αμυγδαλιά δέντρα για την εξοχική κατοικία

5 Πανέμορφα Δέντρα για την Εξοχική κατοικία!

Ένα εξοχικό σπίτι, οπουδήποτε και αν βρίσκεται, γίνεται πολύ πιο όμορφο και εντυπωσιακό, όταν το περιβάλλουν δέντρα και πράσινα τοπία. Άλλωστε, τι πιο ωραίο από το να τριγυρνάς στον κήπο σου, ανάμεσα σε καταπράσινα δέντρα και λουλούδια; Ό,τι μέγεθος και να έχει η αυλή σου, πάντα υπάρχει έστω και λίγος χώρος, για να προσθέσεις κάποιο δέντρο. Παρακάτω, μπορείς να δεις 5 πανέμορφα δέντρα για την εξοχική κατοικία, που μπορείς να βάλεις κι εσύ στον κήπο σου!

Τι δέντρα μπορείς να βάλεις στην εξοχική κατοικία σου;

1. Αμυγδαλιά

αμυγδαλιά δέντρα για την εξοχική κατοικία

Σίγουρα θα έχεις δει αμυγδαλιές έξω στους δρόμους ή σε πάρκα να διακοσμούν το χώρο. Είναι ένα πανέμορφο δέντρο, που την άνοιξη γεμίζει με ροζ ή άσπρα λουλούδια. Ωστόσο, μετά τα εντυπωσιακά άνθη της, βγαίνουν και οι βελούδινοι καρποί της, που θα σου χαρίσουν τα δικά σου πεντανόστιμα αμύγδαλα.

Δες επίσης: Τα 5 Πανέμορφα δέντρα για σκιά στον κήπο

2. Λεμονιά

λεμονιά εξοχική κατοικία

Η λεμονιά είναι καρποφόρο, αλλά και μικρό δέντρο, που φτάνει τα 8 μέτρα ύψος. Το δέντρο αυτό προτιμάει τα μέρη με ήλιο, οπότε είναι ιδανικό για το εξοχικό σου σπίτι. Ωστόσο, πρέπει να είναι προστατευμένο από δυνατούς ανέμους, για να μη χαλάσει. Είναι τόσο όμορφο και πρακτικό δέντρο, που μπορείς να έχεις εύκολα τα δικά σου λεμόνια.

Δες επίσης: Φυτά και δέντρα που δεν καίγονται εύκολα για τον κήπο!

3. Γαζία

γαζία

Η γαζία είναι το ιδανικό φυτό για τον κήπο σου, εάν βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή. Το συγκεκριμένο δέντρο αντέχει στην ξηρασία και συνεπώς αξίζει πολύ να το επιλέξεις. Το τελικό του ύψος είναι τα 4 μέτρα, ενώ τα άνθη της είναι πανέμορφα σε κιτρινωπό χρώμα.

Δες επίσης: 5 Φυτά για ιδιωτικότητα στον κήπο!

4. Μανώλια

μανώλια

Το πανέμορφο δέντρο μανώλια ή αλλιώς μαγνόλια, είναι ιδανικό για φύτευση σε κήπους. Τα άνθη της έχουν σχήμα τουλίπας και μπορεί να ξεπεράσει και τα 15 μέτρα ύψος. Αυτό το δέντρο χρειάζεται ημισκιερά μέρη για να αναπτυχθεί σωστά. Ωστόσο, να προσέξεις να μην έρχεται σε άμεση επαφή με έντονους ανέμους, διότι θα τραυματιστεί.

Δες επίσης: 5 Πανέμορφα φυτά που αντέχουν στον ήλιο!

5. Φλαμουριά

φλαμουριά

Δες επίσης: 5 Δέντρα για να φυτέψεις σε γλάστρες στο μπαλκόνι!

Πρόκειται για ένα πολύ εντυπωσιακό δέντρο, αφού μεγαλώνει αρκετά και μπορεί να σου χαρίσει τρομερή σκιά, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, μπορεί να φτάσει και τα 20-30 μέτρα. Πρόσεξε, όμως, εάν δεν έχεις πολύ χώρο στον κήπο σου, καλύτερα να επιλέξεις ένα άλλο δέντρο, καθώς αυτό απαιτεί πολύ ελεύθερο χώρο. Μπορείς, ακόμη, να αξιοποιήσεις τα άνθη του σε φαρμακευτικές ιδιότητες.