γκρι γωνιακός καναπές συνήθειες χαλάν καναπέ

5 Συνήθειες που χαλάν τον καναπέ σου

Ο καναπές είναι ένα από τα έπιπλα στα οποία επενδύουμε και ξοδεύουμε ένα σημαντικό ποσό. Φυσικά, υπάρχουν καναπέδες διάφορων ποιοτήτων, από πολύ οικονομικούς μέχρι αρκετά ακριβούς. Από όλους όμως περιμένουμε να μας κρατήσουν αρκετά χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συνήθειες σου που μπορεί να χαλάν τον καναπέ, όσο καλός κι αν είναι ποιοτικά.

Αν λοιπόν θέλεις ο καναπές σου να σου κρατήσει για χρόνια τότε πρέπει να προσέξεις μερικά πράγματα. Ανακάλυψε λοιπόν 5 συνήθειες που χαλάν τον καναπέ σου!

5 Καθημερινές κινήσεις σου που φθείρουν τον καναπέ!

 

1. Κάθεσαι πάντα στο ίδιο σημείο

γυναίκα κάθεται καναπέ

Σίγουρα έχεις μια συγκεκριμένη μεριά του καναπέ σου και δεν την αλλάζεις εύκολα! Αυτό είναι κάτι τελείως ανθρώπινο που ωστόσο χαλάει τον καναπέ, αφού τα μαξιλάρια του στο συγκεκριμένο σημείο κάνουν βαθουλώματα και μπορεί ακόμα το ύφασμα να φθείρεται στο συγκεκριμένο σημείο. Προσπάθησε λοιπόν να αλλάζεις θέση ή απλά να γυρνάς τα μαξιλάρια και να τα βάζεις σε άλλο σημείο του καναπέ ώστε να υπάρχει ομοιομορφία.

Δες επίσης: 7 Όμορφα καλύμματα για να βάλεις στον καναπέ σου!

2. Δεν καθαρίζεις ποτέ τον καναπέ

σκούπα καθαρίζει καναπέ

Μπορεί ο καναπές σου να φαίνεται καθαρός αλλά κρύβει πολλά που εσύ μπορεί να μη βλέπεις! Μια στο τόσο λοιπόν πρέπει να καθαρίζεις τα υφάσματα του καναπέ αλλά και να καθαρίζεις με μια σκούπα τα μαξιλάρια. Αν τα υφάσματα του καναπέ σου δεν αφαιρούνται τότε μπορείς να κάνεις ένα βιολογικό καθαρισμό μια στο τόσο.

Δες επίσης: 5 Καναπέδες από τα ΙΚΕΑ και ιδέες διακόσμησης!

3. Αφήνεις τον καναπέ εκτεθειμένο στο ήλιο

καναπές γκρι κάλυμμα

Το να έχεις τον καναπέ σου τοποθετημένο σε ένα σημείο που το βλέπει ο ήλιος μπορεί να χαλάσει τελείως το ύφασμα και να αλλοιώσει το χρώμα του. Δεδομένου ότι το να αλλάξεις ύφασμα στον καναπέ είναι κάτι που κοστίζει, είναι καλύτερα να τοποθετήσεις τον καναπέ σε σημείο που δε φτάνει ο ήλιος. Αν αυτό δεν είναι εφικτό μπορείς απλά να τοποθετήσεις ένα ριχτάρι που θα καλύπτει όλη την επιφάνεια του καναπέ.

Δες επίσης: 5 Tips για να διαλέξεις τον τέλειο καναπέ για το σαλόνι!

4. Κοιμάσαι συχνά στον καναπέ

άντρας κοιμάται καναπέ συνήθειες χαλάν καναπέ

Το να σε παίρνει ο ύπνος στον καναπέ είναι σίγουρα πολύ απολαυστικό για εσένα. Σίγουρα όμως όχι για τον καναπέ σου! Ο καναπές είναι φτιαγμένος για να κάθεσαι κι όχι για να κοιμάσαι συστηματικά σε αυτόν. Αν λοιπόν κοιμάσαι καθημερινά και για ώρες, τόσο ο σκελετός όσο και τα μαξιλάρια θα φθαρούν και η διάρκεια ζωής του καναπέ σου θα μειωθεί!

Δες επίσης: 6 Ιδέες για ένα πολυτελές σπίτι με λίγα χρήματα!

5. Δεν αντιμετωπίζεις άμεσα τους λεκέδες

λεκές κρασιού καναπές

Αν θέλεις να αποφύγεις τα σημάδια στον καναπέ είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζεις τους λεκέδες που προκύπτουν άμεσα. Αν τους αφήνεις να στεγνώσουν τότε είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο το να φύγουν αργότερα. Έτσι, θα καταλήξεις με έναν καναπέ γεμάτο λεκέδες!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!