φυτά αντέχουν καλοκαίρι ζέστη

8 Φυτά που αντέχουν στη ζέστη του καλοκαιριού!

Το καλοκαίρι υπάρχουν πολλά φυτά που υποφέρουν και χρειάζονται περισσότερη φροντίδα. Θα πρέπει να βρίσκονται λιγότερες ώρες στον ήλιο, χρειάζονται περισσότερο πότισμα και γενικά περισσότερη φροντίδα. Δυστυχώς όμως δεν έχουν όλοι χρόνο για να αφιερώσουν στα λουλούδια που έχουν στο σπίτι τους.

Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο για να φροντίζουν περισσότερο τα λουλούδια τους, αλλά παρόλα αυτά σου αρέσει να τα έχεις στον κήπο ή στο μπαλκόνι σου, υπάρχει λύση. Μπορείς να βρεις λουλούδια που δεν χρειάζονται τόση φροντίδα, καθώς αντέχουν περισσότερο από πολλά φυτά. Αν θέλεις να βρεις κάποια φυτά που να αντέχουν περισσότερο σου έχω μερικές συμβουλές.

 

Ποια φυτά αντέχουν περισσότερο στη ζέστη του καλοκαιριού!

Αμάραντος

μπαλκόνι φυτά

Η ονομασία του φυτού είναι αντιπροσωπευτική, καθώς δεν είναι καθόλου εύκολο να μαραθεί. Μπορείς να το βρεις σε πολλά χρώματα όπως κόκκινο, χρυσό, μωβ, πράσινο και πορτοκαλί. Είναι μία πολύ καλή και όμορφη επιλογή για τον κήπο αλλά και το μπαλκόνι σου.

Πετούνια

ανθεκτικά φυτά ζέστη

Η πετούνια είναι ένα φυτό που μπορείς να το βρεις σε πολλές αποχρώσεις. Μπορεί να ανθίσει κάθε εποχή, δεν μπορείς όμως να τις φυτέψεις σε περιοχές με υψηλή υγρασία και συχνή βροχή. Δες ακόμη 15 Κατάλληλα φυτά για το μπαλκόνι!

Μεξικάνικα ηλιοτρόπια

ηλιοτρόπια μεξικού

Ένα όμορφο λουλούδι που μπορείς να το φυτέψεις παντού. Μπορούν να γίνουν αρκετά ψηλά και σε αντίθεση με τα περισσότερα ηλιοτρόπια γίνονται πιο θαμνώδη. Δυστυχώς όμως, δεν έχουν πολύ αντοχή στη βροχή, πράγμα που τα κάνει ιδανικά για την καλοκαιρινή διακόσμηση της αυλής σου.

Ηλιοτρόπια

όμορφα φυτά κήπος

Αν δε θέλεις ή δε μπορείς να βρεις τα Μεξικάνικα ηλιοτρόπια, μπορείς να επιλέξεις τα κλασικά κίτρινα ηλιοτρόπια. Είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά στη ζέστη και μπορούν να ομορφύνουν πολύ το χώρο που θα τοποθετηθούν. Δες ακόμη 10 Πανέμορφες καλοκαιρινές ιδέες διακόσμησης με ηλιοτρόπια!

Μαργαρίτες

φυτό μαργαρίτα

Ένα πολύ όμορφο λουλούδι το οποίο αντιπροσωπεύει την αθωότητα. Δεν αντέχουν όμως όλο το χρόνο, αλλά κάθε άνοιξη κάνουν την επιστροφή τους δίνοντας μια γαλήνια νότα σε κάθε κήπο.

Λεβάντα

λεβάντα φυτό καλοκαίρι

Ένα πολύ ωραίο αρωματικό βότανο όπως η λεβάντα, είναι πολύ όμορφο να υπάρχει στον κήπο σου. Η μυρωδιά που βγάζει είναι πολύ ευχάριστη καθώς επίσης και η εμφάνισή του. Δες ακόμη 11 Φυτά εσωτερικών χώρων που αντέχουν σε σκιερό μέρος!

Παιώνιες

κήπος φυτά

Οι παιώνιες είναι ένα φυτό που μπορεί να ζήσει μισό αιώνα ή και περισσότερο. Ξεκινάει να ανθίσει στις αρχές του καλοκαιριού και είναι ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια.

Παπαρούνες Καλιφόρνιας

φυτά καλοκαίρι

Τα χρώματα που μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο φυτό είναι κόκκινο, ροζ, πορτοκαλί, κίτρινο και κρεμ. Παρ’ όλο όμως που είναι ένα πολύ όμορφο λουλούδι δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σε υγρό έδαφος. Επίσης, είναι φυτό που δεν αντέχει τη μεταφύτευση. Δες ακόμη 10 Φυτά που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στον κήπο σου!