ακατάστατη κουζίνα

4 Λόγοι που η κουζίνα σου φαίνεται ακατάστατη!

Όλες οι νοικοκυρές περνάμε πολύ χρόνο μέσα στην κουζίνα. Για αυτό το λόγο, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο πρακτική και εργονομική. Επίσης, προκειμένου να βρίσκεις όσα ψάχνεις, πρέπει να είναι και τακτοποιημένα. Ωστόσο, πολλές φορές λόγω κούρασης και βαρεμάρας, δε δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στην όψη της κουζίνας μας. Για αυτό και γίνονται κάποια λάθη. Διάβασε παρακάτω, για να μάθεις ποιοι είναι οι 4 λόγοι που φαίνεται η κουζίνα σου ακατάστατη και πώς να το διορθώσεις!

Γιατί η κουζίνα σου φαίνεται πάντα ακατάστατη;

1. Κρατάς περιττά πράγματα στα ντουλάπια/συρτάρια

ακατάστατη κουζίνα

Όλοι μας λίγο ή πολύ, δυσκολευόμαστε να πετάξουμε πράγματα, με τη σκέψη ότι ίσως τα χρειαστούμε κάποια στιγμή. Μεταξύ μας, όλοι ξέρουμε ότι δε θα τα αναζητήσεις ποτέ και απλά θα κάθονται να σου τρώνε χώρο. Πέταξε, λοιπόν, ότι δε χρειάζεσαι. Κάνε χώρο στην κουζίνα σου, για τα απαραίτητα.

Δες επίσης: 7 Tips για την οργάνωση της κουζίνας!

2. Έχεις πολλές συσκευές στον πάγκο

τακτοποιημένη κουζίνα

Ειδικότερα, εάν έχεις μικρή κουζίνα, γνωρίζεις πόσο δύσκολο είναι να χωρέσεις όλες τις μικροσυσκευές σου, αλλά και να σου μείνει και χώρος. Για αυτό, καλύτερα να αφήσεις έξω όποιες συσκευές χρησιμοποιείς καθημερινά και τις υπόλοιπες να τις “κρύψεις”. Βρες χώρο σε κάποιο ντουλάπι ή συρτάρι και έτσι θα κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη και πιο λειτουργική.

Δες επίσης: 5 Όμορφοι τρόποι να διακοσμήσεις την κουζίνα το φθινόπωρο

3. Δεν εκμεταλλεύεσαι το ντουλάπι των σκουπιδιών

οργάνωση κουζίνας

Είναι γνωστό, πως οι περισσότεροι από εμάς δεν εκμεταλλευόμαστε σωστά το ντουλάπι των σκουπιδιών. Αυτό συμβαίνει, διότι, δεν υπάρχει αρκετός χώρος να βάλεις πολλά πράγματα, οπότε εξαρχής αποφεύγουμε να το χρησιμοποιούμε. Ωστόσο, χωράνε πολλά περισσότερα πράγματα από όσο πιστεύεις. Μπορείς να οργανώσεις εκεί τα καθαριστικά της κουζίνας, ώστε να είναι τακτοποιημένα και συγκεντρωμένα.

Δες επίσης: Έξυπνοι τρόποι να δείχνει η κουζίνα σου πολυτελής

4. Έχεις πάρα πολλά μαγνητάκια στο ψυγείο

οργάνωση κουζίνας

Δες επίσης: Οργάνωση κουζίνας με καθημερινά αντικείμενα!

Τι πιο σύνηθες από ένα ψυγείο γεμάτο με μαγνητάκια από όλο τον κόσμο και κολλημένα χαρτάκια με λίστες του σούπερ μάρκετ και φωτογραφίες της οικογένειας. Ωστόσο, μια τέτοια εικόνα προκαλεί μεγάλη βαβούρα σε έναν χώρο. Για αυτό, προσπάθησε να βγάλεις ό,τι δε σου χρειάζεται και να τα βάλεις στη θέση τους. Για παράδειγμα, πάρε ένα τετράδιο για να σημειώνεις τα ψώνια που χρειάζεσαι.