μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού

Εύκολοι τρόποι για να αποκτήσεις ένα μοντέρνο σπίτι!

Ο κάθε άνθρωπος διαλέγει ένα διαφορετικό στυλ για τον εσωτερικό του χώρο. Άλλοι άνθρωποι προτιμούν ρετρό στυλ, άλλοι πιο κλασσικό. Οι περισσότεροι βέβαια επιλέγουν πιο μοντέρνες επιλογές για το σπίτι τους.

Αν λοιπόν σκέφτεσαι να αλλάξεις το σπίτι σου και να του δώσεις μια πιο μοντέρνα νότα συμβουλέψου τα παρακάτω βήματα για να το πετύχεις. Οι λύσεις πολλές, εύκολες και όλες θα αναβαθμίσουν τον χώρο σου.

Δες επίσης 4 συμβουλές για να ανανεώσεις το σαλόνι σου!

Πώς να κάνεις το σπίτι σου μοντέρνο

Απλά μινιμαλιστικά

καθιστικό σε μινιμαλιστικό στυλ

Η μινιμαλιστική διακόσμηση, αυτή δηλαδή που έχει απλώς τα απαραίτητα, έχει γίνει μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια για τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού. Το στυλ αυτό είναι το ιδανικό εάν θέλεις να μετατρέψεις το σπίτι σου σε έναν μοντέρνο χώρο. Το μινιμαλιστικό στυλ δίνει βάση κυρίως στα ουδέτερα χρώματα στους τοίχους, απλά έπιπλα και ταυτόχρονα λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.

Εάν το σπίτι σου έχει παλιές ταπετσαρίες και παλιό πάτωμα, για παράδειγμα, βγάλε τις ταπετσαρίες και βάψε τους τοίχους λευκούς ή απαλό γκρι, πρόσθεσε ξύλινο πάτωμα και επένδυσε σε μερικά κομμάτια επίπλου που συνδυάζουν το απλό με το μοντέρνο.

Πρόσθεσε έργα αφηρημένης τέχνης

επιτοίχιοι πίνακες αφηρημένης τέχνης

Εάν οι τοίχοι του σπιτιού σου είναι άδειοι μπορείς να τους γεμίσεις με μερικά έργα αφηρημένης τέχνης. Όχι όμως με οποιαδήποτε έργα. Άσε στην άκρη τα έργα ιμπρεσιονιστών που παραπέμπουν σε μία παλαιότερη εποχή και επίλεξε έργα αφηρημένης ή μοντέρνας τέχνης. Γενικότερα προσπάθησε οι πίνακες που θα διαλέξεις να έχουν έντονα χρώματα και μοτίβα. Το σωστό έργο τέχνης θα αλλάξει τον χώρο σου όσο δεν φαντάζεσαι.

Δες επίσης 9 νέες τάσεις στα χρώματα για μοντέρνο βάψιμο σπιτιού!

Άλλαξε τον φωτισμό

μοντέρνα φωτιστικά δωματίου

Ο σωστός φωτισμός όσο και αν δεν το περίμενες παίζει ρόλο στην αναβάθμιση του σπιτιού σου. Μπορεί να μην σου φαίνεται σπουδαία δουλειά, κι όμως. Ένα φως μπορεί να αλλάξει ολόκληρο τον χώρο και το αίσθημα που αυτός σου αφήνει. Εάν θέλεις να κάνεις το σπίτι σου μοντέρνο λοιπόν τοποθέτησε κρεμαστά φωτιστικά με λαμπερές λεπτομέρειες ή τοποθέτησε στον τοίχο μοντέρνα φωτιστικά. Επίσης χρησιμοποίησε φιλικές προς το περιβάλλον λάμπες, έτσι και θα βοηθάς τον πλανήτη και θα έχεις μοντέρνο σπίτι.

Αναβάθμισε τον εξωτερικό του σπιτιού

μοντέρνα εξωτερική όψη σπιτιού

Αφού αποφάσισες να αλλάξεις τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σου, δώσε βάση και μην αγνοήσεις τον εξωτερικό χώρο. Ο εξωτερικός χώρος επίσης μπορεί να μεταμορφώσει την όψη και την αίσθηση του σπιτιού σου. Για παράδειγμα, εάν έχεις παλιά παράθυρα αντικατέστησε τα με καινούρια κουφώματα που όχι μόνο θα αναβαθμίσουν το σπίτι σου από αισθητικής απόψεως αλλά θα δώσουν και μια μοντέρνα όψη.

Ακόμη, μπορείς να βάψεις την εξωτερική όψη του σπιτιού με κάποιο μοντέρνο χρώμα ή να τοποθετήσεις διακοσμητικά τούβλα. Τέλος, μπορείς να προσθέσεις διακοσμητικά λουλούδια στα παράθυρα και φυτά κοντά στην πόρτα.