σαλόνι ανοιχτά χρώματα σπίτι ησυχαστήριο

  5 Tips για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ησυχαστήριο!

  Το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας, ο χώρος στον οποίο θέλουμε να ηρεμήσουμε και να αποτελέσει το προσωπικό μας ησυχαστήριο. Το να κάνεις το σπίτι σου λοιπόν ένα χώρο στον οποίο θα νιώθεις ασφάλεια και χαλάρωση είναι απαραίτητο για μια καλή ψυχική υγεία. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι να πετύχεις κάτι τέτοιο, απλά επεμβαίνοντας στη διακόσμηση του χώρου!

  Πράγματι, το σπίτι σου πρέπει να είναι ένας χώρος που εμπνέει ηρεμία ώστε να ξεκουράζεσαι και να αισθάνεσαι ασφάλεια. Δες λοιπόν 5 tips για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ησυχαστήριο!

  5 Συμβουλές για ένα χαλαρωτικό σπίτι!

   

  1. Διάλεξε χαλαρωτικά χρώματα

  σαλόνι ανοιχτά χρώματα σπίτι ησυχαστήριο

  Το χρώμα σε ένα χώρο είναι πολύ σημαντικό καθώς είναι ίσως από τα πρώτα πράγματα που προσέχεις. Αν λοιπόν έχεις ανάγκη από το σπίτι να σε χαλαρώνει τότε πρέπει να προτιμήσεις χαλαρωτικά πράγματα, όπως μπεζ, γαλάζιο ή ακόμα και λευκό. Ακόμα, απόφυγε τις πολύ έντονες αλλαγές χρωμάτων από δωμάτιο σε δωμάτιο.

  Δες επίσης: 5 Χρώματα τοίχου που φέρνουν ηρεμία και χαλάρωση!

  2. Συμμάζεψε το σπίτι

  σαλόνι γκρι καναπές άσπρο τραπεζάκι σπίτι ησυχαστήριο

  Το χάος στο σπίτι σου δεν μπορεί παρά να προκαλέσει χάος και στο μυαλό σου. Η ακαταστασία μπορεί να είναι για πολλούς από εμάς αγχωτική. Ειδικά μάλιστα αν δουλεύεις ακόμα από το σπίτι σου τότε η ακαταστασία δε θα σε αφήνει να συγκεντρωθείς. Για το λόγο αυτό οργάνωσε και συμμάζεψε το σπίτι σου για να μπει μια τάξη στο μυαλό σου.

  Δες επίσης: 4+1 Ιδέες για να οργανώσεις καλύτερα ένα μικρό διαμέρισμα!

  3. Φέρε τη φύση μέσα

  φωτιστικό δαπέδου φυτό εσωτερικού χώρου

  Είναι γνωστό ότι τα φυτά χαλαρώνουν και μας αλλάζουν τη διάθεση. Το πράσινο στοιχείο εξάλλου είναι απαραίτητο για ένα σπίτι ησυχαστήριο. Διακόσμησε λοιπόν το σπίτι σου με ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου που θα δώσουν χρώμα στο χώρο αλλά κυρίως θα σε ηρεμήσουν, θα καθαρίσουν τον αέρα του χώρου και περιορίσουν το στρες.

  Δες επίσης: 6 Φυτά που ταιριάζουν τέλεια στην κρεβατοκάμαρα σου!

  4. Φτιάξε μια γωνία χαλάρωσης

  πολυθρόνα πίνακες φυτό

  Σίγουρα ολόκληρο το σπίτι σου πρέπει να σε εμπνέει. Ωστόσο, καλό θα είναι να φτιάξεις μια γωνιά που θα προορίζεται αποκλειστικά για τη χαλάρωση σου. Μια τέτοια γωνία μπορεί να περιλαμβάνει μια πολυθρόνα, μια βιβλιοθήκη με τα αγαπημένα σου βιβλία ή κάποιους πίνακες που να σε εμπνέουν. Έτσι, θα έχεις δημιουργήσει ένα χώρο αφιερωμένο στη δική σου καλοπέραση!

  Δες επίσης: 5 Λάθη στο Feng Shui και πώς να τα διορθώσεις!

  5. Δώσε σημασία στις μυρωδιές

  αρωματικό κερί λουλούδια

  Ένα σπίτι ησυχαστήριο σίγουρα έχει και την ανάλογη μυρωδιά. Για να νιώσεις λοιπόν καλύτερα στο χώρο σου σίγουρα θα σε βοηθήσει η ευχάριστη μυρωδιά του χώρου. Διακόσμησε με διακριτικά αρωματικά κεριά, με λουλούδια ή με αρωματικά χώρου, που όμως δεν έχουν πολύ βαρύ άρωμα.