έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι

Αποθηκευτικοί χώροι: Ιδέες για μικρά σπίτια!

Παραδέξου το: ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν σου αρκούν οι αποθηκευτικοί χώροι του σπιτιού σου. Έτσι καταλήγεις συνεχώς να στριμώχνεις πράγματα στα ντουλάπια, ενώ το σπίτι σου είναι συχνά ασυμμάζευτο! Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει.

Η εξοικονόμηση χώρου είναι σημαντική υπόθεση. Ειδικά άμα ζεις σε μικρό σπίτι, πρέπει όλα σου τα πράγματα να τοποθετούνται με ακρίβεια στη θέση τους. Αλλιώς το σπίτι σου δεν θα φαίνεται οργανωμένο. Όμως, ίσως δεν έχεις αρκετό χώρο για να αγοράσεις νέες ντουλάπες ή σιρταριέρες. Για αυτό μπορείς να εμπνευστείς από τις παρακάτω ιδέες για αποθηκευτικούς χώρους για μικρά σπίτια!

Ιδέες για αποθηκευτικούς χώρους σε μικρά διαμερίσματα!

Ντουλάπες  – Αποθηκευτικοί  χώροιμεγάλη ντουλάπα ντουλάπα πάνω από την πόρτα αποθηκευτικοί χώροι ντουλάπα πάνω από το κρεβάτι αποθηκευτικοί χώροι ψηλή ντουλάπα

Αν θέλεις να επεκτείνεις τους αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι σου, σίγουρα ο πιο εύκολος τρόπος είναι με την αγορά νέων ντουλάπων. Όμως τι γίνεται όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να τοποθετήσεις τα νέα έπιπλα; Σε αυτή την περίπτωση θα σου πρότεινα να αγοράσεις λειτουργικές ντουλάπες, ψηλές με αρκετούς χώρους, έτσι ώστε να εκμεταλλευτείς κάθε μέρος του σπιτιού σου! Αυτό μπορείς να το κάνεις με ντουλάπες που προεκτείνονται πάνω από το κρεβάτι σου ή πάνω από την πόρτα. Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις εντοιχισμένες ντουλάπες!

Δες επίσης: 8 Μοντέρνες ντουλάπες υπνοδωματίου!

Κρεβάτι με αποθηκευτικούς χώρους

κρεβάτι με ντουλάπι κρεβάτι με ράφια κρεβάτι με σιρτάρι απιοθηκευτικοί χώροι κρεβάτι με σιρτάρι

Άλλος ένας τρόπος για να αποθηκεύεις τα πράγματα σου, είναι με σιρτάρια κάτω από το κρεβάτι! Πέρα από σιρτάρια όμως, μπορείς να επιλέξεις ένα υπερυψομένο κρεβάτι όπου από κάτω του βρίσκεται μία ραφιέρα, ή μία συρταρίερα! Έτσι τα τετραγωνικά που καταλαμβάνει το κρεβάτι σου, θα χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα ως χώροι αποθήκευσης!

Δες επίσης: 5 Δημιουργικοί αποθηκευτικοί χώροι για μικρά σπίτια

Ειδικές κατασκευές

καναπές μέσα σε έπιπλο κρεβάτι γραφείο κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο κρεβάτι βιβλιοθήκη αποθηκευτικοί χώροι υπερεψωμένο κρεβάτι με αποθηκευτικό χώροΑν σου άρεσε η ιδέα με το υπερυψομένο κρεβάτι, τότε σίγουρα θα σου αρέσουν και οι παραπάνω επιλογές! Σε ένα μικρό διαμέρισμα, θα μπορείς να εξοικονομήσεις πολύ χώρο για τα πράγματά σου, αν το κρεβάτι σου είναι υπερυψομένο σε ένα δεύτερο πάτωμα που θα δημιουργήσεις! Εκεί μπορείς να αποθηκεύεις πάρα πολλά πράγματα που δεν χρειάζεσαι, ενώ μπορείς να έχεις και ένα αποσπόμενο γραφείο! Γενικά υπάρχουν πολλές ιδέες και προτάσεις, για να δημιουργήσεις την κατάλληλη κατασκευή που ταιριάζει στο χώρο σου!

Δες επίσησ: 5 Προτάσεις για αποθήκευση και οργάνωση σπιτιού

Πόρτα – Αποθηκευτικοί χώροι

αποθήκευση στην πόρτα αποθήκευση πίσω από την πόρτα παπούτσια πίσω από την πόρτα παπούτσια πίσω από την πόρτα αποθηκευτικοί χώρο

Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις αρκετά χρήματα σε νέους αποθηκευτικούς χώρους, τότε υπάρχει και η παραπάνω εναλλακτική. Τοποθέτησε τα παπούτσια ή τις τσάντες σου πίσω από την πόρτα με υφασμάτινα ή σιδερένια μικρά ραφάκια. Έτσι δεν χρειάζεται να έχεις στο μικρό διαμέρισμα σου περιττά έπιπλα!

 Δες επίσης: 8 Ιδέες για αποθηκευτικό χώρο πίσω από τις πόρτες του σπιτιού!

Κρεμασμένα στον τοίχο

κρεμασμένες τσάντες στον τοίχο κρεμασμένες τσάντες στον τοίχο κρεμασμένες τσάντες στον τοίχο - αποθηκευτικοί χώροιΕπίσης, δεν σου χρειάζεται ένα έπιπλο για τις τσάντες σου αν τις κρεμάσεις σε κάποιον τοίχο του σπιτιού σου. Αυτή η επιλογή, δεν εξοικονομεί μόνο χώρο, αλλά ειναι ωραία και από πλευράς διακόσμησης! Έτσι φτιάχνεις μία μοντέρνα διακόσμηση τοίχου με αντικείμενα που χρησιμοποιείς!

ΔΕς επίσης: 5 Έξυπνες ιδέες για να αποθηκεύσεις τις τσάντες σου!

Κουτιά – Αποθηκευτικοί Χώροι
ντουλάπα με κουτιά αποθήκευσης - αποθηκευτικοί χώροι
ροζ κουτιά αποθήκευσης - αποθηκευτικοί χώροι ντουλάπα με κουτιά αποθήκευσης - αποθηκευτικοί χώροι κουτιά αποθήκευσης - αποθηκευτικοί χώροι

Τέλος, να θυμάσαι πάντα ότι εξοικονομείς αποθηκευτικό χώρο, όταν τοποθετείς τα αντικείμενα σου μέσα σε όμορφα κουτιά! Έπειτα μπορείς να τοποθετήσεις τα κουτιά αυτά σε  ράφια σε κάποιον τοίχο του σπιτιού σου ή μέσα στην ντουλάπα σου! Έτσι το σπίτι σου θα φαίνεται πάντα οργανωμένο! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουτιά για τα ρούχα, τις τσάντες ή τα παπούτσια σου ή ακόμα για παλιά αντικείμενα, βιβλία ή παιχνίδια!

Δες επίσης: 8 Τρόποι οργάνωσης των παπουτσιών σου στο σπίτι! 

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!