διακοσμηση μικρου σπιτιου

  4+1 Ιδέες για να οργανώσεις καλύτερα ένα μικρό διαμέρισμα!

  Η διακόσμηση μικρού σπιτιού είναι μια πολύ δημιουργική διαδικασία, η οποία μπορεί να γίνει με μεράκι και φαντασία.

  Το ότι ο χώρος στο σπίτι σου είναι περιορισμένος δε σημαίνει πως δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις όμορφα χρώματα και σχέδια. Πάμε να δούμε χρήσιμες συμβουλές για την επιτυχημένη διακόσμηση μικρού σπιτιού;

  1. Κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο

  κρεβάτι με αποθηκευτικό χορό

  Αν έχεις μικρό διαμέρισμα, δε χρειάζεται να στερηθείς την άνεση που σου προσφέρει το διπλό κρεβάτι. Απλά συνδύασέ το και με μία άλλη χρήση.Για παράδειγμα κλέψε χώρο από την ντουλάπα και προτίμησε να βάλεις ένα κρεβάτι που θα έχει και αποθηκευτικό χώρο στο κάτω μέρος του. Εκεί θα μπορείς να αποθηκεύεις τα ρούχα που δε χρησιμοποιείς ανάλογα με την εποχή και να επιλέξεις μία πιο μικρή ντουλάπα ή συρταριέρα για τα ρούχα που φοράς πιο συχνά.

  Ακόμα μία καλή ιδέα είναι το κεφαλάρι του κρεβατιού να έχει υποδοχές, ώστε να βάζεις τα βιβλία, αλλά και το πορτατίφ. Με αυτό τον τρόπο γλιτώνεις χώρο και από τα κομοδίνα στο πλάι του κρεβατιού.
  Τέλος, αν μένεις σε στούντιο με ένα δωμάτιο, μπορείς να προτιμήσεις ένα ευρύχωρο κρεβάτι που να έχει και πτυσσόμενο κρεβάτι στο κάτω μέρος του.

  2. Ράφια στο σαλόνι

  ράφια σε μικρό σαλόνι

  Αν ο χώρος στο σαλόνι σου είναι περιορισμένος, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να αποχωριστείς τα αγαπημένα σου διακοσμητικά. Τοποθέτησε στο σαλόνι σου ανοιχτά ράφια διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, στα οποία θα μπορείς να βάλεις τα αγαπημένα σου αντικείμενα, χωρίς να δεσμεύουν χώρο πάνω στα τραπέζια του σπιτιού, ή σε άλλα έπιπλα.
  Ακόμα, μπορείς να οργανώσεις τα βιβλία σου χωρίς να χρειαστεί να βάλεις, κάποια βιβλιοθήκη ή σύνθετο που θα πιάσει όλο τον τοίχο.

  Τέλος, αξιοποίησε κάθε εσοχή στον τοίχο και δημιούργησε ανοιχτά ράφια από το τίποτα! Θα εκπλαγείς με το πόσους μυστικούς αποθηκευτικούς χώρους μπορείς να αξιοποιήσεις στο σπίτι!

  3. Κρέμασε την τηλεόραση

  διακοσμηση μικρου σπιτιου

  Όπως και με τα διακοσμητικά έτσι και οι συσκευές πιάνουν πολλές φορές χρήσιμο χώρο σε ένα σπίτι που τον έχει ανάγκη. Σκέψου την ιδέα να κρεμάσεις σε έναν τοίχο την τηλεόρασή σου ώστε να μη χρειάζεται να βάλεις ειδικό τραπέζι μόνο για αυτή.
  Πλέον στην αγορά κυκλοφορούν μηχανισμοί για κάθε τηλεόραση, ώστε να μπορεί να έχει όποια κλίση θέλεις αλλά και να τη φέρεις πιο κοντά σου όταν το επιθυμείς. Με αυτό τον τρόπο γλιτώνεις επιπλέον χώρο στον οποίο μπορείς να βάλεις μαξιλάρες, επιπλέον καθίσματα, ή ακόμα και το γραφείο σου.

  4. Πάσο κουζίνας

  πάσο κουζίνας

  Το πρόβλημα της μικρής κουζίνας υπάρχει συχνά, ακόμα κι αν το διαμέρισμα στο σύνολο του είναι μεγάλο.
  Για μια μικρή κουζίνα, το πάσο είναι ιδανική λύση για να αποφύγεις την τραπεζαρία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις μερικά ψηλά σκαμπό, ώστε να μπορείς να μπορείς να απολαύσεις εκεί το γεύμα σου.
  Όμως, η χρήση του δεν τελειώνει εκεί. Αν η κουζίνα είναι ενωμένη με το σαλόνι το πάσο λειτουργεί σαν νοητό διαχωριστικό μεταξύ τους.

  5. Πτυσσόμενα έπιπλα

  πτυσσόμενα έπιπλα σε μικρή κουζίνα

  Αν η κουζίνα σου δεν έχει πάσο και είναι αρκετά μικρή, τότε μία λύση που θα σε σώσει είναι τα πτυσσόμενα έπιπλα. Επίλεξε πτυσσόμενο τραπέζι αλλά και καρέκλες, ώστε να απολαμβάνεις τα γεύματά σου με άνεση, αλλά να εξοικονομείς και χώρο όταν θέλεις να μαγειρέψεις ή να καθαρίσεις.
  Εφάρμοσε τις παραπάνω ιδέες και σου εγγυόμαστε πως θα έχεις ένα σπίτι βγαλμένο σαν από ανακαίνιση σπιτιού.

  Απο την Ομάδα του Douleutaras.gr