μπαλκόνι θέα

5 Συμβουλές για ένα καθαρό μπαλκόνι

Το μπαλκόνι είναι από τα μέρη του σπιτιού που μαζεύουμε φίλους και συγγενείς όταν μας το επιτρέπει ο καιρός. Δυστυχώς, όμως, είναι συνεχώς εκτεθειμένα στον καιρό που έχει σαν αποτέλεσμα να γεμίζει πολύ εύκολα χώμα και υγρασία. Επίσης, αν το μπαλκόνι δεν είναι τακτοποιημένο το καθάρισμα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις θα κάνουν τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη. Πάμε λοιπόν να δούμε 5 Συμβουλές για ένα Καθαρό Μπαλκόνι.

5 Tips για ένα έχεις το Μπαλκόνι σου Πάντα Τακτοποιημένο

 

1. Βάλε τα φυτά σου σε ύψος

μπαλκόνι φυτά

Αντί να γεμίζεις το πάτωμα του μπαλκονιού σου με φυτά και γλάστρες, αγόρασε ένα έπιπλο ώστε να βάλεις τη μία γλάστρα πάνω στην άλλη εξοικονομώντας έτσι περισσότερο χώρο, δίνοντας μία πρωτότυπη διακόσμηση στο μπαλκόνι σου.

Δες επίσης: 5 Ανθεκτικά φυτά για το μπαλκόνι σου!

2. Βάλε μία ρουτίνα για το καθάρισμα

μπαλκόνι καθάρισμα

Τα μπαλκόνια λερώνονται εύκολα, αφού βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να βάλεις μία ρουτίνα στο συμμάζεμα και στο καθάρισμα του μπαλκονιού σου. Μία φορά την εβδομάδα περίπου είναι η κατάλληλη συχνότητα.

Δες επίσης: 7 Πρωτότυπες ιδέες για καθίσματα μπαλκονιού

3. Να καθαρίζεις συχνά τα τζάμια

καθάρισμα τζάμια

Εάν έχεις μπαλκόνι σίγουρα η μπαλκονόπορτα σου θα έχει τζάμια έτσι ώστε να κοιτάς έξω. Δυστυχώς, τα παράθυρα μαζεύουν πολύ βρωμιά με αποτέλεσμα να χαλάνε τη θέα προς τα έξω. Γι’ αυτό φρόντισε να τα καθαρίζεις περίπου κάθε 15 μέρες.

Δες επίσης: Φιλικοί τρόποι να διώξεις τα περιστέρια από το μπαλκόνι

4. Μην το γεμίζεις με πράγματα

μπαλκόνι πράγματα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα μπαλκόνι που είναι ακατάστατο γεμάτο πράγματα. Επιπρόσθετα είναι πολύ δύσκολο να το καθαρίσεις. Φρόντισε λοιπόν να έχεις λίγα αντικείμενα και να το συμμαζεύεις συχνά.

Δες επίσης: Ιδέες για να διακοσμήσεις τα κάγκελα του μπαλκονιού

5. Τοποθέτησε έναν αποθηκευτικό χώρο

μπαλκόνι ντουλάπα

Τα ντουλάπια είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατάς τα μικρά αντικείμενα του μπαλκονιού σου μακρυά από τη βρωμιά και τη σκόνη. Επίσης, είναι πολύ πρακτικά, γιατί μπορεί να έχεις όλα τα πράγματα που χρειάζεσαι, σε αυτόν τον χώρο.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!