σκανδιναβικό στυλ

  5 Ιδέες για να δώσεις στο σπίτι σου σκανδιναβικό στυλ

  Η σκανδιναβική διακόσμηση αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι μπορείς εύκολα να την πετύχεις και είναι αρκετά κομψή, παραμένοντας ωστόσο ανεπιτήδευτη. Αν λοιπόν σου αρέσει το σκανδιναβικό στυλ στη διακόσμηση τότε πρέπει να μάθεις πως να το πετύχεις!

  Είναι αλήθεια ότι το σκανδιναβικό interior design είναι μια μεγάλη τάση που συνδυάζει ομορφιά με πρακτικότητα. Ανακάλυψε λοιπόν 5 ιδέες για να δώσεις στο σπίτι σου σκανδιναβικό στυλ!

  Όμορφοι τρόποι για σκανδιναβική διακόσμηση!

   

  1. Χρησιμοποίησε το λευκό χρώμα στη διακόσμηση

  γκρι καναπές μίνιμαλ σαλόνι

  Το λευκό χρώμα είναι ένα από τα αγαπημένα για ένα σκανδιναβικό σπίτι. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι πρέπει όλο το δωμάτιο να είναι σε λευκό χρώμα. Μπορείς άνετα να συνδυάσεις το λευκό με άλλα χρώματα, κατά προτίμηση γήινα και ουδέτερα, όπως είναι το μπεζ και το γκρι. Έτσι, ο χώρος σου, είτε αυτός είναι το σαλόνι είτε το υπνοδωμάτιο θα δείχνει απολύτως σικ!

  Δες επίσης: Ιδέες από τα ΙΚΕΑ που θα ανανεώσουν την κουζίνα!

  2. Πες ναι στα φυτά

  πολυθρόνα τζάκι φυτό σκανδιναβικό στυλ

  Το σκανδιναβικό στυλ αγαπά πολύ τα φυτά και γενικότερα τις πρασινάδες στη διακόσμηση. Αν λοιπόν θέλεις να το υιοθετήσεις στο σπίτι σου τότε χρειάζεσαι απαραίτητα μερικά φυτά εσωτερικού χώρου που θα δώσουν χρώμα και ζωή σε κάθε δωμάτιο. Μπορείς να επιλέξεις είτε μεγάλα φυτά αν έχεις άπλετο χώρο, είτε ακόμα και μικρές γλάστρες για μια μικρότερη δόση πράσινου!

  Δες επίσης: 5 Όμορφες πρασινάδες που θα ανανεώσουν το σπίτι!

  3. Κράτα τη διακόσμηση minimal

  μίνιμαλ λευκό σαλόννι

  Μια βασική αρχή της σκανδιναβικής διακόσμησης είναι ο μινιμαλισμός. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλεις ένα τέτοιο στυλ διακόσμησης τότε θα πρέπει να ξεφορτωθείς τα περιττά διακοσμητικά αντικείμενα αλλά και την ακαταστασία. Έτσι, ο χώρος πρέπει να διαθέτει τα απαραίτητα και να δείχνει οργανωμένος και τακτοποιημένος.

  Δες επίσης: 5 Μυστικά για cozy ατμόσφαιρα στο σπίτι σου!

  4. Το ξύλο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της σκανδιναβικής διακόσμησης

  Το ξύλο είναι ίσως το αγαπημένο υλικό σε ένα σπίτι σκανδιναβικής αισθητικής. Για το λόγο αυτό φρόντισε να το εντάξεις στο σπίτι σου είτε επιλέγοντας ξύλινα έπιπλα και διακοσμητικά είτε ακόμα και πάτωμα. Μάλιστα, προτίμησε ανοιχτές αποχρώσεις σε ξύλινο δάπεδο. Το ξύλο θα προσδώσει στο σπίτι ζεστασιά!

  Δες επίσης: 5 Ιδέες για να δείχνει το σπίτι πιο ζεστό!

  5. Προτίμησε απλές κουρτίνες

  σαλόνι λευκές κουρτίνες

  Οι απλές, μονόχρωμες και σχεδόν διάφανες κουρτίνες είναι εκείνες που ταιριάζουν περισσότερο σε ένα σκανδιναβικό σαλόνι ή υπνοδωμάτιο. Δε χρειάζεται λοιπόν να ψάχνεις κάτι περίτεχνο και φορτωμένο. Μια απλή λινή κουρτίνα θα καλύψει τις ανάγκες σου, αφήνοντας όσο το δυνατό περισσότερο φυσικό φως να εισέλθει στο δωμάτιο.