ανθεκτικά φυταά εξωτερικού χώρου

Ανθεκτικά φυτά εξωτερικού χώρου για το σπίτι σου!

Τα φυτά είναι ένα όμορφο διακοσμητικό στοιχείο που δίνει ζωή στον κήπο σου! Όμως απαιτούν φροντίδα και προφύλαξη από τις ακραίες καιρικές συνθήκες! Τι γίνεται αν δεν έχεις αρκετό χρόνο όμως θέλεις έναν πλούσιο κήπο; Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προτιμήσεις ανθεκτικά φυτά εξωτερικού χώρου! Υπάρχουν πολλά φυτά που ίσως δεν ήξερες πως είναι κατάλληλα για όλο τον χρόνο!

Συγκεκριμένα, κάποια φυτά, μπορούν να προσαρμοστούν και στο κρύο και στον ήλιο, χωρίς να χαλάσουν ή να μαραθούν. Αυτά τα ανθεκτικά φυτά είναι μία καλή λύση, καθώς θα δημιουργήσεις έναν όμορφο εξωτερικό χώρο που θα μπορείς να απολαμβάνεις όλη την διάρκεια του έτους! Ακόμα, κάποια από αυτά μπορείς να τα τοποθετήσεις και στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σου! Δες παρακάτω μερικά από τα πιο όμορφα ανθεκτικά φυτά εξωτερικού χώρου για το σπίτι σου!

Φυτά που αντέχουν στον ήλιο και στο κρύο!

Ελιά – ανθεκτικά φυτά εξωτερικού χώρουκήπος με δέντρο ελιά

Η ελιά είναι ένα αντιπροσωπευτικό φυτό για την χώρα, και για αυτό και την συναντάμε σε πολλά σπίτια. Μπορεί να επιβιώσει ακόμα και σε περιβάλλοντα με έντονη ξηρασία, και για αυτό είναι μία ιδανική λύση αν ψάχνεις ένα φυτό που αντέχει όλο τον χρόνο!

Δες επίσης: 9 Φυτά που αντέχουν στη ζέστη και τον ήλιο!

Γεράνι

γλάστρες με γεράνι

Ένα λουλούδι που συναντάμε σε κάθε γωνιά και της χώρας! Πολλοί προτιμούν να το φυτέψουν στην βεράντα ή στην αυλή τους, καθώς είναι αρκετά ανθεκτικό στην ζέστη, ενώ ακόμα μπορεί να αντέξει και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Προσοχή όμως, καθώς οι ακραίες καιρικές συνθήκες, σίγουρα θα του προκαλέσουν ζημιές!

Δες επίσης: Διακόσμησε το μπαλκόνι σου με φυτά ανθεκτικά στη ζέστη

Λεβάντα – ανθεκτικά φυτά εξωτερικού χώρου

ανθεκτικά φυτά εξωτερικού χώρου - κήπος με βεράντα

Η λεβάντα με το μοναδικό της άρωμα και το όμορφο χρώμα της, είναι ένα λουλούδι που μπορείς να το φυτέψεις στην αυλή ή το μπαλκόνι σου! Ο ήλιος ή οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν θα το βλάψουν αρκετά, και για αυτό είναι μια επιλογή που σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσει.

Δες επίσης: Τα ανθεκτικότερα καλοκαιρινά φυτά για το μπαλκόνι σου!

Δεντρολίβανο

ανθεκτικά φυτά εξωτερικού χώρου - δεντρολίβανο

Άλλο ένα φυτό που απαιτεί ελάχιστη φροντίδα και μπορεί να επιβιώσει σε όλα τα κλίματα είναι το δεντρολίβανο! Το άρωμα του είναι αντιπροσωπευτικό και σίγουρα θα δώσει μία ευχάριστη νότα στον κήπο σου. Ακόμα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για καλλωπιστική χρήση ή στο μαγείρεμα!

Δες επίσης: 5 Ανθεκτικά φυτά για το μπαλκόνι σου!

Πικροδάφνη

κήπος με πικροδάφνη

Δες επίσης: Τα Καλύτερα αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα

Ένα ιδιαίτερο φυτό που θα διακοσμήσει όμορφα τον εξωτερικό σου χώρο! Μπορεί να απαιτεί αρκετή φροντίδα κατά την ανάπτυξη της, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά. Το χρώμα των ανθών της ποικιλεί, καθώς μπορείς να την βρεις σε αρκετές επιλογές! Όμως πρέπει να είσαι προσεκτικός, γιατί περιέχει τοξίνες οι οποίες είναι βλαβερές για το δέρμα ή αν καταποθούν.