Οργάνωση Γραφείου: πως και τι χρειάζεσαι

Ένας οργανωμένος χώρος εργασίας είναι ίσως και ο πιο βασικός πυλώνας για την παραγωγικότητα. Και την διατήρηση της ισορροπίας στην εργασιακή σου ζωή. Όταν είναι εμφανής η οργάνωση γραφείου, είναι πιο εύκολο να επικεντρωθείς στα καθήκοντα σου. Γενικά έχει παρατηρηθεί πως μπορείς να διαχειριστείς τον χρόνο σου με αποτελεσματικότητα. Παρακάτω θα βρεις μερικές έξυπνες ιδέες για να οργανώσεις το γραφείο σου, και να το μετατρέψεις σε έναν χώρο γεμάτο έμπνευση!

 

Πως να οργανώσεις το γραφείο σου

Επιλογή ενός κατάλληλου γραφείου

grafeio

Είναι πολύ πιθανό όταν πρωτοεπέλεξες το τωρινό σου γραφείο να το έκανες λίγο.. επιπόλαια. Όταν επιλέγεις ένα γραφείο είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη τις διαστάσεις του χώρου που διαθέτεις. Αλλά και τον αποθηκευτικό χώρο και την επιφάνεια που χρειάζεσαι για να εργαστείς. Αν η δουλειά σου ή το χόμπι σου περιλαμβάνουν πολλά μικροαντικείμενα και εργαλεία, είναι προτιμότερο ένα γραφείο με αρκετά ράφια και συρτάρια. Αντιθέτως, αν μαζεύεις αρκετή χαρτούρα ή χρησιμοποιείς πολλές οθόνες και θες τον χώρο σου, προτίμησε ένα μεγάλο γραφείο.6 Όμορφα και βολικά έπιπλα γραφείου ΙΚΕΑ!

 

Αξεσουάρ για οργάνωση γραφείου

diafanos-fakelos

diafani-arxeiothetisi-grafeioy

aksesouar-organosis-grafeioy

Οργανώνεις το γραφείο σου την πρώτη φορά αφού τακτοποιήσεις όλα τα αξεσουάρ και εργαλεία. Και μετά από μια εβδομάδα επικρατεί το ΧΆΟΣ. Για να διατηρήσεις την οργάνωση του γραφείου σου, είναι σημαντικό να επενδύσεις σε μερικά αξεσουάρ οργάνωσης. Όπως για παράδειγμα, αρχειοθέτες, φακέλους ή κουτιά αποθήκευσης και διάφορα είδη δοχείων. Για μια πιο μοντέρνα και μινιμαλιστική διακόσμηση απέφυγε τα απλά χαρτόκουτα..

Επέλεξε διάφανα κουτιά αποθήκευσης με γυάλινο εφέ, και χρυσούς ή μαύρους συνδετήρες. Τελευταία έχω κολλήσει με κάτι διάφανα post it που βρήκα στο Πλαίσιο! Είναι τέλεια για τις σημειώσεις σου, και δεν χαλάνε την μίνιμαλ αισθητική του γραφείου. Ακόμα, μπορείς να πάρεις όσα αξεσουάρ οργάνωσης γραφείου χρειάζεσαι, στα ίδια χρώματα ή σε μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα. Έτσι θα μοιάζει αρκετά πιο συμμαζεμένο το γραφείο σου χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια! Και τέλος, ανέθεσε σε κάθε αντικείμενο μια συγκεκριμένη θέση και βεβαιώσου πως επιστρέφεις τα αντικείμενα στην θέση τους μετά από κάθε χρήση.

 

Οργάνωση γραφείου σύμφωνα με το Feng Shui

Τώρα, για όσους προτιμούν είτε να ακολουθούν που και που κάποιες πρακτικές Feng Shui είτε τις ακολουθούν πιστά, είναι μερικές πρακτικές που μπορούν να σε βοηθήσουν με την οργάνωση του γραφεί σου. Μάλιστα, η σωστή οργάνωση του γραφείου σου σύμφωνα με το Feng Shui μπορεί να αποφέρει καλύτερη αρμονία και ευημερία. 5 Λάθη στο Feng Shui και πώς να τα διορθώσεις!

grafeio-me-thea

Πρώτο και κυριότερο είναι η τοποθέτηση του γραφείου. Προσπάθησε να τοποθετήσεις το γραφείο σου έτσι ώστε να έχεις μια καλή θέα του χώρου γύρω σου (όχι τοίχο δηλαδή..). Και να μην έχεις την πλάτη σου στην πόρτα όταν δουλεύεις, γιατί αυτό μπορεί υποσυνείδητα να δημιουργήσει αίσθημα επιβολής ή ανασφάλειας.

fyta-grafeioy

Επίσης, απέφυγε να τοποθετήσεις αιχμηρά ή με γωνίες αντικείμενα κοντά στο γραφείο σου. Καθώς αυτά μπορεί να δημιουργήσουν αρνητική ενέργεια. Αν παρόλα αυτά θες να βάλεις μερικά, βάλε φυτά για να βοηθήσουν στην διαχείριση της ενέργειας του χώρου. Συν ότι τα φυτά δίνουν την αίσθηση φρεσκάδας και ζωντάνιας στον χώρο. Επίσης, μερικά κεριά είναι μια πολύ καλή ιδέα! DIY Αρωματικά Κεριά στο σπίτι

Τέλος, προσπάθησε να διατηρείς το γραφείο καθαρό. Βγάλε περιττά αντικείμενα από πάνω και καθιέρωσε μια μέρα μέσα στην εβδομάδα όπου θα καθαρίζεις το γραφείο.

 

Συνολικά, η οργάνωση γραφείου είναι ένα σημαντικό βήμα αν θες να βελτιώσεις την αποτελεσματικότητα σου. Δημιούργησε ένα περιβάλλον που σε εμπνέει και σε ευχαριστεί να βρίσκεσαι εκεί. Μην ξεχνάς, πως η οργάνωση είναι μια συνεχής διαδικασία. Μπορείς να επιστρέφεις σε αυτό το άρθρο όποτε θες μια έξτρα δόση δύναμης και έμπνευσης!