τραπεζαρία μικρό χώρο

  Τρόποι να χωρέσεις τραπεζαρία σε ένα μικρό χώρο

  Η τραπεζαρία είναι ένας χώρος του σπιτιού που μαζευόμαστε και περνάμε όμορφες στιγμές. Όταν όμως το σπίτι είναι μικρό συνήθως παραλείπουμε την τραπεζαρία αφού θεωρούμε ότι δεν επαρκεί ο χώρος. Ωστόσο, το ήξερες ότι μπορείς να εντάξεις μια τραπεζαρία ακόμα και στον πιο μικρό χώρο αν κάνεις σωστές επιλογές;

  Είναι αλήθεια ότι σε ένα μικρό σπίτι η τραπεζαρία θεωρείται πολυτέλεια, γι’ αυτό και συνήθως παραλείπεται. Δεν είναι όμως περιττή ούτε περιορίζει το χώρο σου αν επιλέξεις το σωστό τραπέζι! Δες λοιπόν μερικούς τρόπους να χωρέσεις μια τραπεζαρία σε ένα μικρό χώρο!

  Όμορφες τραπεζαρίες που ταιριάζουν σε κάθε μικρό σπίτι!

   

  Στρογγυλό τραπέζι

  Ένα στρογγυλό τραπέζι πιάνει συνήθως λιγότερο χώρο επομένως αποτελεί μια καλή επιλογή αν δεν έχεις ένα μεγάλο σπίτι! Ειδικά αν βρεις μια ροτόντα με μικρή διάμετρο δε θα δυσκολευτείς να βρεις σημείο στο σπίτι για να τη χωρέσεις. Πέρα από το θέμα των διαστάσεων όμως, ένα στρογγυλό τραπέζι, είτε ξύλινο είτε γυάλινο, είναι μια ωραία επιλογή αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά.

  Δες επίσης: 5 Ιδέες για να δώσεις στο σπίτι σου σκανδιναβικό στυλ

  Τραπέζι που αναδιπλώνεται

  Αν έχεις ένα πραγματικά μικρό σπίτι που δε χωράει τίποτα τότε η καλύτερη λύση για εσένα είναι ένα τραπέζι που αναδιπλώνεται. Ένα τέτοιο τραπέζι είναι τέλειο καθώς μπορείς να το ανοίγεις όταν θέλεις να φας και να το διπλώνεις όταν δε το χρειάζεσαι πια. Και φυσικά χωράει ακόμα και στο πιο μικρό στούντιο! Έτσι, αφενός θα ικανοποιήσεις την ανάγκη για τραπεζαρία και αφετέρου δε θα περιοριστεί περισσότερο ο χώρος σου!

  Δες επίσης: 6 Τραπέζια για εντυπωσιακή διακόσμηση τραπεζαρίας!

  Πάγκος με σταντ

  Μια μοντέρνα ιδέα που είναι πιο βολική απ’ ότι δείχνει είναι ένα σταντ με σκαμπό. Εξάλλου, κάτι τέτοιο μπορεί να χωρέσει ακόμα και στον πιο μικρό χώρο. Μπορείς ακόμα και να στερεώσεις το σταντ σου κάθετα στον πάγκο της κουζίνας και να φτιάξεις έτσι εύκολα μια εναλλακτική τραπεζαρία μέσα στην κουζίνα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα! Ίσως να μην είναι η τραπεζαρία που πάντα είχες ονειρευτεί αλλά σίγουρα θα κάνει τη δουλειά του και μάλιστα με στυλ!

  Δες επίσης: 5 Tips διακόσμησης για μια κομψή τραπεζαρία!

  Μικρό τετράγωνο τραπέζι

  Αν θέλεις να χωρέσεις μια τραπεζαρία στον μικρό σου χώρο τότε μια καλή επιλογή αποτελεί ένα μικρό τετράγωνο τραπέζι, προσαρμοσμένο στις διαστάσεις που έχεις περιθώριο. Για να σου πιάσει το τραπέζι όσο το δυνατό λιγότερο χώρο μπορείς να το ακουμπήσεις στον τοίχο. Μπορεί έτσι στην ουσία να χάνεις μια θέση για καρέκλα αλλά αν δεν τρώτε περισσότερα από τρία άτομα συνήθως αυτό δεν είναι κάτι που θα σε επηρεάσει!