λευκή γάτα βγαίνει από κλειστή αμμοδόχο

5 Τρόποι για να κάνεις την άμμο της γάτας να μη μυρίζει

Το να κάνεις την άμμο της γάτας να μη μυρίζει είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Πολλοί επιλέγουν μια ή δύο γάτες ως κατοικίδιο. Είναι αλήθεια πως η φροντίδα των γατών δεν είναι τόσο απαιτητική όσο αυτή των σκυλιών. Παρόλα αυτά, και οι γάτες χρειάζονται σωστή φροντίδα και περιποίηση. Το βασικότερο κομμάτι είναι η άμμος που χρησιμοποιούν για την ανάγκη τους.

Εάν βασανίζεσαι και εσύ με αυτό το θέμα και ψάχνεις λύση, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Δες παρακάτω ποιες είναι οι λύσεις και οι 5 τρόποι για να κάνεις την άμμο της γάτας να μη μυρίζει!

Βρες τη λύση που θα κάνει την άμμο της γάτας να μη μυρίζει!

 

1. Καθάριζε την άμμο συχνά

καθαρισμός αμμοδόχου γάτας

Αυτό το βήμα είναι βασικό και σίγουρα θα είναι κάτι που κάνεις ήδη. Ωστόσο, όταν έχεις μια γάτα είναι πολύ πιθανό να παραλείπεις μια ή δύο μέρες από το καθάρισμα αφού η άμμος δε γεμίζει. Το ιδανικότερο είναι να καθαρίζεις την άμμο τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, κατά προτίμηση το βράδυ. Έτσι, η καθαρή άμμος δεν θα νοτίζει από την βρώμικη αλλά ούτε το δοχείο θα παίρνει μυρωδιά.

Δες επίσης : 7 Κακές συνήθειες της γάτας και πως εξαφανίζονται!

2. Πλύνε τα δοχεία

πλύσιμο δοχείου αμμολεκάνης

Εκτός από το συνηθισμένο φτυάρισμα, το πλύσιμο των δοχείων είναι μια εξίσου σημαντική υπόθεση. Μια φορά ανά 1-2 μήνες πρέπει να πετάς την παλιά άμμο και να την ανανεώνεις με καινούργια. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που είναι σημαντικό να το κάνεις αυτό. Αρχικά, μετά από 1-1.5 μήνα χρήσης, η άμμος παίρνει μυρωδιά που μπορεί εσύ να μην την καταλαβαίνεις, όμως οι γάτες την καταλαβαίνουν και δεν τους αρέσει. Επίσης, η λερωμένη άμμος μπορεί να κάνει το πλαστικό δοχείο να απορροφήσει τη μυρωδιά.

Το ιδανικό είναι να καθαρίσεις και να ανανεώσεις την άμμο τουλάχιστον μία φορά ανά 1-2 μήνες. Κατά τη διάρκεια της αλλαγής, φρόντισε να πλύνεις καλά το δοχείο και να το καθαρίσεις από τυχόν υπολείμματα.

Δες επίσης : Πως να απαλλαγείς από τις τρίχες των κατοικιδίων!

3. Χρησιμοποίησε άμμο μπεντονίτη

΄φτυάρι με σβόλο από άμμο γάτας

Υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές άμμοι σε διάφορες τιμές. Άμμος σιλικόνης, πέλετ, άμμος που μοιάζει με χώμα. η καλύτερη επιλογή για να έχεις άμμο γάτας που να μη μυρίζει είναι η άμμος με μπεντονίτη. Αυτό το υλικό είναι απόλυτα ασφαλές για τα ζώα και μάλιστα περιέχεται σε πολλές άμμους. Το διαφορετικό με αυτό το είδος είναι ότι κάνει όλα τα υγρά σβόλους και δεν αφήνει την υγρασία να διαχυθεί. Επίσης, θα το καθαρίζεις πολύ εύκολα ενώ απορροφά πολλές μυρωδιές. Δοκίμασε τη!

Δες επίσης : 5 Έξυπνες και εύκολες κατασκευές DIY για γάτες!

4. Επίλεξε κλειστές αμμοδόχους με φίλτρο

λευκή γάτα βγαίνει από κλειστή αμμοδόχο

Ένας τρόπος για να κάνεις την άμμο της γάτας να μη μυρίζει είναι να επιλέξεις κλειστές αμμοδόχους. Μάλιστα, πολλές αμμοδόχοι κλειστού τύπου έχουν στο πάνω μέρος ένα φίλτρο που περιορίζει πολύ τις οσμές που εξέρχονται από την αμμοδόχο, αλλά επιτρέπει και στον αέρα μέσα να ανανεώνεται. Η μυρωδιά θα βγαίνει έξω πιο δύσκολα, η γάτα θα έχει έναν πιο ιδιωτικό χώρο για την ανάγκη της και δεν θα υπάρχει εκτεθειμένη βρώμικη άμμος. 

Δες επίσης : Πως θα απαλλαγείς από τις ενοχλητικές οσμές στο σπίτι!

5. Η μαγειρική σόδα θα σε σώσει

φτυάρι με άμμο γάτας

Η μαγειρική σόδα είναι από τα συστατικά που θα βοηθήσει σημαντικά την καθαριότητα του σπιτιού. Είναι αλήθεια, πως ο βασικός της ρόλος είναι η απορρόφηση των οσμών. Έτσι, αυτή θα είναι και η χρήση της σε αυτή την περίπτωση. Σε κάθε καθαρισμό της αμμοδόχου, σκόρπισε και μια ποσότητα σόδας. Ανακάτεψε καλά να πάει σε όλη την άμμο. Θα δεις πόσο πολύ θα περιορίσει η μαγειρική σόδα την μυρωδιά.

Δες επίσης : Οι μαγικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας!

Μην βασανίζεσαι άλλο με άσχημες οσμές. Δες εδώ έξυπνους τρόπους που θα κάνουν την άμμο της γάτας να μη μυρίζει. Ευχαριστήσου και εσύ αλλά και ο τετράποδος φίλος σου ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς μυρωδιά.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Tips
google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!