Πως να φτιάξεις ένα πορτατίφ για το κομοδίνο σου!

Το πορτατίφ είναι κάτι αρκετά σημαντικό για το δωμάτιο του καθενός. Το βράδυ μπορεί να θέλεις να διαβάσεις κάτι ή απλά να χρειάζεσαι κάποιο φως για να μην βρίσκεται στο σκοτάδι. Μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις το φως του δωματίου, αλλά τις περισσότερες φορές είναι περισσότερο από όσο χρειάζεσαι.

Με το πορτατίφ, μπορείς να έχεις όσο φως χρειάζεσαι το βράδυ και είναι εύκολο να το ανοίξεις ή να το κλείσεις από τη στιγμή που βρίσκεται δίπλα σου. Βέβαια δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις αυτό το κατάλληλο πορτατίφ που να ταιριάζει στον χώρο σου. Γι αυτό το λόγο όμως υπάρχουν και τα DIY.

Εύκολο DIY πορτατίφ για το κομοδίνο σου!

kouti kopsimo

Δες επίσης 10 Απλές DIY προτάσεις διακόσμησης για το διαμέρισμα σου!

Αυτό που θα χρειαστείς είναι ένας μηχανισμός με διακόπτη που δέχεται λάμπα και ένα κουτί της επιλογής σου. Το κουτί εξαρτάται από το σχήμα που θέλεις να δημιουργήσεις. Ξεκίνα τραβώντας γραμμές περίπου ένα εκατοστό από τις άκρες του κουτιού στην κάθε πλευρά. Μόλις το κάνεις σε όλες τις πλευρές ξεκίνα να κόβεις πάνω στο σχέδιο.

xroma kouti

Το αποτέλεσμα που θα έχεις όταν τελειώσεις είναι το περιμετρικό μέρος του κουτιού. Χρωμάτισε την περίμετρο του κουτιού με οποιοδήποτε χρώμα ανεξίτηλου μαρκαδόρου θέλεις. Βάλε το κουτί με τη βάση σε ένα χαρτόνι και φτιάξε το σχέδιο επάνω στο χαρτόνι. Φτιάξε ένα ίδιο σχέδιο με το κουτί στο χαρτόνι 2,5 εκατοστά μεγαλύτερο από κάθε πλευρά.

xartoni vasi

vasi portatif

Δες επίσης 4 DIY που μπορείς να κάνεις με πετσέτες θαλάσσης!

Κόψε το σχέδιο που έχεις φτιάξει στο χαρτόνι. Με το ψαλίδι κόψε 2 απέναντι πλευρές σαν προέκταση του μικρότερου τετραγώνου και ξεκίνα να διπλώσεις τα σημεία που προεξέχουν. Έπειτα, χρησιμοποίησε κόλλα για να κολλήσεις τα σημεία που προεξέχουν έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια βάση.

trigona vasi

Βάλε διαγώνια πάνω στη βάση που δημιούργησες το κομμένο κουτί και σημείωσε το μέρος που βρίσκεται πάνω στη βάση. Κόψε ένα μικρό σημείο από το χαρτόνι και σχεδίασε 3 σημεία με απόσταση 1 εκατοστό το ένα από το άλλο. Δίπλωσε πάνω στα σημεία τα οποία μάρκαρες έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα μικρο τρίγωνο. Κόψε το χαρτόνι που περισσεύει και κόλλα το τρίγωνο. Επανάλαβε την διαδικασία 3 φορές.

vasi fotistiko

Τώρα θα πρέπει να έχεις συνολικά 4 τρίγωνα. Κόλλησε τα τρίγωνα πάνω στη βάση που έχεις δημιουργήσει, εκεί που έχεις σημειώσει στο προηγούμενο βήμα. Έπειτα, χρησιμοποίησε χαρτί για να καλύψεις τα 4 πλαϊνά και το πάνω μέρος από το κουτί. Μπορείς να κάνεις διάφορα σχέδια πάνω στο χαρτί.

fotistiko diy

Δες επίσης Πως να φτιάξεις φυσικό αρωματικό μπάνιου!

Κάνε τρύπα στην βάση για να περάσεις τον μηχανισμό για την λάμπα. Μόλις φτιάξεις την τρύπα που χρειάζεσαι, βάψε την βάση όπως και το υπόλοιπο κουτί με το χρώμα που επιθυμείς. Βάλε το κουτί που έφτιαξες πάνω στη βάση και το πορτατίφ είναι έτοιμο για χρήση.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!