καθάρισμα laptop με πιεστικό

Πως να απολυμάνεις το laptop σου!

Οι σταθεροί υπολογιστές και τα laptop είναι πλέον αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από πολλούς καθημερινά. Κάποιοι τα χρησιμοποιούν για να διασκεδάσουν, άλλοι για να ενημερωθούν και άλλοι για να δουλέψουν. Όποια κι αν είναι η χρήση που κάνει ο καθένας το μόνο σίγουρο είναι ότι θεωρείται πλέον ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά από πολλούς.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις περισσότερο όμως είναι η καθαριότητα του. Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή έχει αποδειχθεί ότι είναι δύο από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθεται πάνω τους σκόνη και επίσης το ακουμπάμε με τα χέρια μας που συνήθως δεν έχουμε πλύνει πιο πριν. Δες λοιπόν πως να απολυμάνεις το laptop σου αποτελεσματικά για να απαλλαγείς από τα μικρόβια και τη σκόνη!

Πως να κρατήσεις καθαρό το laptop σου!

 

Πληκτρολόγιο και ποντίκι ή touchpad

καθάρισμα laptop με πιεστικό

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις το πληκτρολόγιο είναι να χρησιμοποιήσεις συμπιεσμένο αέρα. Πριν όμως ξεκινήσεις καλό θα ήταν να το γυρίσεις ανάποδα και να προσπαθήσεις να το τινάξεις ελαφρώς για να φύγουν τυχόν σκουπιδάκια που μπορεί να υπάρχουν.

Δες επίσης: Ο Σωστός τρόπος να απολυμάνεις το κινητό σου!

ξεσκόνισμα σπιτιού υπολογιστής

Έπειτα, χρησιμοποίησε το συμπιεσμένο αέρα για να αφαιρέσεις όλα τα μικρά σκουπιδάκια. Όσο για το touchpad – ποντίκι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πανί με μικροΐνες και να το ξεσκονίσεις. Αν δεν έχεις πανί με μικροΐνες μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο ύφασμα, ακόμη και από κάποια παλιά βαμβακερή μπλούζα σου. Βάλε λίγη ισοπροπυλική αλκοόλη και τρίψε καλά.

Θύρες και εξαερισμός

καθάρισμα θύρες υπολογιστή συμπιεσμένο αέρα

Με τον καιρό οι θύρες μαζεύουν αρκετή σκόνη και η σκόνη δεν είναι ποτέ καλό στοιχείο σε έναν σταθερό ή φορητό υπολογιστή. Επίσης, οι θερμοκρασίες μπορεί να ανέβουν αρκετά και να προκαλέσουν μειωμένες επιδόσεις ή ακόμα και ζημιά. Μπορείς πολύ άπλα να τα καθαρίσεις και σε αυτή την περίπτωση με συμπιεσμένο αέρα. Προσοχή όμως, μη χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε υγρό σε καμία περίπτωση.

Δες επίσης: Πως να απολυμάνεις καλά το σπίτι σου!

Οθόνη

καθαρισμός οθόνης laptop exypnes-idees.gr

Υπάρχουν δύο τρόποι για τον καθαρισμό της οθόνης. Ο ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις νερό ή ισοπροπυλική αλκοόλη ή και τα δύο. Ο δεύτερος τρόπος που θα κοστίσει λίγο περισσότερο είναι να αγοράσεις ειδικό καθαριστικό για οθόνες υπολογιστή. Ο δεύτερος τρόπος είναι για όσους φοβούνται να χρησιμοποιήσουν νερό και ισοπροπυλική αλκοόλη και θέλουν κάτι ακόμα πιο δραστικό.

Δες επίσης: 7 Αντικείμενα που δεν πρέπει να ξεχνάς να απολυμαίνεις!

Σασί (εξωτερικό του laptop)

tips απολύμανση laptop

Το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να καθαρίσεις είναι το σασί, δηλαδή το laptop εξωτερικά. Τα υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι τα ίδια με την οθόνη. Μπορείς δηλαδή να χρησιμοποιήσεις νερό και ισοπροπυλική αλκοόλη ή το καθαριστικό οθόνης.

Δες επίσης: 5 DIY φυσικά καθαριστικά για το σπίτι!

Αν δηλαδή έχεις ήδη το καθαριστικό οθόνης μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στον καθαρισμό του laptop εξωτερικά. Επιπλέον, θα χρειαστείς ένα πανί με μικροΐνες ή λίγο ύφασμα που θα πρέπει να βρέξεις με το καθαριστικό που θα επιλέξεις για να κρατάει τη σκόνη και να μην την αφήσει να πάει στα υπόλοιπα μέρη που είναι ήδη καθαρά.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!