μπάνιο μούχλα καθαριότητα

Πως να αφαιρέσεις τη μούχλα από το μπάνιο!

Το μπάνιο είναι το μέρος του σπιτιού που είναι πιο ακριβό, είναι όμως και το μέρος που περνάμε τη λιγότερη ώρα της ημέρας. Είναι το δωμάτιο που πρέπει διατηρείται όσο πιο καθαρό γίνεται, αφού οι ασθένειες που υπάρχουν είναι πολλές. Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα μέσα στο μπάνιο που έχουν πολλά σπίτια, είναι η μούχλα.

Υπάρχουν είδη μύκητα που μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα για την υγεία, καθώς έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, προβλήματα ανοσοποιητικού συστήματος και άλλα. Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα καθαρό μπάνιο χωρίς ίχνη μούχλας και αυτός είναι και ο λόγος που θα σου δώσω μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως να απαλλαγείς από τη μούχλα.

 

Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείς από τη μούχλα!

Χρησιμοποίησε λευκό ξύδι

λευκό ξίδι χρήσεις

Η οξύτητα που έχει το ξύδι το καθιστά μια πολύ καλή επιλογή για θέματα καθαριότητας. Έχει τη δυνατότητα να καθαρίσει διάφορα μέταλλα, ρούχα και είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για να απαλλαγείς από τη μούχλα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Γέμισε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα με ξύδι. Έπειτα, ψέκασε στα σημεία που έχουν μούχλα και άφησέ το για μερικά λεπτά ώστε να δράσει. Στην συνέχεια, φορώντας γάντια καθάρισε το σημείο με ένα πανί ή με ένα σφουγγάρι. Δες ακόμη 4 τρόπους για να χρησιμοποιήσεις το ξύδι για το καθάρισμα του σπιτιού σου!

Ανέμειξε λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα

μαγειρική σόδα καθάρισμα σπιτιού

Αν το λευκό ξύδι δεν είναι ικανό από μόνο του να αφαιρέσει τη μούχλα, μπορείς να το συνδυάσεις με μαγειρική σόδα. Συνδυάζοντας αυτά τα δύο προϊόντα, θα δημιουργηθεί μια χημική αντίδραση που βοηθάει στο να καθαρίσει το μέρος που θέλεις.

Γέμισε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα με ξύδι και ανακάτεψε μαγειρική σόδα μέσα σε νερό μέχρι να γίνει μια πηχτή πάστα. Βάλε την πάστα στα σημεία που υπάρχει μούχλα και μετά ψέκασε με το ξύδι. Τρίψε το σημείο μέχρι να εξαφανιστεί η μούχλα.

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις φυσικό αρωματικό μπάνιου!

Χρησιμοποίησε οξυζενέ

οξυζενέ χρήσεις καθαριότητα μούχλας

Το οξυζενέ είναι ένα πολύ δυνατό καθαριστικό και αντιμυκητιακό. Αν οι δύο προηγούμενοι τρόποι δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν εξ ολοκλήρου τη μούχλα, το οξυζενέ είναι ο καλύτερος τρόπος. Μπορείς να αφαιρέσεις τη μούχλα από τη μπανιέρα, το ντους και τα πλακάκια.

Σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα γέμισε με νερό τα 2/3 και 1/3 με οξυζενέ. Ψέκασε στα σημεία που θέλεις και άφησέ το για μερικά λεπτά. Φόρεσε πλαστικά γάντια για να μην έρθουν τα χέρια σου σε επαφή με το μείγμα. Πάρε ένα σφουγγάρι και τρίψε τα σημεία καλά μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς η μούχλα.

Δες επίσης: Φτιάξε μονή σου πολυκαθαριστικό για κουζίνα και μπάνιο!

Χρησιμοποίησε χλωρίνη

tips καθάρισμα μπάνιου μούχλα

Αν έχεις αφήσει για πολύ καιρό τη μούχλα γιατί δεν είχες δει ότι υπάρχει, τότε μπορεί να είναι λίγο πιο επίμονη από όσο θα περίμενες. Αν δεν μπορέσεις να την αφαιρέσεις με κανέναν από τους προηγούμενους τρόπους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη, ένα από τα πιο ισχυρά καθαριστικά.

Σε μπουκάλι με ψεκαστήρα κάνει μείξη 1/3 χλωρίνη και 2/3 νερό. Τα πλαστικά γάντια είναι απαραίτητα για να μην έρθει σε επαφή το δέρμα μας με το ισχυρό μείγμα. Ψέκασε στην περιοχή που θέλεις να καθαρίσεις και άφησε το μείγμα να κάτσει για λίγα λεπτά.

Δες επίσης: Ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία στο μπάνιο σου και πως να τα καθαρίσεις!

Έπειτα, πάρε μια βούρτσα και τρίψε καλά το σημείο και στη συνέχεια ξέπλυνε την περιοχή και στέγνωσέ την. Μην ξεχάσεις να ανοίξεις το παράθυρο ή τον εξαερισμό για να φύγει η έντονη μυρωδιά της χλωρίνης.