κρεμάστρες μπάνιου ως τρόποι οργάνωσης παπουτσιών

8 Τρόποι οργάνωσης των παπουτσιών σου στο σπίτι!

Αν είσαι και εσύ λάτρης των παπουτσιών, σίγουρα θα έχεις αντιμετωπίσει ως τώρα το αιώνιο πρόβλημα αποθήκευσής τους. Δες 5 έξυπνους τρόπους οργάνωσης των παπουτσιών σου στο σπίτι, ανάλογα με τους χώρους  και τη διακόσμησή του!

Ο σκοπός είναι να είναι το σπίτι τακτοποιημένο και να μπορείς εύκολα και γρήγορα να εντοπίζεις το επιθυμητό ζευγάρι παπουτσιών. Δεν έχει νόημα να τα βάζεις σε κουτιά, σε πατάρια κλπ και να πρέπει κάθε φορά να τα κατεβάζεις όλα για να βρεις τί θες! Πρέπει να υπάρχει οργάνωση!

Πώς να οργανώσεις έξυπνα τα ζευγάρια παπουτσιών σου!

Αν ψάχνεις ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι οργάνωσης παπουτσιών στο σπίτι, το παρακάτω επιπλάκι δεν πρέπει να σου ξεφύγει. Είναι τραπεζάκι που περιστρέφεται και έχει ραφάκια γύρω γύρω.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για να ακουμπάς πράγματα πάνω αλλά και για αποθήκευση παπουτσιών. Με μία μόνο περιστροφή θα μπορείς εύκολα να βλέπεις ποια ζευγάρια έχεις για να διαλέξεις!

ιδέες οργάνωσης παπουτσιών περιστρεφόμενο τραπέζι

Δες επίσης: 5 Έξυπνες ιδέες αποθήκευσης για τα παπούτσια σου!

Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κανονική βιβλιοθήκη με πολλά ράφια για να βάλεις τα ζευγάρια παπουτσιών που έχεις. Είναι πιο πρακτική από κανονική παπουτσοθήκη, γιατί είναι ανοιχτή και άρα βλέπεις με τη μία τί παπούτσια υπάρχουν.

Σου προτείνω να βάλεις τα ζευγάρια σου όπως στη φωτογραφία, δηλαδή ένα να κοιτά μπρος ένα πίσω, για μέγιστη εξοικονόμηση χώρου!

βιβλιοθήκη τρόποι οργάνωσης παπουτσιών

Τρόποι οργάνωσης παπουτσιών υπάρχουν πολλοί, αλλά δες πόσο έξυπνη είναι η παρακάτω ιδέα! Παίρνεις όμοια κουτιά καλής ποιότητας με καπάκια και κολλάς απ’ έξω μικρή φωτογραφία με το ζευγάρι που έχει μέσα.

Έτσι, βάζεις μια τάξη στην παπουτσοθήκη σου. Έχεις απόλυτη τάξη και ομοιομορφία και πρακτική πρόσβαση σε όλα σου τα ζευγάρια! Έξτρα πλεονέκτημα ότι τα παπούτσια σου προστατεύονται και δε φθείρονται εκτεθειμένα!

κουτιά αποθήκευσης παπουτσιών με φωτογραφίες φωτογραφίες από ζευγάρια παπούτσια

Δες επίσης: 9 Τρόποι για να μη χαλάνε εύκολα τα παπούτσια σου!

Πρακτικές ιδέες οργάνωσης των υποδημάτων σου!

Φανταζόσουν ποτέ ότι οι βέργες-κρεμάστρες του μπάνιου για τις πετσέτες μπορούν να σε βοηθήσουν στην αποθήκευση τακουνιών; Ε, λοιπόν, γίνεται και μάλιστα είναι πολύ πρακτικό.

Αυτή η λύση όμως σε περιορίζει, με την έννοια ότι βολεύει μόνο για τις γόβες στιλέτο και όχι πχ για μπότες ή φλατ.

κρεμάστρες μπάνιου ως τρόποι οργάνωσης παπουτσιών

Παραλλαγή της άνω λύσης είναι και να φτιάξεις μόνη σου γύψινες κρεμάστρες στον τοίχο για τις γόβες σου, όπως στη φωτογραφία παρακάτω.

παπούτσια σε γύψινες κρεμάστρες

Τέλος, μπορείς να αποθηκεύσεις τα ζευγάρια με τα παπούτσια σου τοποθετώντας στον τοίχο ραφάκια έτοιμα ή αυτοσχέδια.

ραφάκια παπουτσιών στον τοίχο

Δες επίσης: 15 Διαφορετικές παπουτσοθήκες για τα παπούτσια σου!

Οι τρόποι οργάνωσης παπουτσιών είναι πολλοί, αλλά σκοπός είναι να βρεις τον πιο πρακτικό για τον δικό σου χώρο. Αν υπάρχει η δυνατότητα αυτή στο σπίτι σου, μπορείς να αξιοποιήσεις μια μικρή ντουλάπα μόνο για παπούτσια.

μικρή ντουλάπα για παπούτσια

Τελευταία και κλασική ιδέα οργάνωσης παπουτσιών είναι και τα συρόμενα συρτάρια κάτω από το κρεβάτι. Ακόμη και αν το κρεβάτι σου δε διαθέτει ένα, μπορείς να το φτιάξεις ή να το αγοράσεις έτοιμο.

αποθήκευση παπουτσιών κάτω από το κρεβάτι