Home Κήπος Πως θα διώξεις τα φίδια από την αυλή του σπιτιού σου!
πως θα κρατήσεις τα φίδια μακριά από την αυλή σου

Πως θα διώξεις τα φίδια από την αυλή του σπιτιού σου!

by exypnes-idees

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί μία χώρα, η οποία δεν φιλοξενεί ιδιαίτερα πολλά, μεγάλα ή επικίνδυνα φίδια. Ωστόσο, το καλοκαίρι παράλληλα με την αύξηση της θερμοκρασίας αυξάνεται και ο κίνδυνος εμφάνισής τους σε κατοικήσιμες περιοχές (αναφέρομαι κυρίως σε αγροτικές και ημι-αγροτικές περιοχές).

Μάλιστα, αν είσαι κάτοχος κάποιου εξοχικού (εκεί όπου η φύση “οργιάζει’), τότε οι πιθανότητες να δεις κάποιο φίδι στον κήπο ή την αυλή σου είναι αρκετά μεγάλες. Βλέπεις, τους ζεστούς μήνες τα φίδια αναζητούν δροσερές και σκιερές περιοχές, με τους κήπους-αυλές μας (με τα όποια υπόστεγα και πυκνά φυτά τους) να αποτελούν ιδανικές “κρυψώνες” γι’ αυτά.

Απλοί και εύκολοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τα φίδια μακριά από την αυλή σου!

Και επειδή σίγουρα δεν θέλεις να τα αντιμετωπίσεις ιδίοις όμμασι, καλό θα ήταν να πάρεις ορισμένα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης. Μάλιστα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το πως θα εφαρμόσεις τα εν λόγω μέτρα, αφού δεν απαιτούν από εσένα ιδιαίτερο κόπο και χρόνο.

Η αλήθεια είναι πως θα εκπλαγείς από το πόσοι πολλοί και διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης των φιδιών υπάρχουν. Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα κρατήσεις τα φίδια μακριά από την αυλή του σπιτιού σου!

Δες επίσης: Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από τα έντομα στο σπίτι!

Πως θα κρατήσεις τα φίδια μακριά

πως θα κρατήσεις τα φίδια μακριά από την αυλή σου

Η αλήθεια είναι πως η πρώτη ιδέα που έρχεται στο μυαλό του καθενός σχετικά με την αντιμετώπιση των φιδιών απαντά στο όνομα “χημικά απωθητικά“. Ωστόσο, η συγκεκριμένη επιλογή δεν αποτελεί και τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης, αφού τα εν λόγω απωθητικά φέρουν πολλές και επικίνδυνες ουσίες όχι μόνο για τα φίδια αλλά και για τον άνθρωπο καθώς και τα όποια κατοικίδια.

Αντί αυτών, προτίμησε κάποιο ειδικό απωθητικό που απευθύνεται αποκλειστικά στην περίπτωση των φιδιών. Στην αγορά θα βρεις συγκεκριμένα οικολογικά προϊόντα (όπως είναι το Ortho Snake-B), τα οποία αποτελούνται από ορισμένα έλαια τα οποία απωθούν τα φίδια. Με τον τρόπο αυτό θα γλιτώσεις από τυχόν περιπτώσεις δηλητηρίασης των κατοικίδιών σου ή-ακόμη χειρότερα-ανθρώπων.

απέκλεισε τις τροφές των φιδιών από το σπίτι σου

Βέβαια, οι περισσότεροι λένε πως η καλύτερη λύση-τρόπος αντιμετώπισης μίας ανεπιθύμητης κατάστασης (στην περίπτωσή μας η εμφάνιση των φιδιών) έγκειται στην αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών του εν λόγω προβλήματος. Με απλά λόγια, αν δεν θέλεις να εμφανιστούν φίδια στην αυλή σου, φρόντισε να μην δώσεις αφορμές ώστε να έρθουν. Τα φίδια θα επισκεφθούν το σπίτι σου είτε γιατί θέλουν να “βολευτούν” σε κάποιο σκιερό μέρος είτε γιατί η τροφή που αναζητούν βρίσκεται στην περιοχή σου.

Δες επίσης: 2 Εξαιρετικά εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείς από τα ποντίκια!

Τα φίδια τρέφονται κυρίως με τρωκτικά (όπως είναι τα ποντίκια), επομένως ένας καλός τρόπος για να κρατήσεις τα φίδια μακριά από την αυλή του σπιτιού σου είναι να απαλλαχτείς από την ύπαρξη της αγαπημένης τους τροφής (ξαφνικά άρχισες να αγαπάς τις γάτες;). Επίσης, καλό θα ήταν να μην αφήνεις εκτεθειμένη στην αυλή σου οποιαδήποτε τροφή για το κατοικίδιό σου (αν διαθέτεις), γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσελκύσεις τα φίδια με αυτόν τον τρόπο.

χρησιμοποίησε αφρό πολυουρεθάνης για να καλύψεις τα κενά στο σπίτι σου

Πέρα των παραπάνω, ακόμη ένας καλός τρόπος για να κρατήσεις τα φίδια μακριά-και πιο συγκεκριμένα από το εσωτερικό του σπιτιού σου-είναι να καλύψεις οποιοδήποτε κενό ή τρύπα φέρει το σπίτι σου με αφρό πολυουρεθάνης. Με τον τρόπο αυτό θα “σφραγίσεις” κάθε πιθανή είσοδο του σπιτιού σου.

ακατάστατη αυλή

Επίσης, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αυλή σου αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό παράγοντα αναφορικά με το θέμα της εμφάνισης ή μη των φιδιών. Τα φίδια αρέσκονται να σέρνονται σε περιοχές όπου υπάρχουν ξύλα, μέταλλα, διάφορα σκουπίδια ή ψηλή βλάστηση. Αυτό συμβαίνει διότι αυτά τα περιβάλλοντα προσφέρουν έξτρα “κρυψώνες” στα φίδια καθώς και περισσότερη δροσιά-προστασία από τον ήλιο.

Έτσι, αν στην αυλή σου βρίσκονται πεταμένα ξύλα ή σίδερα από διάφορες κατασκευές ή αν αμελείς το κούρεμα του γρασιδιού, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προσελκύσεις φίδια στην αυλή σου. Επομένως, φρόντισε να διατηρείς την αυλή σου σε άψογη κατάσταση (καθαρισμός-απομάκρυνση των σκουπιδιών και άλλων υλικών καθώς και κούρεμα του γρασιδιού), αν δεν θέλεις να έρθεις αντιμέτωπος με δυσάρεστες “εκπλήξεις”.

παγίδα κόλλας για φίδια και τρωκτικά

Τέλος, οι παγίδες για φίδια αποτελούν ακόμη μία λύση για το πρόβλημα της εμφάνισης των φιδιών, αν και εδώ περνάμε σε μία λύση αντιμετώπισης του φαινομένου και όχι πρόληψής του, όπως στις προηγούμενες περιπτώσεις. Στην αγορά κυκλοφορούν ορισμένες “παγίδες” κόλλας, οι οποίες απευθύνονται και για την αντιμετώπιση των τρωκτικών.

Related Posts