οργάνωση ντουλάπας

7 Συμβουλές για την τέλεια οργάνωση ντουλάπας

Όλοι μας θέλουμε το σπίτι μας να είναι καθαρό και οργανωμένο! Προσπαθούμε τα αντικείμενα και τα ρούχα μας να είναι πάντα στη θέση τους και έτσι η καθημερινότητα μας γίνεται πιο εύκολη! Συγκεκριμένα, ένας τρόπος για να φαίνεται το σπίτι σου πιο προσεγμένο, είναι με τη σωστή οργάνωση ντουλάπας!

Υπάρχουν πολλά tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να πετύχεις την τέλεια οργάνωση ντουλάπας! Όμως, στον καθέναν από μας ταιριάζουν διαφορετικά! Επίσης, έχει αρκετή σημασία και ο χώρος που έχεις διαθέσιμο, το μέγεθος της ντουλάπας και τα ρούχα σου! Για παράδειγμα, αν έχεις πολλά ρούχα που σιδερώνονται δύσκολα, καλό θα είναι να τα έχεις πάντα κρεμασμένα, και όχι στριμωγμένα, για να μην τσαλακωθούν! Δες παρακάτω μερικές συμβουλές για την τέλεια οργάνωση ντουλάπας!

Πως να οργανώσεις σωστά τα ρούχα στην ντουλάπα σου!

1. Κρέμασε όσα περισσότερα ρούχα μπορείς

οργάνωση ρούχων κρεμασμένα οργάνωση ντουλάπας κρεμασμένα ρούχα οργάνωση ντουλάπας κρεμασμένα ρούχα κρεμασμένα ρούχαΤο βασικό βήμα για να πετύχεις μία οργανωμένη ντουλάπα, είναι να κρεμάσεις όσα περισσότερα ρούχα μπορείς! Για ένα όμορφο αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε πολλές ίδιες κρεμάστρες, και τοποθέτησε τες από την ίδια πλευρά! Έπειτα, κρέμασε τα ρούχα σου ανά είδος! Μια συμβουλή που ίσως σε βοηθήσει, είναι να τοποθετήσεις τα επίσημα και ακριβά ρούχα σε σακούλες αποθήκευσης ρούχων και να τα κρεμάσεις μαζί με αυτές, για να μη σκονιστούν ή τσαλακωθούν! Ακόμα, προσπάθησε να μην μπουκώσεις την ντουλάπα σου! Για έξτρα χώρο, μπορείς να επενδύσεις σε ράμπες ρούχων!

Δες επίσης: 5 Απλοί τρόποι για να συμμαζέψεις το σπίτι σου

2. Δίπλωσε τα ρούχα σου κάθετα – οργάνωση ντουλάπας

διπλωμένα κάθετα ρούχα οργάνωση ντουλάπας διπλωμένα κάθετα ρούχα Συρτάρι με διπλωμένα παντελόνια οργάνωση ντουλάκας Συρτάρι με διπλωμένα παντελόνιαΕπίσης, μία συμβουλή που θα σε βοηθήσει πάρα πολύ, είναι να τοποθετείς τα ρούχα σου διπλωμένα στα συρτάρια όρθια! Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις καλύτερη εικόνα, και δε θα ξεχνάς κάποιο ρούχο, πράγμα που συμβαίνει συχνά σε πολλούς! Ακόμα, τοποθέτησε τα ρούχα στα συρτάρια ανά είδος!

Δες επίσης: 6 Ιδέες για να μετατρέψεις την συρταριέρα σου!

3. Τοποθέτησε τα σε κουτιά αποθήκευσηςκουτί αποθήκευσης ρούχων οργάνωση ντουλάπας κουτί αποθήκευσης ρούχων οργάνωση ντουλάπας κουτί αποθήκευσης ρούχων οργάνωση ντουλάπας κουτί αποθήκευσης τζιν

Τα κουτιά αποθήκευσης, είναι μια καλή πρόταση που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χώρο! Τοποθέτησε τα κουτιά αυτά σε όποιο μέρος θέλεις εσύ, όπως κάτω από το κρεβάτι ή σε μία ραφιέρα! Μια έξυπνη ιδέα είναι να κρεμάσεις ταμπελάκια με το είδος των ρούχων έξω από το κουτί, για να μην μπερδευτείς!

Δες επίσης: 5 Ιδέες για να διακοσμήσεις μια ραφιέρα!

4. Τοποθέτησε τα ανά χρώμα

φούτερ οργανωμένα ανα χρώμα ρούχα οργανωμένα ανα χρώμα ρούχα οργανωμένα ανα χρώμαΑυτή η συμβουλή αφορά τους ψυχαναγκαστικούς και τους τελειομανείς! Τοποθέτησε τα ρούχα σου ανά χρώμα, και δημιούργησε μια χρωματική διαβάθμιση που θα σε βοηθήσει να βρεις πιο εύκολα το ντύσιμο της ημέρας! Ακόμα, με αυτόν τον τρόπο, η ντουλάπα φαίνεται πιο όμορφη και δε θα ξεχάσεις κάποιο ρούχο σου!

Δες επίσης: 5 Έπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε σπίτι

5. Δίπλωσε τα πλεκτά σου – οργάνωση ντουλάπας

πλεκτά διπλωμένα οργάνωση ντουλάπας οργάνωση ντουλάπας πλεκτά διπλωμένα μάλλινα ρούχα διπλωμένα πλεκτά διπλωμέναΑκόμα μία συμβουλή για την οργάνωση της ντουλάπας είναι να έχεις πάντα διπλωμένα τα πλεκτά και τα μάλλινα ρούχα σου! Έτσι, δεν κινδυνεύεις να ξεχειλώσουν ή να χαλάσει η πλέξη τους!

Δες επίσης: 6 Tips για σωστή φροντίδα των μάλλινων ειδών

6. Συρτάρι για φορεμένα ρούχα

οργάνωση ντουλάπας φορεμένα ρούχα φορεμένα ρούχαΕπίσης, καλό θα ήταν να κρατήσεις έναν χώρο για τα φορεμένα σου ρούχα! Αν τα έχεις φορέσει μόνο μία φορά, δεν ανήκουν στα άπλυτα, αλλά ούτε και στα καθαρά! Για αυτό, για τη σωστή οργάνωση της ντουλάπας σου, κράτα έναν χώρο, που δε χρειάζεται τα ρούχα να είναι διπλωμένα και τέλεια! Ακόμα, μπορείς να αφήσεις και ένα συρτάρι για τα ρούχα που φοράς μέσα στο σπίτι!

Δες επίσης: 6 Έξυπνα lifehacks οργάνωσης για το σπίτι! 

7. Αξεσουάρ και εσώρουχα – οργάνωση ντουλάπας

οργάνωση ντουλάπας εσώρουχα ζώνες οργάνωση κοσμημάτων οργάνωση ντουλάπας εσώρουχαΌ,τι ισχύει για τα ρούχα, ισχύει και για τα κοσμήματα, τα εσώρουχα και τα αξεσουάρ! Αν δεν τα βλέπεις, δε θα τα φορέσεις! Για αυτό πρέπει να φροντίσεις για την οργάνωση τους! Χρησιμοποίησε κουτιά αποθήκευσης, δίπλωσε τα ομοιόμορφα ή τοποθέτησε τα ανά είδος! Ακόμα, μπορείς να κρεμάσεις τις ζώνες σου στον τοίχο ή σε κρεμάστρες!