φωτεινό σπίτι

  5 Τρόποι να έχεις ένα πιο φωτεινό σπίτι

  Το πόσο φωτεινό είναι ένα σπίτι καθορίζει το πόσο ευχάριστο είναι. Και ποιος δε θα ήθελε λοιπόν ένα καλοφωτισμένο χώρο; Βέβαια, μερικές φορές ο προσανατολισμός ή η διαρρύθμιση σε ένα χώρο δεν το βοηθάν ώστε να φωτίζεται επαρκώς. Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Εφαρμόζουμε ορισμένα tricks που θα κάνουν το σπίτι πιο φωτεινό!

  Έχεις ένα σκοτεινό σπίτι και σου προκαλεί ψυχοπλάκωμα; Τότε σίγουρα πρέπει να του δώσεις φως ώστε να το κάνεις πιο ευχάριστο! Ανακάλυψε λοιπόν 5 τρόπους να έχεις ένα πιο φωτεινό σπίτι!

  Πώς να δώσεις φως στο σπίτι σου!

  1. Τοποθέτησε ελαφριές κουρτίνες

  λευκή κουρτίνα σαλόνι

  λευκή κουρτίνα υπνοδωμάτιο φωτεινό σπίτι

  Όταν στο σπίτι σου μπαίνει λίγο φως τότε είναι σίγουρο ότι δε θέλεις να το κόψεις ούτε αυτό το λίγο! Το πρώτο βήμα για να το πετύχεις αυτό είναι διαλέγοντας λεπτές και ανοιχτόχρωμες κουρτίνες. Οι κουρτίνες αυτές θα επιτρέπουν όσο το δυνατό περισσότερο φως να μπει στο δωμάτιο. Στο πλαίσιο αυτό, απόφυγε σε κάθε περίπτωση τις βαριές κουρτίνες συσκότισης!

  Δες επίσης: 5 Εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις τις κουρτίνες

  2. Προτίμησε τους λευκούς τοίχους για ένα πιο φωτεινό σπίτι

  λευκό σαλόνι φωτεινό σπίτι μοντέρνο σαλόνι λευκοί τοίχοι

  Είναι αλήθεια ότι οι σκούροι τοίχοι μπορούν να δείξουν πολύ ατμοσφαιρικοί. Ωστόσο, όταν το δωμάτιο είναι ήδη σκοτεινό τότε επιλέγοντας σκούρα χρώματα τοίχων θα επιδεινώσεις την κατάσταση. Αν θέλεις λοιπόν να δώσεις φως σε ένα χώρο τότε βάψε τους τοίχους ανοιχτόχρωμους και κατά προτίμηση λευκούς. Θα δεις ότι το δωμάτιο θα φωτίσει κατευθείαν!

  Δες επίσης: Λάθη στη διακόσμηση που προκαλούν κακή ψυχολογία

  3. Αξιοποίησε τους καθρέφτες

  ολόσωμος καθρέφτης φωτεινό σπίτι στρογγυλός καθρέφτης

  Ο καθρέφτης είναι ένα μαγικό διακοσμητικό, ειδικά για έναν σκοτεινό χώρο. Ειδικά μάλιστα αν τους τοποθετήσεις στο σωστό σημείο! Οι καθρέφτες λοιπόν όχι μόνο κάνουν ένα δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο αλλά το φωτίζουν χάρη στο γεγονός ότι αντανακλάν το φως. Το καλύτερο είναι να τοποθετήσεις τους καθρέφτες κοντά σε κάποια πηγή φωτός, όπως είναι ένα παράθυρο ή μια λάμπα. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο έντονο.

  Δες επίσης: Υπέροχες ιδέες για καθρέφτες στο σαλόνι

  4. Διάλεξε προσεκτικά τα φωτιστικά σου

  λευκά φωτιστικά σαλόνι φωτεινό σπίτι ψάθινο φωτιστικό

  Ο βασικός ρόλος των φωτιστικών είναι να διοχετεύουν καλύτερα το φως στο σπίτι. Όταν όμως εσύ διαλέγεις σκούρα ή ογκώδη φωτιστικά σε έναν ήδη σκοτεινό χώρο καταλήγεις να του στερείς ακόμα περισσότερο φως. Η σοφότερη επιλογή που έχεις να κάνεις είναι ανάλαφρα και ανοιχτόχρωμα φωτιστικά που δεν εμποδίζουν το φως αν θέλεις ένα φωτεινό δωμάτιο.

  Δες επίσης: Μοντέρνα φωτιστικά, που θα αναβαθμίσουν το σαλόνι σου!

  5. Πες ναι στα ανοιχτόχρωμα έπιπλα για ένα πιο φωτεινό σπίτι

  ανοιχτοί γκρι καναπέδες φωτεινό σπίτι λευκός καναπές σαλόνι

  Φαντάζου έναν χώρο με λίγο φως και με σκούρα έπιπλα. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα αποπνικτικό! Η καλύτερη επιλογή που έχεις να κάνεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο είναι να τοποθετήσεις ανοιχτόχρωμα έπιπλα, τόσο σε υφάσματα όσο και σε χρώμα υλικού.