφαιρα αλλά και βοηθάνε στην ψυχική υγεία. Ωστόσο κάποια φυτά όπως οι κάκτοι δεν είναι σύμφωνα με την πανάρχαια τέχνη διακόσμησης. Επειδή οι κάκτοι δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου νερό άρα δεν έλκουν τον πλούτο.

  Δες επίσης 5 Tips του feng shui για την υγεία!

  Βάλε στη διακόσμηση τα αγαπημένα σου χρώματα

  χρώματα του φενγκ σούι

  Τα αγαπημένα σου χρώματα είναι αυτά που χαίρεσαι να βλέπεις και άρα πρέπει να υπάρχουν γύρω σου. Μία λίστα με τα χρώματα και τι αντιπροσωπεύουν είναι η εξής:

  • Κόκκινο που συμβολίζει την τύχη και τον πλούτο
  • Πορτοκαλί που συμβολίζει την χαρά και την ευτυχία
  • Κίτρινο που συμβολίζει την δύναμη και την πνευματική διέγερση
  • Πράσινο που συμβολίζει την ειρήνη, την ισορροπία και την θεραπεία
  • Μπλε που συμβολίζει την ηρεμία, την επικοινωνία και την πνευματικότητα
  • Μωβ που συμβολίζει τον πλούτο και την υψηλή πνευματικότητα
  • Άσπρο που συμβολίζει την αγνότητα και την καθαρότητα
  • Μαύρο που συμβολίζει την δύναμη
  • Καφέ που συμβολίζει την φροντίδα

  Δες επίσης 5 Feng Shui tips για ισορροπία & ηρεμία στο σπίτι!

  Οι ενέργειες του Yin και Yang

  σαλόνι σε λευκό χρώμα

  Η θηλυκή και η αρσενική ενέργεια είναι κατά το feng shui δύο αντίθετες ενέργειες που συνδέονται. Η ισορροπία της μέρας και της νύχτας, του φωτός και του σκοταδιού δεν υπάρχουν η μία χωρίς την άλλη. Στην διακόσμηση αυτό μπορεί να σημαίνει η προσθήκη πραγμάτων που δηλώνουν την επιστήμη και η προσθήκη τέχνης.