Διάχυτος απαλός φωτισμός για όλα τα δωμάτια του σπιτιού

    Πως να φτιάξεις τον τέλειο φωτισμό στο σπίτι σου!

    Όταν θα έρθει η στιγμή να σκεφτείς τον φωτισμό στο σπίτι σου, θα σου έλεγα να ξεφύγεις λίγο από την πρακτικότητα που προσφέρει. Ο λόγος είναι επειδή, ο σωστός φωτισμός αναδεικνύει την προσωπικότητα του κάθε δωματίου.

    Να δημιουργήσεις μια αισθητή αύρα άνεσης σε κάθε δωμάτιο. Με πιο απλά λόγια, δεν είναι απλά μια λάμπα και ένας διακόπτης. Το μυστικό κρύβεται στην ομοιομορφία, η οποία προκαλεί το οπτικό ενδιαφέρον και θα φτιάξει στο τέλος την ατμόσφαιρα που θες. Χρειάζεται μεθοδολογία και έμφαση στη λεπτομέρεια.

    6 Συμβουλές και Ιδέες για τον τέλειο φωτισμό στο σπίτι σου!

     

    1. Επέλεξε περισσότερες από μια μόνο πηγή φωτισμού.

    Πως να φτιάξεις τον τέλειο φωτισμό στο σπίτι σου με διάφορα φωτιστικά

    Το μυστικό για καλό φωτισμό, βρίσκεται στα διάφορα στρώματα φωτισμού. Δηλαδή όχι μόνο μια λάμπα στην οροφή αλλά μπορείς να επιλέξεις μια ποικιλία φωτιστικών. Έτσι δημιουργείς ζεστή ατμόσφαιρα και οικειότητα στο χώρο. Συγκεκριμένα, πρέπει να συνδυάσεις 3 διαφορετικούς άξονες: στο γενικό φωτισμό του δωματίου, στον στοχευμένο φωτισμό και τέλος στον φωτισμό που σε εξυπηρετεί για να εργαστείς ή και να διαβάσεις ένα βιβλίο.

    Δες επίσης: 5 Φωτιστικά που δεν πρέπει να λείπουν από το σαλόνι!

    2. Γενικός φωτισμός του δωματίου.

    Διάχυτος απαλός φωτισμός για όλα τα δωμάτια στο σπίτι σου

    Όταν μιλάμε για γενικό φωτισμό εννοούμε τη λάμπα οροφής που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Για αρχή πρέπει πρώτα να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν πρέπει να εφαρμόσεις υπερβολικά φωτεινές λάμπες, είναι από τις πιο κακές επιλογές, δεν έχουν ισορροπία και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις το χώρο σκοτεινό και ζοφερό. Ιδανικός γενικός φωτισμός για κάθε δωμάτιο στο σπίτι σου είναι το απαλό λευκό φως. Το φως που θα σε εξυπηρετήσει καλύτερα είναι το διάχυτο φως, με πιο απλά λόγια να μη σε φωτίζει άμεσα αλλά η αντανάκλαση του.

    Δες επίσης: 9 Ιδιαίτερα φωτιστικά για το υπνοδωμάτιο!

    3. Λάβε υπόψη, την ισχύ της λάμπας.

    Επέλεξε σωστά την ισχύ της λάμπας για τον τέλειο φωτισμό στο σπίτι σου.

    Έχει να κάνει με τη διάθεση σου. Είναι σαν να θες να απολαύσεις ένα δείπνο κάτω από μια δυνατή λάμπα. Σίγουρα δεν το θες. Επομένως, ο σκοπός του κάθε χώρου μπορεί και να σε καθοδηγήσει. Στην τραπεζαρία θα διαλέξεις τα 60W. Στο καθιστικό που ίσως να είναι ένας χώρος που θα διαβάσεις 75 με 100w. Είναι πρακτικό και ωραίο να έχεις επιλογές. Αν δεν έχετε διακόπτες που μπορείς να αλλάξεις την ισχύ του φωτισμού σου (dimmers),  τότε απλά μπορείς να έχεις εναλλακτικές πηγές φωτισμού. Τέλος, ο ιδανικός φωτισμός είναι στο επίπεδο του ματιού και όχι πάνω από το κεφάλι όπου δημιουργεί σκιές.

    4. Ειδικός φωτισμός.

    Ειδικός φωτισμός για να δώσεις έμφαση στο δωμάτιο

    Πέρα από το γενικό φωτισμό, χρησιμοποίησε φωτιστικά που θα δώσουν έμφαση, σε ένα έργο τέχνης ή σε κάποια αντικείμενα στο σπίτι. Μπορείς δηλαδή με ένα φωτιστικό σου, να αναδείξεις ένα συγκεκριμένο σημείο στο σπίτι που έχεις  διακοσμήσει πολύ όμορφα. Χρησιμοποιώντας ανάλογα είτε φωτιστικά δαπέδου ή επιτραπέζια.

    5. Ενσωματωμένος φωτισμός.

    ενσωματωμένος φωτισμός στο τοίχο , διακόσμηση

    Είναι ξεχωριστός. Αν έχεις τον χώρο, και τις προδιαγραφές σε ένα από τα δωμάτια στο σπίτι σου, μπορείς να ενσωματώσεις λαμπτήρες στον τοίχο σου. Είναι από τις πιο δημιουργικές και πρωτότυπες μεθόδους φωτισμού. Μπορείς εκεί να βάλεις τα διακοσμητικά σου, αυτόματα τραβάει όλο το ενδιαφέρον, στο σημείο αυτό και κάνει πολύ όμορφο και ζεστό τον χώρο.

    6. Περιστροφικοί διακόπτες (Dimmers).

    διακόπτες dimmers

    Μην ξεχνάς αυτή τη δυνατότητα. Ένας διακόπτης τύπου dimmer, είναι ότι πιο πρακτικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Ο φωτισμός για τη διακόσμηση είναι το παν, δημιουργεί ίντριγκα, δράμα, ατμόσφαιρα και ένας διακόπτης dimmer θα σου το κάνει ακόμη πιο εύκολο.

    7. Μην ξεχνάς το χρώμα στους τοίχους.

    Φωτεινό σπίτι και φωτεινό χρώμα στους τοίχους

    Ακόμη και να βάλεις πολλά φωτιστικά, ένας σκούρο χρώμα τοίχου θα κάνει ακόμη πιο μικρό το δωμάτιο και σκοτεινό. Επομένως, αν επιζητάς μια φωτεινή και ισορροπημένη ατμόσφαιρα κανόνισε να έχεις φωτεινό και απαλό χρώμα στους τοίχους του σπιτιού σου.