οργάνωση στα σεντόνια στο σπίτι

4 Έξυπνοι τρόποι να αποθηκεύεις τα σεντόνια

Τα σεντόνια είναι μεγάλα και ογκώδη και πολλές φορές δυσκολευόμαστε στο δίπλωμα και στην αποθήκευση τους. Η κακή οργάνωση τους μπορεί να κάνει τα σεντόνια να πατιούνται, να τσαλακώνονται ή ακόμα και να ξεχειλώνουν. Για αυτό, είναι σημαντικό να υιοθετήσεις μια μέδοθο αποθήκευσης ώστε να τα προστατέψεις αλλά και να βρίσκεις αμέσως το κάθε σετ χωρίς να ψάχνεις.

Φυσικά, ο τρόπος που θα διαλέξεις για να αποθηκεύεις τα λευκά είδη σου σου εξαρτάται και από τη μονάδα αποθήκευσης που θα τα έχεις μέσα. Παρακάτω θα σου δείξουμε 4 έξυπνους τρόπους για να οργανώσεις τα σεντόνια σου!

4 Ιδέες για να αποθηκεύσεις σετ σεντονιών

 

Δίπλωσε ασορτί τα σεντόνια σου μέσα σε μαξιλαροθήκη

τρόπος να διπλώσεις σεντόνια

Για μια τακτοποιημένη εμφάνιση δίπλωσε σε ορθογώνιο σχήμα τα σεντόνια σου στο μέγεθος της μαξιλαροθήκης του σετ. Έπειτα, βάλε τα σεντόνια μέσα στη μαξιλαροθήκη και αποθήκευσε τα σετ το ένα πάνω στο άλλο.

Η ντουλάπα θα φαίνεται αμέσως πιο οργανωμένη και πιο εύχρηστη. Επιπλέον, την επόμενη φορά που θα αλλάξεις σεντόνια θα έχεις έτοιμα τα σετ μπροστά σου και δε θα χρειαστεί να ψάχνεις που είναι το κάθε σεντόνι-μαξιλαροθήκη.

Δες επίσης: 7 Έξυπνες λύσεις για την οργάνωση ενός μικρού σπιτιού!

Τύλιξε ρολάκια τα σεντόνια και αποθήκευσε τα μέσα ως πουγκάκια

δίπλωμα σεντονιών

Άλλη μια λύση για να διατηρείς τα σεντόνια σου ως σετ είναι σε μικρά πουγκάκια. Τύλιξε τα σεντόνια σε ρολάκια και αποθήκευσε τα πάλι μέσα στην αντίστοιχη μαξιλαροθήκη, κλείνοντας την ως πουγκάκι.

Αυτός ο τρόπος αποθήκευσης θα σε εξυπηρετήσει εάν δεν έχεις βαθιές και ευρύχωρες ντουλάπες!

Δες επίσης: Ιδέες οργάνωσης για τα κολιέ χωρίς να μπλέκονται!

Σεντόνια σε κουτιά και καλάθια

οργάνωση ντουλάπας

Τα καλάθια οργάνωσης ή τα κουτιά μπορούν να είναι επίσης σωτήρια στην αποθήκευση των σεντονιών. Εδώ, σου προτείνουμε να τα στοιβάξεις σε ρηχά κουτιά ή καλάθια έτσι ώστε να μην χρειάζεται να χαλάς το δίπλωμα όταν θες να βγάλεις τα κάτω κάτω σεντόνια.

Δίπλωσε τα σε ρολάκια ή σε μικρά ορθογώνια κομμάτια και στοίβαξε τα το ένα δίπλα στο άλλο και όχι το ένα πάνω στο άλλο. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να διατηρείς σε τάξη τις ντουλάπες σου!

Δες επίσης: 5 Συμβουλές καλύτερης οργάνωσης του σπιτιού από τους ειδικούς!

Κρέμασε τα σε κρεμάστρες με ράβδους

οργάνωση στα σεντόνια

Δες επίσης: 5 Βήματα για οργάνωση γραφείου για full απόδοση!

Οι στιβαρές κρεμάστρες μπορούν να χωρέσουν ένα σετ σεντονιών το καθένα και αυτό μειώνει επίσης τον χρόνο διπλώματος. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις και κρεμάστρες με πολλαπλές ράβδους για περισσότερο χώρο ανά κρεμάστρα. Αυτή είναι επίσης μια καλή λύση εάν το μέρος όπου θα τα αποθηκεύεις είναι δύσκολο να το φτάσεις, όπως για παράδειγμα ψηλό ράφι σε μια ντουλάπα.