Το διάστημα μεταξύ των έργων τέχνης για να μην γίνεται κυραστικός διακοσμητικά ο χώρος σου

  5 Συμβουλές για να διακοσμήσεις το σπίτι σου με πίνακες!

  Ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης της τέχνης μπορείς εύκολα να διακοσμήσεις το σπίτι με έργα τέχνης και πίνακες. Οι πίνακες είναι ένας τρόπος να ομορφύνει τον τοίχο και να δημιουργήσει μια ροή στη συνολική διακόσμηση του χώρο.

  Ένας πίνακας τέχνης δίνει χαρακτήρα, χωρίς να είναι απαραίτητο να κυριαρχεί σε ένα δωμάτιο, αλλά να το συμπληρώνει. Πιο κάτω θα βρεις συμβουλές για να διακοσμήσεις το σπίτι σου με πίνακες και να μην κάνεις το χώρο σου κουραστικό.

  Τι να προσεχείς όταν θα διακοσμήσεις τους τοίχους σου με πίνακες!

   

  1. Το μέγεθος του πίνακα σε σχέση με το δωμάτιο!

  Πως να διακοσμήσεις τους πίνακες ανάλογα με το μέγεθος των επίπλων Πως να διακοσμήσεις τους πίνακες ανάλογα με το μέγεθος των επίπλων

  Ένας σημαντικός παράγοντας κατά τη διακόσμηση του σπιτιού σου με έργα τέχνης, είναι το μέγεθος τους, ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου. Δηλαδή, εκεί που θα τοποθετήσεις τον πίνακα πρέπει να προσέξεις να μην αποσπά την προσοχή ή να αποκρύπτεται από άλλα αντικείμενα. Ένα παράδειγμα όταν, κρεμάσεις ένα πίνακα πάνω από ένα έπιπλο, ένας κανόνας είναι να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να δημιουργείται  αρμονία και ισορροπία. Μπορείς επίσης να κρεμάσεις μικρότερα ίσα κομμάτια σε σειρά. Διαφορετικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον κανόνα των τριών, όπως τρία πορτρέτα και να καλύψουν το χώρο σαν ένα μεγάλο πίνακα, πάντα ανάλογα με το δωμάτιο ή το έπιπλο από κάτω.

  Δες επίσης: 5 Ιδέες διακόσμησης για να κάνεις το σπίτι σου να ξεχωρίζει! 

  2. Διάστημα μεταξύ των έργων τέχνης!

  Το διάστημα μεταξύ των έργων τέχνης για να μην γίνεται κυραστικός διακοσμητικά ο χώρος σου

  Ενώ είναι όμορφο το να διακοσμείς το χώρο σου με έργα τέχνης, το να είναι πολύ απασχολημένο το δωμάτιο, είναι κακό. Άφησε αρκετό χώρο ανάμεσα στα κομμάτια και δώσε τους το χώρο να σταθούν μόνα τους. Αν για παράδειγμα έχεις 20 κομμάτια να κρέμονται σε ένα τοίχο, το δωμάτιο χάνει την εστίαση του, ενώ η τέχνη χάνει την αξία της και γίνεται θαμπή. Ένα έργο τέχνης, χρησιμεύει ως έξτρα τόνος στη διακόσμηση του δωματίου και όχι για το σύνολο.

  Δες επίσης: 6 Συμβουλές για ρετρό διακόσμηση στο σπίτι!

   3. Πως να συνδυάσεις ένα πίνακα με το δωμάτιο!

  Συνδιασμός ενός πίνακα με τα υπόλοιπα στοιχεία, χρώματα που έχει στο δωμάτιο

  Δεν είναι κριτήριο ότι ο πίνακας ταιριάζει με τον καναπέ, αλλά να λάβεις υπόψη όλα τα κυρίαρχα χρώματα του, πριν να τον τοποθετήσεις στον τοίχο. Προσπάθησε να συσχετίσεις με άλλα στυλ, χρωματικά μοτίβα και στοιχεία στο δωμάτιο που να δημιουργούν ένα σύνολο.

  4. Πως θα κρεμάσεις πολλούς πίνακες μαζί!

  Οπτική ισορροπία όταν θα κρεμμάσεις πολούς πίνακες μαζί στον τοίχο

  Αν θες να δημιουργήσεις ένα σύνολο από διάφορους πίνακες στο τοίχο σου, αυτό που πρέπει να διατηρήσεις είναι την οπτική ισορροπία. Τα βαριά και κομμάτια πρέπει να μπαίνουν αριστερά και κάτω, εφόσον το μάτι μας ξεκινάει να βλέπει από αριστερά προς τα δεξιά. Αν η διάταξη που θες είναι ομοιόμορφη, τότε το βαρύτερο κομμάτι, είναι καλύτερα να μπει στη μέση.

  Δες επίσης: 5 Ιδέες για να διακοσμήσεις τους τοίχους στο σαλόνι!

  5. Η τοποθέτηση πινάκων στον τοίχο!

  Πως να αποφασισεις για το μέγεθος και το σημείο που θα διακοσμήσεις τους πίνακες

  Σίγουρα θα ψάξεις το καλύτερο σημείο για να κρεμάσεις τον πίνακα σου στον τοίχο και μάλλον θα χρειαστεί λίγη προσπάθεια μέχρι να σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα. Επομένως, για να γλιτώσεις τον εαυτό σου από έξτρα κόπο και άσκοπες τρύπες στον τοίχο υπάρχει μια τακτική που μπορείς να ακολουθήσεις. Μπορείς να βάλεις δοκιμαστικά κομμάτια χαρτιού στο μέγεθος που θες με μια κολλητική ταινία και να δεις πως θα είναι το αποτέλεσμα. Αυτό θα σε βοηθήσει, για να επιλέξεις το κατάλληλο σημείο στο χώρο. Επίσης, μπορείς να το κάνεις και πριν από την αγορά του πίνακα για να βρεις το κατάλληλο μέγεθος για το δωμάτιο σου.