ιδιαίτερα φωτιστικά οροφής

16 Ιδιαίτερα φωτιστικά οροφής!

Για ολοκληρωμένο εσωτερικό χώρο φρόντισε να επιλέξεις τον κατάλληλο φωτισμό για το σπίτι σου ώστε να το αναδεικνύεις σωστά. Το είδος του δωματίου, το ύψος του, η διακόσμηση και γενικότερα η αισθητική σου είναι αυτά που θα καθορίσουν το τι φωτιστικό θα διαλέξεις.

Ένα όμορφο φωτιστικό οροφής θα κάνει κάθε δωμάτιο να λάμψει. Ως γενική πηγή φωτός λοιπόν μπορείς να διαλέξεις ένα ημι-επίπεδο, ένα κρεμαστό φωτιστικό ή έναν πολυέλαιο. Σημαντική είναι και η θέση κάθε φωτιστικού στο ταβάνι. Καλό είναι να τοποθετείται με συμμετρία σε κάθε χώρο και να λαμβανεις υπόψην και τις υπόλοιπες πηγές φωτισμού στο εκάστοτε δωμάτιο.

16 Φωτιστικά οροφής για όλο το σπίτι!

Το φωτιστικό παίζει καθοριστικό ρόλο στην εικόνα ενός δωματίου. Αυτό γιατί αν δε ταιριάζει αισθητικά ή εάν δε φωτίζει σωστά θα ‘χτυπάει’ στο μάτι και το αποτέλεσμα θα είναι άσχημο. Ο κάθε χώρος έχει διαφορετικές ανάγκες σε φωτισμό επομένως καλό θα ήταν να συμβουλευτείς έναν ειδικό πριν αγοράσεις φωτιστικό και να ξεκαθαρίσεις από την αρχή για ποιο δωμάτιο του σπιτιού προορίζεται το φωτιστικό που ψάχνεις.

Δες επίσης: 15 Εξαιρετικά ξύλινα φωτιστικά για να επιλέξεις το ιδανικό για εσένα!

Υπάρχουν πολλά μοντέρνα σχέδια που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα φωτιστικά και μπορούν να κάνουν τον χώρο σου να ξεχωρίζει. Τέτοια σχέδια είναι για παράδειγμα τα γεωμετρικά σχήματα και τα σχήματα λουλούδια σε φωτιστικά.

Δες επίσης: 9 Μοναδικά DIY κρεμαστά φωτιστικά!

Καλό θα ήταν να μη μείνεις μόνο στον φωτισμό οροφής αλλά να δώσεις σημασία και στον έμεσσο φωτισμό που συμπεριλαμβάνει διάφορα πορτατίφ, φωτιστικά δαπέδου ή και τοίχου. Φυσικά, όλα αυτά πρέπει να τοποθετούνται σε έναν χώρο ανάλογα και με τη πρόσβαση του φυσικού φωτός στο κάθε δωμάτιο.

Δες επίσης: 5 Φωτιστικά υπνοδωματίου που θα αλλάξουν το χώρο!

Δες επίσης: 8 Ιδέες για να κάνεις το δωμάτιο σου πιο φωτεινό!

Για ψηλοτάβανους χώρους μπορείς να επιλέξεις ένα μεγάλο φωτιστικό ή ένα κρεμαστό φωτιστικό όπως έναν πολυέλαιο. Υπάρχουν και φωτιστικά με ρυθμιζόμενη κλίση και ρυθμιζόμενη ένταση στο φως. Αυτά μπορούν να ενισχύσουν το φωτισμό στο σπίτι σου και να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα!