βιβλιοθήκη με τσάντες

5 Έξυπνες ιδέες για να αποθηκεύσεις τις τσάντες σου!

Τόσο στη γυναικεία όσο και στην ανδρική γκαρνταρόμπα, οι τσάντες είναι ένα αξεσουάρ που δε λείπει. Βέβαια, μια γυναικεία ντουλάπα υπερτερεί κατά πολύ σε αριθμό τσαντών με αποτέλεσμα να τρώνε πολύ αποθηκευτικό χώρο. Πολλές φορές αναρωτιέσαι πως μπορείς να αποθηκεύσεις τις τσάντες σου χωρίς να περιορίζεις τον χώρο και να είναι οργανωμένες και τακτοποιημένες.

Μην αφήσεις ξανά κάποια τσάντα στο “περιθώριο”. Με μερικά tips θα μπορέσεις να τακτοποιήσεις και να αποθηκεύσεις τις τσάντες έτσι ώστε να μπορείς να τις βλέπεις όλες και να μην τρώνε περιττό χώρο. Δες 5 έξυπνες ιδέες για να αποθηκεύσεις τις τσάντες σου!

Πως να αποθηκεύσεις τις τσάντες σου χωρίς να πιάνουν χώρο!

 

1. Δοκίμασε μια κρεμάστρα τοίχου

κρεμάστρα τοίχου

Οι κρεμάστρες τοίχου συνήθως είναι αρκετά χρήσιμες για να κρεμάς ζακέτες και μπουφάν που φοράς καθημερινά. Τοποθετούνται πίσω από την πόρτα για να μην πιάνουν χώρο και είναι πολύ βολικές. Πώς θα σου φαινόταν να κρεμάς από εδώ και πέρα τις τσάντες σου σε μια τέτοια κρεμάστρα; Η αλήθεια είναι πως εκεί οι τσάντες θα είναι αρκετά οργανωμένες, θα τις βλέπεις όλες και δε θα πιάνουν πολύ χώρο. Εάν έχεις χώρο για μια κρεμάστρα τοίχου, αφιέρωσε την για να κρεμάσεις τις τσάντες σου!

Δες επίσης : 8 Ιδέες για αποθηκευτικό χώρο πίσω από τις πόρτες του σπιτιού!

2. Βάλε τις τσάντες σε θήκες περιοδικών

θήκη περιοδικών για τσάντες

Ίσως να σου φαίνεται παράξενο αφού οι θήκες περιοδικών είναι για…περιοδικά. Κι’ όμως είναι αρκετά χρήσιμες για να κρατήσεις οργανωμένα διάφορα αντικείμενα εκτός των περιοδικών. Απ’ ότι φαίνεται είναι αρκετά βολικές και στο να αποθηκεύσεις τις τσάντες σου. Βέβαια, οι τσάντες που μπορούν να αποθηκευτούν εκεί είναι κυρίως αυτές που είναι λεπτές, φάκελοι ή πορτοφόλια. Τοποθετώντας αυτές τις τσάντες εκεί θα τις κρατήσεις σε μια σειρά, δε θα πιάνουν χώρο αλλού και μπορείς να εξοικονομήσεις ακόμα περισσότερο χώρο βάζοντας τη μια τσάντα μέσα στην άλλη.

Δες επίσης : Οργάνωση σπιτιού από την αρχή!

3. Τοποθέτησε ράφια τοίχου

τσάντες σε ράφια

Τα ράφια είναι μια πολύ καλή ιδέα για να δημιουργήσεις επιπλέον χώρο σε ένα μέρος. Μπορείς να βάλεις βιβλία, διακοσμητικά ή ό,τι άλλο επιθυμείς να οργανώσεις. Μπορείς , λοιπόν, να βάλεις ράφια και για τις τσάντες σου. Εκεί, θα είναι τακτοποιημένες, οργανωμένες, θα φαίνονται και θα κάνουν τον χώρο να θυμίζει μπουτίκ. Μάλιστα, στα ράφια μπορείς να τοποθετείς τις τσάντες ανά χρώμα ή ανά στυλ για να φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή η λύση συνδυάζει και διακόσμηση και οργάνωση.

Δες επίσης : 10 Μοναδικά ράφια που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου!

4. Αποθήκευσε τις τσάντες σε μια βιβλιοθήκη

βιβλιοθήκη με τσάντες

Μια μικρή βιβλιοθήκη είναι ιδανική για να βάλεις τις τσάντες σου. Θα είναι μια όμορφη προσθήκη στο χώρο για να φαίνονται οι τσάντες σου αλλά και για να είναι οργανωμένες. Μια τέτοια βιβλιοθήκη μπορείς να την βάλεις είτε στο υπνοδωμάτιο σου, ή στην είσοδο του σπιτιού ή στο βεστιάριο ( αν έχεις στο σπίτι σου). Είναι μια λύση που δε σε δεσμεύει στο να βιδώσεις κάτι στον τοίχο όπως στην περίπτωση των ραφιών και μπορείς να την μετακινήσεις με άνεση ή μακροχρόνια να τη χρησιμοποιήσεις αλλιώς.

Δες επίσης : 5 Τρόποι για να οργανώσεις έξυπνα τα πράγματα στο σπίτι σου!

5. Διαχωριστικά ραφιών

τσάντες με διαχωριστικά

Εάν έχεις ένα μεγάλο ράφι που θέλεις να το αξιοποιήσεις αλλά οι τσάντες εκεί πέρα καταλήγουν να φαίνονται χειρότερα ανακατεμένες, χρησιμοποίησε διαχωριστικά ραφιών. Αυτά χρησιμοποιούνται για να διαχωρίσεις βιβλία ή άλλα αντικείμενα και να τα οργανώσεις κρατώντας τα στη θέση τους. Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και χαρίζουν ευελιξία στο πόσο χώρο αφιερώσεις σε κάθε τσάντα.

Δες επίσης : 9 Έξυπνες λύσεις για να οργανώσεις όλο το σπίτι!

Οργάνωσε τις τσάντες σου και εξοικονόμησε αποθηκευτικό χώρο. Με αυτές τις ιδέες θα αποθηκεύσεις τις τσάντες σου έξυπνα και θα μπορείς να τις χαρείς ανά πάσα ώρα και στιγμή!