αλπινάριουμ βραχόκηπος

  Τι είναι το Alpinarium και πως θα το κάνεις στον κήπο σου!

  Το alpinarium ή αλλιώς ο βραχόκηπος είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο του design εξωτερικών χώρων! Φτιάχνεται όπως λέει και το όνομα του από πέτρες και φυτά και είναι ένας υπέροχος τρόπος να κάνεις τον κήπο σου μοναδικό!

  Αυτή η διακόσμηση κήπου κάνει για όλους τους κήπους και η πέτρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Έτσι και τα πολυετή φυτά που είναι ιδανικά για έναν κήπο με πέτρες δεν χρειάζονται πολλά πράγματα ενώ δείχνουν πανέμορφα ακόμα και όταν δεν είναι ανθισμένα!

  Πως να κάνεις alpinarium στον κήπο σου!

  Πως φτιάχνεται το αλπινάριουμ

  Το πανέμορφο αλπινάριουμ είναι μία απεικόνιση του βουνού και της φύσης και είναι θησαυρός για κάθε κήπο που μπορεί να το αποκτήσει! Στην μέση του τοποθετείται πάντα μία μεγάλη πέτρα ή ένας ογκόλιθος που παρομοιάζεται με την κορυφή του βουνού.

  Δες επίσης 15 Υπέροχες επιλογές για διακόσμηση κήπου με βραχάκια!

  Γύρω γύρω μικρότερες πέτρες, λουλούδια και πολυετή φυτά συμπληρώνουν την εικόνα που αναπαριστά τα μοναδικά φυτά των Άλπεων από τις οποίες έχει πάρει και το όνομα του. Μία προσθήκη μικρού καταρράκτη ή λιμνούλας θα το κάνει να φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό!

  βραχόκηπος ντεκόρ κήπου με πέτρες και λουλούδια διακόσμηση κήπου με πέτρα

  Δες επίσης 8 Απίθανες ιδέες ντεκόρ με κορμούς δέντρων!

  Τι χρειάζεσαι για ένα alpinarium

  Καταρχάς ένα αλπινάριουμ χρειάζεται χώρο περίπου στη μέση του κήπου για να το βλέπει ο ήλιος από όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης χρειάζεται πέτρες οπότε πρέπει να υπάρχει ο κενός χώρος για να χωρέσει τον όγκο της κατασκευής!

  Δες επίσης 45 Φανταστικές επιλογές για διακόσμηση κήπου με πιθάρια και γλάστρες!

  Τα φυτά που θα χρειαστείς είναι αυτά που ταιριάζουν καλά σε πετρώδη εδάφη. Τέτοια φυτά είναι το γεράνι, το τσάι του βουνού και τα πολυετή φυτά. Αν επιλέξεις διάφορα είδη φυτών θα πρέπει να τα τοποθετήσεις ανάλογα το μέγεθος τους με συγκεκριμένο τρόπο. Ο κανόνας λέει να βάζουμε τα μικρά φυτά στην κορυφή, τα μεσαίου μεγέθους στην μέση ενώ τα πιο μεγάλα και ψηλά φυτά πρέπει να τοποθετούνται στην βάση και (αν υπάρχει) γύρω από την λιμνούλα.

  αλπινάριουμ βραχόκηπος αλπινάριουμ αλπινάριουμ με λιμνούλα