diakosmisi-me-kathreftes

  Ιδέες διακόσμησης σπιτιού με καθρέφτες!

  Οι καθρέφτες αποτελούν μια πολύ ωραία λύση διακόσμησης σπιτιού, καθώς πάντα μας μένουν τοίχοι άδειοι, στους οποίους δεν ξέρουμε τι να βάλουμε και πώς να δώσουμε το προσωπικό μας στυλ σε όλες τις γωνιές του σπιτιού.

  Οι καθρέφτες είναι ιδανικοί γιατί δείχνουν το χώρο μεγαλύτερο, πιο φωτεινό και ζεστό. Σε κάθε σπίτι υπάρχουν πολλοί, οι περισσότεροι όμως για πρακτικούς λόγους. Ήρθε η ώρα να δούμε  μερικές πολύ έξυπνες ιδέες για να χρησιμοποιήσουμε έναν καθρέφτη για διακοσμητικούς λόγους και όχι μόνο για να κοιταζόμαστε.

  Πρέπει όμως να σκεφτούμε πολύ καλά κάποια πράγματα για να αποφύγουμε τραγικά λάθη και να μην δούμε μπροστά μας κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είχαμε φανταστεί.

   

  Πώς να διαλέξω τον σωστό διακοσμητικό καθρέφτη

   

  Βρες το σωστό μέγεθος

  strogylos-kathrefths

  Αρχικά, όταν πρόκειται να αγοράσετε έναν καθρέφτη πρέπει να σκεφτείτε δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Πού έχετε σκοπό να τον κρεμάσετε και πόσο χώρο έχετε στο συγκεκριμένο σημείο. Έτσι θα βρείτε το σωστό σχήμα και μέγεθος.

  Πάνω από τον καναπέ


  kathistiko

  Αν θέλετε να αποφύγετε τα κλασσικά για τη διακόσμηση του σαλονιού και να τοποθετήσετε έναν καθρέφτη πάνω από έναν καναπέ αντί για έναν πίνακα, μπορείτε να τον βάλετε κατά μήκος όσο είναι και το μήκος του καναπέ για να δώσετε έμφαση σε αυτό το σημείο.

  saloni

  Διαφορετικά μπορείτε να τον τοποθετήσετε στο κέντρο σε έκταση όσο τα τρία τέταρτα του καναπέ και να ανοίγει τον χώρο χωρίς όμως να τραβάει κατ’ ευθείαν το βλέμμα.

  Δίνονται πολλές επιλογές καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μακρόστενο καθρέφτη ή να σχεδιάσετε ένα ορθογώνιο σχήμα με πολλά μικρότερα κομμάτια.

  decorate-with-mirrors

  Ένα απλό σχέδιο με λεπτή κορνίζα είναι σίγουρα διαχρονικό. Ένας καθρέφτης σαν αυτόν όμως με χοντρό ξύλινο πλαίσιο κάνει τη διακόσμηση ρουστίκ, χωρίς να χρειάζονται βαριά ξύλινα έπιπλα.

  Πάνω από το τζάκι

  kathrefths-sto-saloni

  Αν θέλεις να βάλεις έναν καθρέφτη πάνω από το τζάκι πρέπει το μέγεθός του να καλύπτει τον κενό χώρο ανάμεσα στο πάνω μέρος απ’ το τζάκι και το ταβάνι. Μπορείς να επιλέξεις αν θα φαίνεται σαν να στέκεται πάνω στο τζάκι ή αν θα το κρεμάσεις στο κέντρο αφήνοντας ίση απόσταση πάνω και κάτω.

  tetragwnos-kathreftis

  Για τοίχους χωρίς ιδιαίτερες τεχνοτροπίες διάλεξε έναν κλασσικό ορθογώνιο καθρέφτη με μεγάλο πλαίσιο για να δώσεις βάθος και να αποκτήσει ενδιαφέρον όλος ο χώρος.

  minimal-diakosmisi

  Μπορείς να επιλέξεις ακόμα και ένα ακανόνιστο σχέδιο με μαύρο πλαίσιο ώστε να αλλάξει η όψη όλου του χώρου. Φρόντισε όμως και τα υπόλοιπα έπιπλα και διακοσμητικά να είναι σε αρμονία, σε μίνιμαλ σχήματα για να μη δείχνει υπερβολικό.

  kathreftis-me-kladia

  Επίσης μπορείς να διαλέξεις κάτι τελείως διαφορετικό, όπως μια μικρή μπάλα με καθρέφτη διακοσμημένη τριγύρω με κλαδιά. Θα δώσει κατ’ ευθείαν την αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο και θα αποκτήσει μοντέρνα αισθητική.

  Στην τραπεζαρία

  trapezaria

  Όταν πρόκειται να διακοσμήσετε το χώρο με έναν καθρέφτη θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα εναρμονίζεται με τον χώρο ή αν θα δίνει μια νέα πινελιά.

  Για ήσυχη διακόσμηση μπορείτε να διαλέξετε ορθογώνια κομμάτια να τοποθετήσετε στον τοίχο πίσω από την τραπεζαρία που θα μεγαλώνουν το χώρο, χωρίς υπερβολές.

  diakosmisi-saloniou

  Ένας καθρέφτης που πιάνει όλη την επιφάνεια του τοίχου μπορεί να θεωρείται ξεπερασμένο, αλλά μπορείτε πάνω σε αυτό να προσθέσετε ένα μικρότερο κομμάτι σε σχήμα οβάλ η αστεριού που θα τραβάει το βλέμμα.

  Καλό θα ήταν για το συγκεκριμένο μοτίβο να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού για την τοποθέτηση για να μην διακινδυνεύσετε να σπάσουν και οι δύο.

  Στην είσοδο

  diakosmisi

  Πάντα υπάρχει ένας τοίχος που δεν ξέρουμε πως να τον διακοσμήσουμε και μένει κενός. Συνήθως αυτός ο τοίχος είναι στην είσοδο του σπιτιού ή σε κάποιο χώρο του σαλονιού. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις διαλέξτε ένα μοντέρνο σχέδιο σε μεγάλο μέγεθος, ώστε να αλλάξει όλη η αισθητική μόνο με την τοποθέτησή του.

  tips-diakosmisis

  Αν ο χώρος κινείται σε ίσιες γραμμές και μίνιμαλ διακόσμηση προτιμήστε ένα στρογγυλό καθρέφτη με χρωματιστό πλαίσιο.

  Extra Tip: Στην διακόσμηση δεν υπάρχει χρυσός κανόνας. Καθένας επιλέγει ανάλογα με το χώρο και το γούστο του. Είναι καλό όμως να γνωρίζεις ότι συνηθίζεται να αφήνουμε περίπου 30 εκατοστά κενό πάνω και κάτω από τον χώρο που τοποθετούμε τον καθρέφτη.

  google-news

  Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!