μυγάκια λεμόνι

5 Τρόποι για να ξεφορτωθείς τα μυγάκια κουζίνας

Ένα ξεχασμένο φρούτο ή λαχανικό είναι αρκετό για να γεμίσεις με μυγάκια κουζίνας. Μπορεί να φαίνονται μικρά και άκακα αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ ενοχλητικά. Όταν ξεκινήσουν να εμφανίζονται στην κουζίνα, πρέπει η αντιμετώπιση τους να γίνει άμεσα διότι η αναπαραγωγή τους θα είναι ιδιαίτερα γρήγορη. Όπως καταλαβαίνεις πρέπει να δράσεις άμεσα αλλά και αποτελεσματικά.

Εάν βασανίζεσαι από τα ενοχλητικά μυγάκια κουζίνας και θες να απαλλαγείς, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα. Συνέχισε να διαβάζεις και δες ποιοι είναι οι 7 τρόποι για να ξεφορτωθείς τα μυγάκια της κουζίνας!

Πες οριστικό αντίο στα μυγάκια κουζίνας ή αλλιώς τα μυγάκια φρούτων!

 

Από που προέρχονται μυγάκια;

μυγάκια λεμόνι

Αρχικά, πριν ξεκινήσουμε τον τρόπο αντιμετώπισης είναι σημαντικό να καταλάβουμε την πηγή του προβλήματος. Έτσι, θα ξέρεις πως να προσέχεις για να μην αντιμετωπίσεις ξανά το ίδιο πρόβλημα. Τα μυγάκια της κουζίνας κατά κύριο λόγο προέρχονται από κάποιο φρούτο ή λαχανικό που έχει χαλάσει και έχει ξεχαστεί. Ουσιαστικά, τα τραβάει το σάκχαρο των φρούτων που απελευθερώνεται όταν αυτό σαπίζει. Επειδή τα μυγάκια αυτά αναπαράγονται εξαιρετικά γρήγορα, είναι σημαντικό να αναλάβεις δράση εξόντωσης άμεσα. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσεις την αντιμετώπιση, τόσο πιο εύκολα θα απαλλαγείς από το πρόβλημα.

Δες επίσης : Πώς να απαλλαγείς από τα μυγάκια φυσικά!

1. Πέταξε οτιδήποτε χαλασμένο

σάπια φρούτα

Όπως καταλαβαίνεις, το να πετάξεις στα σκουπίδια την πηγή που προκάλεσε την έφοδο, είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα. Εξίσου σημαντικό είναι να πετάξεις και την σακούλα των σκουπιδιών που περιέχει το σάπιο φρούτο ή λαχανικό για να φύγουν εντελώς από το σπίτι. Μη ξεχνάς, τα μυγάκια μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και να υπάρχει κάποιο σάπιο φρούτο ή λαχανικό στο ψυγείο. Ο καθαρισμός του ψυγείου είναι εξίσου σημαντικός.

Δες επίσης : 10 Tricks για να κρατήσεις φρέσκα τα λαχανικά και τα φρούτα!

2. Καθάρισε όλες τις επιφάνειες της κουζίνας

καθάρισμα

Εξίσου σημαντικό βήμα είναι να καθαρίσεις κάθε επιφάνεια στην κουζίνα. Μπορεί να μην υπάρχει κάποιο προφανές πρόβλημα εκεί, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν αυγά από τα μυγάκια που τα βοηθούν στην αναπαραγωγή. Ψέκασε καλά πάγκους, επιφάνειες, νεροχύτη, μάτια κουζίνας και σκούπισε και σφουγγάρισε καλά.

3. Χρησιμοποίησε μηλόξυδο

μυγάκια ξύδι

Το ξύδι είναι θαυματουργό στο θέμα της καθαριότητας γι’ αυτό και μια λύση για να απαλλαχτείς από τα μυγάκια της κουζίνας είναι αυτή. Γέμισε ένα μπολ ή ένα ποτήρι με μηλόξυδο. Κάλυψε το με μεμβράνη τροφίμων καλά. Άνοιξε μικρές τρύπες πάνω στη μεμβράνη. Τα μυγάκια θα πάνε στο σημείο που είναι το ξύδι αλλά δε θα μπορέσουν να ξεφύγουν από την μεμβράνη με αποτέλεσμα να εξοντωθούν.

4. Ανακάτεψε μηλόξυδο με σαπούνι πιάτων

σαπούνι με ξύδι

Βάση της ίδιας λογικής, τα μυγάκια θα τραβηχτούν από τη μυρωδιά του ξυδιού και θα πλησιάσουν. Όταν αντιμετωπίσουν το υγρό πιάτων θα τους δημιουργηθεί μια αίσθηση ζάλης που δε θα τα αφήσει να συνεχίσουν να ζουν και να αναπαράγονται. Βάλε το διάλυμα σε διάφορα σημεία της κουζίνας ή και του σπιτιού για να έχεις σύντομα αποτελέσματα.

Δες επίσης : Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από τα έντομα στο σπίτι!

5. Δοκίμασε μπύρα ή κρασί

κρασί μυγάκι

Στο σημείο που υπήρχε το φρούτο που “προσκάλεσε” τα μυγάκια, τοποθέτησε ένα ανοιχτό μπουκάλι κρασί ή μπύρα. Τα μυγάκια θα “μαγευτούν” από τη μεθυστική μυρωδιά των ποτών και θα πλησιάσουν. Ωστόσο, το λεπτό στόμιο του μπουκαλιού είναι αρκετό για να παγιδεύσει τα μυγάκια της κουζίνας και να μην τα αφήσει να βγουν.

Μη βασανίζεσαι άλλο από τα ενοχλητικά μυγάκια της κουζίνας. Δες παραπάνω με ποιους τρόπους μπορείς να απαλλαγείς από αυτά χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάποιο χημικό. Εξόντωσε άμεσα αυτό το πρόβλημα από την κουζίνα σου εύκολα και αποτελεσματικά!